Apr 23, 2012

#TwtupIpoh let's meet there! ;D

THIS ONE IS HOT KOT !


Dalam koloni Twitter, akan ada puak-puak yang suka buat event sesama puak-puak twitter yang lain, jadi bila puak-puak ini berjumpa antara satu sama lain secara rasmi, mereka akan panggil perjumpaan itu sebagai #Twtup. (disebut sebagai Tweet Up). tapi dalam bahasa mat-mat rempit, disebut sebagai "Twitap". secara dasarnya, idea #TwtUp diambil dari frasa Twitter Meet Up, di mana segenap lapisan warga Twitter berjumpa untuk berkenalan antara satu sama lain, juga merapatkan silaturrahim.

ada pelbagai #TwtUp yang pernah dianjurkan, antaranya #TwtUpJohor, #TwtupUTM, #OctTwtFest. dan buat julung kalinya, #TwtupIpoh bakal dianjurkan di bahagian utara semenanjung. Sudah pasti, #Twtup ini bakal diadakan di Ipoh,


jadi kalau kamu sekalian alam berkelapangan, boleh la datang ke PORT Ipoh pada 28 April 2012 nanti. sebabnya, ada banyak artis-artis menanti anda. anda tak perlu menanti artis, artis yang menanti anda. antara barisan artis yang bakal memeriahkan lagi #TwtupIpoh adalah Imran Ajmain, Faboulous Cats, Bittersweet, Couple dan ramaaaaaaiii lagiii.

selain tu, ada jugak EduFair dan JobFair untuk lepasan SPM dan juga yang tengah mencari kerja. FunFair je yang tak ada untuk #TwtupIpoh ni. Ada juga basking, camera photography competition, DOTA, extreme sports, sukan tradisional dan macam-macam lagi. Rugi siapa yang tak datang.


bila baca baca benda alah ini aku teruja..tahu pesen teruja macam mana? ye macam beruk kena cili..tak tahu sila google sekarang..itu pon nak ajar ke tambi! 

benda alah ini aku dah dengar lama dah..sebab aku baru bergiat aktif dekat twitter lately ini sebab facebook sangat bosan..ntah pape je nak letak status macam nakharom dalam facebook..baik twitt..syok betei

terpaksa la aku kensel lawatan sambil belajar budak budak batch aku buat pergi the curve tarikh itu nanti..ntah pape ntah lawatan sambil belajar pergi curve..bangang sungguh..baik aku join ini setidaknya dapat mengorat balak baru..hewhew..the curve ape ade..beruk bergaya bajet hot banyak ahh sana..tak syok langsung

aku kena hired orang pick and hantar aku pulang laa camni nanti
hoyeah..harap plan aku success..

jumpa korang dekat sana :D


10 comments:

ciksengeh :D said...

wah ! menarikmenarik!

Bro Aim said...

tweetmeup kat kampung pinang sebatang..acara"mandi sungai dan menangkap buaya.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah... ini pun ada rupanya.
OE tak aktif lansung twitter.
pernah buat. lepas tu nak login pun lupa paswordnye. hehe.
lepas tu dah tak bukak dah. ^^

qina said...

Untungla dapat pegi. Kita kat tganu, jauh sgt :)

ஜ miss klanika ஜ said...

bkn owg ipoh tp nk join leyh .

Eyka said...

@ciksengeh :D : jom laa join skaki! ;D

Eyka said...

@ikan kering: elehhh tak kesahh..ni lagi beshh..wekkkkkkk..harhar :P

Eyka said...

@orkid : hehe..buat laa baruu..bole detink dgn kite kat snee..;O

Eyka said...

@qina: hehe..takpe nti kite suruh dyorg buat kat sne plak..mcm bos..kahkahkah -.-'

Eyka said...

@miss klanika: bolehhh sebab dy tak cakap pon negeri lain takleh join ;D