Jan 28, 2012

korang rasa? :P


kadang kadang kita tak sedar mulut kita lancang untuk menegakkan benda yang basah..
padahal memang dengan sahihnya tertulis dan termaktub dalam ajaran islam kewajipan memakai tudung..
dan semestinya hukuman bagi  manusia yang ingkar..

ini bukan blame sesiapa..
ajaran agama maybe tak didedahkan secara khusus yang buat kadang kadang perempuan ini bongkak dengan kecantikan diri sendiri yang sementara itu..
korang tak rasa korang ego dengan tuhan ke wey?:P

"Allah does not judge you on how BAD you have been in the PAST, but rather on how GOOD you strive to be NOW"

kata hati : lama eyka tak tulis benda agama ini padahal tujuan ini laa yang menyebabkan eyka terus berblog sampai sekarang :) 
oh ye..ayat yang gua aku segala dalam entri blog eyka tulis bila eyka nak jadi angkuh pada manusia yang biadap..
dan mintak maaf bila eyka secara halusnya hancurkan hati kau..
gua tak bersalah tapi mulut gua yang jujur sangat..
tak pe kan? :) 

14 comments:

Si Pensel said...

menegakkn benda yg basah...hik3... perumpamaan baru :p

Syat0za Zai said...

:D xtau nk komen ape kak..huhu

Clara said...

salam..

bertudung mne wajib sebenarnya.. Yang wajib tutup aurat. tak kesahlah nak lilit keple ngan kain batik o tuala. heheh..

Klu kita tutup aurat, kte dah dpt pahala. Tp, kalau pasal hal yg jhat2, konon, org tu ttp aurat tp mngumpat x sudah. Itu dikira hal yg lain. Tak sma ngan hal bertudung. 2 hal yg berbeza. Aslkan dia dapat phle tutup aurat.

Yes. Kafir yg baik ttp masuk neraka. Tetapi, umat islam yg jahat tetap akan masuk syurga tp dia kne duduk neraka bergantung dgn kejahatan dia buat dlu baru dia ley masuk syurga.

Maksudnya gini, klu dia gila2 jahat. Tp dia tetap islam, tak murtad. Dia ttp masuk syurga cuma dia akan masuk neraka dulu. Kat neraka dia da kne berbagai2 hukuman, baru dia akan masuk syurga. Tapi mesti dia akan masuk neraka lama kowt. Tak tawlah. Itu semua hanya Allah yg taw.

Tapi, itulah yg clara taw. Bg perempuan yg tak tutup aurat tp baik and yg penting dia islam.

Dia tetap masuk syurga tapi dia akan dihukum atas kesalahan tak tutup aurat. Even though, dia baik mcm mne sekalipwn, klu dia tak ttp aurat mmg still kne hukuman.

Tp, membazirlahkan. Dia dahlah baik, tp tak tutup aurat. tak ke membazir?

tp, bg yg murtad n kafir. Tmpat dia mmg selame2nya kat nerakalah. Even though dia baik mcm mne pwn. Tapikan, clara tak arif sgt. Sbb rse cm kesian jgak kat org yg kafir yg baik tu. Huhuhu..

Tu yg ada org kte, pttny kte sbg org muslim ptt mendoakan agar org2 yg tak beragama islam ni terbukak hati nak masuk islam. ^^

p/s : sorry, trpnjg pulakkan.. heheh.. Tu opinion msing2 ^^

A'IM said...

Ambillah jawapan dari islam dan bukan dari akal fikiran. Kalau tak tak jauh beza dengan yang bukan islam. Hanya akal saja

dayah SnoW Heuka said...

hati ika y jujur ikhlas na nshtkan org :D

Anonymous said...

Teruskan berdakwah. May Allah bless you ^^

Namee Roslan said...

kita semuadah besar untuk fikir. takde istilah "at least". apa yg dah tertulis, itulah yg wajib. macam saya sendiri pun..sy tak pernah cakap mcm tu sbb sy tahu saya salah. so sendiri muhasabah diri dan fikir bila nk berubah.

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

DuniakuAbstrak said...

Ok ini pandangan aku,

tutup aurat= aurat terpelihara

tutup aurat+buat maksiat= aurat terpelihara+dosa maksiat

buka aurat=berdosa

buka aurat+berbuat baik=dosa buka aurat+pahala buat baik

setiap amalan baik buruk kita ada perkiraannya

kira tambah tolak darab bahagi tu kan semua kerja malaikat raqib dan atid

Malaikat Raqib di sebelah kiri mencatat amalan jahat sementara Malaikat Atid di sebelah kanan mencatat amal baik

Result setiap amalan nanti di Mahkamah Akhirat, Tuhan yang tentukan

Kita sebagai Mahluk tiada hak dan kuasa nak menerakakan orang lain

Amalan sendiri pun tak cukup tidak perlu mencemuh orang lain.

Muhasabah diri dan tingkatkan amalan diri sendiri lagi bagus.

Подтверждаю (fadzli) said...

as salam..
memperbaiki diri membentuk peribadi mulai.

istikharah ;)

sandaran-Nya berada dimana-mana..
sedar tak sedar je..

tapi kalau sedar, tak beramal dengannya..hmmm..memang kronik..

Jemput ziarah membaca entri pakcik.. ;)
syukran..entri terbaru :


Orang Gila Dibenarkan Solat


Entri sebelum ni :


Tahan air kencing punca kerosaKan buah pinggang dan pundi kencing


Cara meringankan solat dalam Islam

haikal blank said...

hei kacak! asal gua rasa rindu tetiba ni! :D

psstt...jgn emo2 geng.

yad'z said...

bab halal haram ni bila disentuh jadi sensitif kan? btw, tepuk dada, tanya iman.. pasti dapat jawapan. =)

Hans said...

komen saya rasa2nya sama macam DuniakuAbstrak

r-5 said...

hari ni gua tabik sayang gua ni! Gua terkesima dengan hujah2 lu. Gua cakap gua kat orang yang gua sayang je. hahaha btw Gua suka orang jujur sebab buat gua tahu lagit tinggi ke rendah.