Jan 31, 2011

Segmen SYOK SENDIRI - 2

image

walaweh..eyka masuk segmen ben ashaari lagi....hahaahaXD ..kali ini memang eyka suke segmen ini sebab eyka memang jenis suke syok sendiri bagai ini..besh taw segmen ini..kalau nak tahu lebih lanjut..


ini antara gambar yang eyka promote untuk masuk majalah nanti~ hahaXD


so hot tak?? hahahaXD dem..dem..dem...
*sila muntah..muntah okei..muahahaha*

so nanti mesti kena temu bual punye bak artis terkenal kena lempar telur..so eyka kena beware awal-awal la~ haha^^

antara soalan ye nanti mesti macam ini...mesti punye korunk..eyka tahu la sebab eyka pembuat soalan ye~ hee:)


  1. Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
  2. Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
  3. Kenapa anda berblogging ?
  4. Siapakah pemberi semangat anda ?
  5. Sudah berapa lamakah anda berblog ?
  6. Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
  7. Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
  8. Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?
  9. Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
  10. Selain berblog , apakah minat anda ?
  11. Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
  12. Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu
  13. Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
  14. Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
  15. Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan ..


so eyka sudeh  prepared jawapan dah sebelum masuk majalah petang ini...
*dem..dem..dem..memang kuat berangan betul an..hahahaXD sape suruh baca..muahahaha*


1. panggil jex eyka...kalau nak lebih mesra panggil eyka domo sudeh~ :)

2. sebab eyka die-hard fan binatang bulatbulatgemukgemuktuudomolaa..XD

3. sebab eyka nak share kesukaan eyka pada semua expecially kepada anti-anti kena penyepak domo dekat luar sana..haha:)

4. pemberi semngat eyka mesti la binatangbulatbulattuu..domo..yang tak putus-putus mempromosi kan blog eyka ini..hee:)

5. lebih kurang 2 3 bulan macam tu la..tak sampai setahun lagi la~ sebab eyka start bulan 8 2010 hari tu..

6. of couse la otai-otai blogger..eyka suke mengendap entri-entri mereka..secara otomatik eyka dapat idea baru untuk kembangkan benda tu jadi entri baru eyka..:)

7. kenangan manis..ehmm..eyka dapat banyak gila award jadi follower blog-blog mereka..eyka rasa terharu pon ada~ hahaXD tapi kalau eyka berjaya masuk majalah macam petang ini mungkin ini kenangan paling manis dalam hidup eyka for dunia blogging ini tau...hee:)

8. kenangan pahit eyka mesti la kena hentam dengan anonymous bagai ini~ walaweh..T.T


mungkin sudut negatif isu ini agak melemahkan bagi blog-blog yang baru nak naik untuk jadi blog "hot"..tapi eyka tak kesah sangat sebab anonymous ini la yang menaikkan lagi blog yang tak famous macam eyka ini..so eyka suke giler kalau ada anonymous yang baca entri eyka..itu maksudnya entri eyka itu berkualiti pada semua~ yeye!:)

9. pencapaian terbaik eyka bila eyka berjaya buat  entri eyka di komen dengan banyak walaupun kadang-kadang entri eyka itu bukan best sangat bagi blogger-blogger lain..*biasa la itu budak gedik baru menapak dalam dunia blogging ini..hehe:)* tapi eyka rasa itu dah cukup puas bagi eyka sebagai blogger..tapi kalau masukkan eyka dalam majalah nanti eyka rasa itu pencapaian terbaik eyka buat masa ini..hee:) 

10. selain blog..eyka suke bidang photographic bagai ini sebab eyka suke tengok gelagat orang dan suke macam-macam ragam dekat dunia ini..dari sudut itu boleh terjemahkan balik  dalam bentuk photo untuk express balik apa yang kita rasa dan lihat..:) 

11. eyka akan start blogging kalau eyka ada banyak waktu free..kalau waktu kelas eyka takkan menulis dengan blogwalking sebab nanti eyka akan lalai dalam kejar cita-cita eyka ini..selalu eyka akan update blog eyka bila angka jam menunjukkan pukul 12 tepat..sebab waktu itu la nak cari kesesakan traffic dalam blog eyka..*ini pon eyka dapat tip dari blogger-blogger otai dekat luar sana tau..hee:)*

12. eyka harap blog eyka ini dapat diterima ramai dan akan terus maju sampai bila-bila..mungkin sampai anak cucu cicit eyka kot~ hahaXD nanti boleh eyka show dan cakap..

"cu, nenek ada blog juga tau sayang..wah2~ tak sabar rasa nye nak cakap macam tu~ hahaXD"

13.dunia blog dekat malaysia ini pon da berkembang banyak sangat..ambik contoh macam blog redmummy.com..dia pon berjaya famouskan diri hanya dengan dunia blogging ja..dan dia dapat income banyak-banyak  pon hasil dari blog dia yang serba merah tu tau..:)..selain itu ramai blogger baru muncul macam cendawan selepas hujan sekarang ini..so eyka tak nafi kan nanti dunia blogging ini akan jadi macam satu keperluan untuk semua nanti for future..hee:)

14. nasihat eyka pada yang nak berblog bagai ini..supaya sentiasa cari entri menarik untuk diketengahkan dan jangan segan silu untuk bertegur sapa dengan blogger yang lain untuk dapat tip dengan apa-apa je yang boleh bantu korunk meneruskan tradisi blogging-blogging bagai ini tau..:) lagi satu sentiasa blogwalking untuk cari pembaca setia untuk blog korunk nanti..ini mungkin dapat menaikkan semangat untuk menulis lagi untuk entri yang akan datang..hee:) *bajet hot ja statement..hahaXD*

15. pasal masuk dalam majalah mana , eyka rasa eyka nak masuk dalam semua majalah..baru la boleh hot giler-giler kalah redmummy nanti kan nyah~ hahaXD *sila muntah darah..muahahaha*

so eyka nak pergi masuk majalah dah ini..ini je la entri eyka untuk petang yang indah permai lagi sejuk ini..hahaXD..nanti kesian plak wartawan tunggu..wish me luck okei!~ bye:)


9 comments:

rossoneri said...

heheeh manalah tau tiba2 masuk majalah kan...

domo domo chan lol

Eyka said...

rossoneri: a'a kan..mesti besh~ hahaXD *muke riak +takbur..hahaXD*

A.s.t.i.n.a said...

huahua yang... part cucu tu best... saya juga tidak sabarrr... nekkk ..gitew kate si anon..

Nadhirah-chan said...

eheh , suka domo . die hard fan domo nih ek ?

Imran nyambek said...

leh masuk majalah ni.

acan ketot said...

hahaha...
kte sme suke brgn..
hu3..

Eyka said...

astina: wah2~ same la mcam eyka..hahaXD

nadhirah chan: a'a la~ yeye! hahaXD

imran nyambek: taw xpe~ hahaXD

acan ketot: same la kite~ hahaXD

♥ eyka elisha ♥ said...

woooo~tbe2 sy pon rse cm nk wt je..
syok cdri besh ni.kot2 leh msuk magazine kn.ekekeke =P

Eyka said...

twinny: try la..mesti besh woo..hahahaXD