Apr 17, 2012

aku dan persoalan cinta kau


Dalam percintaan mostly kita selalu idamkan semua stok lelaki kaya kaya je untuk stok lelaki masa depan..kaya itu maksud dia cukup segala segi..cakap pendek dia mampu beli mekap kau sedozen...tapi kalau tanya aku pon kompom kompom aku nak yang kaya raya..buat apa nak hipokrit kalau betul..orang kata stok macam ini menjamin masa depan kita dan anak kita nanti..

okey tinggalkan hanyalan kau yang mustahil itu sekejap (kalau kau stok siti nurhaliza gitu..aku tak heran kalau kau nak memilih) tapi masa sekarang ini kau tengah kapel dengan seorang mamat yang agak suam suam dalam duit poket dia..maksudnya dia baru nak cari hidup..keluarga dia pon tak ada la berada sangat..cukup bagi diri dia kebahagiaan..

yang aku nak cerita sekarang ini, kalau la kau ditakdirkan ada lelaki kaya yang ohsem*means kacak bergaya*dengan kereta merc datang tetiba suka dekat kau and then nak masuk meminang kau..agak-agak kau nak terima ke tak dia...padahal kau tengah kapel dengan lelaki yang non-hadoo duit dan baru nak berusaha cari duit untuk kahwin dengan kau..kau agak kau pilih lelaki yang mana? 

aku syak mesti kau akan pilih yang kaya punya..kompom sebab kau akan cakap 
"realistik la wey..cinta cinta gak duit kena ada gak dalam cinta semua ini..lantak la muka kau macam mana asal harta ada..baru macam cinta sejati"
jangan tipu kau tak cakap macam ini dalam hati..98% dari kau yang baca sekarang ini akan cakap macam ini..aku yakin betei

aku rasa kau loser..sebab apa kau memilih untuk kejar duit dari kejar kebahagian..aku tak salahkan duit itu yang jadikan kau gila tapi aku kesiankan mereka yang jadi mangsa ditinggalkan kau..kesian mamat non-hadoo duit itu untuk kejar kau dengan harta dia sendiri..aku tahu mostly anak orang kaya, semua punca duit kuasa dan pangkat jatuh free free dari keluarga dia jadi itu bukan isytihar jadi harta benda dia tapi harta mak bapak dan keturunan dia..memang stabil tapi hak ciplak

cuba kau banding lelaki non hadoo duit dengan lelaki ohsem* itu? mana lagi utuh cinta dia dekat kau dari usaha yang mereka  buat? aku tahu lelaki ohsem itu memang senang gila nak cairkan kau..ala beli je mekap berdozen dozen..kau kompom suke..kau memang umpama barang..sangat senang di beli

tapi kau banding dengan lelaki tak ohsem yang kerah peluh hanya untuk bahagia dengan kau..di hati dia ada kau..tak berhenti kerja dia sebab nak cepat kahwin dengan kau..nak sama sama ada anak dengan kau dan jaga kau sampai tua kerepot..kau tak rasa bahagia ke kau mampu ada dia..even dia tak boleh bagi kau kemewahan pon..lupa kau realistik sangat mana faham benda pengorbanan ini semua..mata kau cuma ada khacing khacing $$ jee

kalau aku, aku lebih suka lelaki yang usaha untuk meminang aku..maksudnya dia tak ada duit semua tapi berusaha untuk jadi lebih baik di sebabkan aku dan semua benda dia buat sebab nak bagi aku bahagia..aku suka lelaki macam itu dari lelaki ohsem*..sebab lelaki ohsem* aku tak boleh jamin harta dia bertahan sampai bila..ntah ntah tak cukup setahun aku kahwin..terus kena isytihar backrupt..
bagi aku lelaki yang berdikit dikit cari duit untuk kebahagiaan aku sangat sweet betei..

lagi satu takkan la kau nak bergantung dengan duit lelaki je nak hidup..
kau tak ada masa depan nak rangka ke? dari situ bukan jana duit..aku tak rasa harta jadi main point dalam hubungan cinta semua orang sebenarnya..

aku realistik juga macam kau tapi aku realistik dengan cinta bukan harta
ini opinion aku..
kau nak dengar ikut suka

#iklan: awak encik misteri saya masih tunggu awak..ehem :D

6 comments:

Rara Nasiha said...

if he (future husband) is worth the wait, so i will wait. aicehhh :)

eyka said...

amboi ;0

Akim Iqbal said...

<--- lelaki non hadoo duit

Eyka said...

<<< pompuan bukan materialistik :P

@akimiqbal :P

Zarith said...

98 peratus pompuan yg baca akan ckp betul?maknanya pompuan zaman skang ni ramai yg materealistik la ya.?ish2

Eyka said...

zarith: aku kata purata..tak semestinya pompuan kat dunia ni material..aku punye opinion je atas itu..aku bukan belajr statistik..kompom la aku pndai sgt sukat sukat ni kannn..kahkah