May 7, 2012

adakah ini karma?

holla amigos..lama gila aku tak taip..maybe masa yang agak busy kemain lately ini yang menyebabkan aku nak tak nak je masuk dashboard ni..don't blame me sayang..blame masa..amboi kau klise punya ayat

okey enough with the intro..jom start dengan topic aku hari ini..majority mesti tau karma itu ape? karma ini mostly akan jadi bila diri kita sendiri akan dapat bila kita cuba buat orang lain..lebih tepat lagi balasan untuk kita sebab kelakuan kau yang tak boleh blah dekat bumi ini dengan menyakitkan hati orang constantly dead or a life..contoh lebih tepat bila budak jahat tak dapat hadiah waktu krismas sebab kelakuan jahat dia pada masa lepas..errk

okey hari ini aku nak cerita tentang kawan aku yang ada masalah yang ada hubung kait dengan karma ini...masalah yang dia bagitahu aku..dia punya ex- boyfriend still tak puas hati dengan dia even dia itu dah lupa kan langsung tentang perangai jantan itu yang dah dump dia..kau ingat tak sakit kena dump? tak kena boleh la cool je

aku respect gak la dia sebab boleh kawan balik even dah break..kalau aku memang tak la sebab aku kalau dah buang orang dari hidup aku..memang luput terus la..

jadi kawan? perlu ke? *sigh  

"Ex boleh jadi musuh atau boleh jadi kekasih semula tapi takkan boleh jadi kawan baik." 
-code brader leplep *terfaktab*

okey back pada masalah member aku itu..dia tak paham kenapa lelaki itu macam salahkan dia sedangkan yang putuskan hubungan itu dari pihak lelaki dan dia macam serba salah la sebab ex dia itu macam nak tak nak je cakap..
#orang dah baik kira untung laa..ini nak tunjuk ego..bapak bangang je..nampak terang lagi bersuluh kau punya hati yang busuk itu..tak boleh busuk lagi ke?

atau aku punya feel cakap sebab 



dia totally JELES 

etcelliy member aku itu dah bahagia habis dengan dia punya new boyfriend..gelabah gila babi sebab  perempuan itu lagi bahagia dari dia atau aku syak ex boyfriend member aku itu jeles gila babeng sebab macamana member aku itu lebih bahagia tanpa dia disisi..itu maksudnyer kau si ex kalah permainan karma ini wey..nampak tak permainan karma itu macammana? tahniah la sebab kau deserved rasa jeles itu sebab dah bangang sangat dump orang pasal apa

"you give other feeling hurt and now you get the broken heart..ololololololololo"
tak payah melalak sangat la sebab kau yang nak dia pergi kan? ;)



manusia macam itu la..dah pergi baru nak cari..depan mata pandang sebelah mata pon tak nak..maki ada la



pada perempuan yang kena dump itu , you did a good job..dah jangan fikir sangat benda yang dah lama tinggal..pandang yang lepas pon bukan boleh putar balik..kecuali la kalau kau ada feel lagi..krik krik krik


senang cerita tak payah pikir sangat buat serabut..jaga hati orang yang sayang kita sekarang dah sebab orang kata lebih elok sayang orang yang sayang kita dari kita yang terkejar kejar sayang orang lain yang belum tentu sayang kita..yang itu kerja yang sangat bullshit

karma bagi aku itu bukan nak menyakitkan orang tapi bagi pengajaran sebenarnya..supaya dia ajar manusia ini tahu erti bersyukur dan bukan pilih bulu semata mata. lagi pon manusia ini kan mudah lupa *sigh 



pesanan penaja : kalau makan yougurt boleh kurus tak? aku kena masalah minat makan terlampau banyak dan berat dah macam naik..aku kata macam.okey aku makin gemuk

7 comments:

The only Zyhann said...

kesimpulannya bg jian,org mcm ni ego die terlampau tinggi.Die tak boleh kata die kalah,n die jugak tak penah rasa die menang so die hidup dalam ego die yg tggi tu.Bahaya,sbb boleh jd mental.huhu.

Rara Nasiha said...

Karma tu memang untuk mengajar. atas kesilapan yang pernah kita buat dulu, samada kita sedar atau tak. :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Ramai je laki / pmpn macam tu. Yg dump their partner lepas tu frust sebab ex-partner dia happy dgn orang lain :P

Woofer Storm said...

dah bukan jodoh mungkin,nak buat mcm mana.tak perlu nak memaksa kan..mgkn kslpan diri bisa dijadikan iktibar dilain hari...

#karma sy kurang tahu..tapi qada dan qadar insyallah sy faham apa maksudnya..slmt mlm cik eyka^^

CikMai said...

kadang2 seronok tgk org yg kena karma ni...haaa .. oh ok tejamnye ai...hewhewhew

Aien Najib said...

kena dump memang sakit tahap tak hengat .

(the naked writer) said...

aku bakal tempoh peristiwa sebegini.