May 9, 2012

keterujaan..alhamdulilah :')

pagi pagi lagi henset cokia aku vibrate lagu peberet aku..pelik sebab orang takkan mesej pagi pagi buta kalau tak ada hal...suprised me the message from my mom..selalu dia telepon terus..terkejut gila



teruja bila baca sebab semalam mak tak nak cakap langsung dengan aku sebab dia kata sibuk.. tapi reason sebenarnya dia tak sabar sabar nak wish besday aku itu sebab mak takut tersasul sebut benda ini depan aku sebelum waktunya..sweet sangat mak ini..terharu :')

This is from my mom message..

"salam N** A*****.. dah bangun ke? mak nak ucap selamat hari jadi yang ke 22 pada 17 Jamadilakhir bulan Islam..semoga sihat sejahtera dan berjaya selalu.."

mak aku akan panggil nama penuh aku even luar atau dalam mesej sebab dia tahu dengan nama itu je aku akan respon dengan cepat even dalam mesej juga:) 

lagi satu kalau dia marah dia akan panggil nama betul aku..yang itu takut sangat sebab dia memang tengah marah sebab mak aku terkenal dengan perangai peramah dan sifat lemah lembut dia..susah sangat nak marah orang even macam macam orang buat dekat dia..dia still sabar dan senyum je..that my mom :)..dia takkan marah kalau dia tahu bukan salah aku.. kalau yang kenal rapat dengan aku mesti akan rapat juga dengan mak aku..ini tak tipu..*tapi jangan salah paham..dekat rumah mak aku panggil aku angah je..cume sesetengah keadaan je..mak aku terpaksa tegas dengan aku..sebab aku anak dia yang paling degil.

yang nak tahu, mak aku ni dulu agak low sikit dalam balas and bagi mesej segala ini..even dia wanita berkerjaya tapi dia still cakap " watpe nak taip..call kan senang". sebab dia kata kalau taip sama je macam call..call lagi lama boleh cakap dari susah susah taip..old people always like this..same juga macam ayah aku..tapi sekarang bila dia asyik skodeng je tepon anak dia dan tak tahu sepatah haram pon mesej berbaur ayat typo dan ayat seringkas alam mungkin..dari situ terdetik dia nak belajar dan paham ayat SMS..senang dia nak jaga anak dia yang nakal nakal ini mungkin..mak jangan risau anakmu takkan membelakangkanmu sebab you are the role model for me and you  the only mom that i have in this world..what are the best part of me without you?...will i remove you easily? FOREVER NO...you know me well before you transfer me to this dangerous world kan mak?..:') one word..I LOVE YOU MAK :)

sebabkan wish dia pagi itu..aku rasa mungkin masin mulut mak aku tentang berjaya selalu itu sebab aku lepas 2 asignment aku yang aku hantar hari itu..mecasih tuhan :) ya allah rasa nak cium peluk mak aku sekarang tapi tak boleh i am far from home :( i miss her badly now..

seriusly lama dah aku tak balik sebab encik asignment yang tak berhenti henti bertandang untuk disetelkan..even rumah tak ada la jauh sangat tapi still boleh nangis malam malam rindu mak..home sick maybe dan tak sabar nak balik rumah..lagi seminggu je lagi and i'm totally done with my college and you know i will GRAD!!!..ya allah syukur :) macam tak percaya :D

okey now out sebab nak ganti tidur lepas siap kemas barang semua..doakan kite berjaya dapat kerja nanti ye awak :)
...............................


pesanan : mak tak pernah nak wish masa besday aku ikut kalendar omputih and all that even dia tahu besday anak dia 24 12 1990..tapi dia still tak nak wish tapi dia paling teruja untuk sambut aku dalam bulan Islam..dia still save dalam phone dia bulan Islam..dia hormat bulan Islam dari bulan omputih..kalau waktu besday aku bulan 12 itu..yang ada pon dia wish dan sambut juga sebab dia nak anak dia happy even lahir lambat sangat..dia tak nak anak dia terasa sangat kalau tak ada yang sambutkan..you the best mother for me mak..walaupun kadang kadang anakmu annoying sangat tapi mak tetap tak berhenti sayang aku sampai umur aku 22 tahun ini even macammana pon perangai anak dia ini..ya allah sumpah aku miss mak aku sekarang*start ini mata aku dah mengalir

10 comments:

diana said...

siapa tak sayang mak..kan??
selamat ulang tahun ye...

Eyka said...

kan? :')

terima kasih diana :)

Syazwan Che Deraman said...

hehehe,

umi wan pun sama dulu, semua nak call, suruh beli sayur pun nak call, mesej je senang.

sekarang, bila dah rajin tulis mesej, haahh, ambik kau, takda koma pun mesej dia.
hah, takes time nak paham

selamat hari lahir ye ;)

Eyka said...

same laa macm eyka..koma smua memang xde..tak pahm trus call dy blik..sabr je laa..haha:P

terima kasih..gudluck utk kerja pilot dia :)

Pisyek Kumar said...

selamat hari lahir jugak~~~ xD

cha'e said...

hepy bday ;)

ezyra daniel said...

hapy besday...
hehe best nye de mak caring camnie..
zyra da tkde mak....
kwn2 je laa y wish besdy hehe

schaze zainn said...

kasih sayang seorang mak mmg tak terhingga :)


p/s: betullah tu org2 tua ni tak suke sms, susah katanya kalau nak cari huruf one by one :p

Fariz Reza said...

Assalamualaikum.....FR datang sini dari empayar yang jauh semata-mata mahu menjemput saudara/saudari
dalam segmen: Segmen: 50 ++ Blogger in Blogwalking list [Begin 10 May ]
harap tuan blog dapat hadirkan diri dan dalam masa yang sama
dapat buat rakan dan readers (^_^)

Salam selamat dari FR , assalamualaikum and enjoy ur day

http://trainerfariz.blogspot.com/2012/05/segmen-50-blogger-in-blogwalking-list.html

lisa said...

Mama lisa pun sama lah.Call je yang senang bagi beliau tapi kita ni save kredit huhu *berkiranya sobs sobs*

Kagum dgn mak awak yang hormat kalendar Islam :)