Dec 4, 2011

kau bajet kau kapel kau hot..

hello gegurl dan boboy..
rindu gua tak?
*pffftt...bhaha*

entri kali ini gua tak publish sebab gua hampir terlupa pasal benda ini dan gua malas nak taip dulu..
publish hari ini...aci kan? bhaha :P
etcelliy..gua tak suka simpan entri bagai ini sebab kalau simpan, entri basi..
macam juga makan nasi goreng basi..lu makan tak? kompom tak kan? 
gua macam itu juga sebab gua tak rasa feel mengarang itu..
dan korang pon mesti rasa bosan baca entri sebab dah lama kepam dalam draft gua kan? 
so gua teringat dan gua taip hari ini..boley? ;D
......................................................................................


pada malam bila ntah , gua dengan member gua keluar rumah untuk menjamu selera di sebuah kedai mamak ala ala dekat dengan traffic light..
menu biasa gua..gua order milo ais dengan roti canai kosong gua
 ( bajet student macam ni laa..redo je ahh..haha)
etcelliy bukan itu yang gua ingin kongsikan dekat sini..siyes bukan -.-

bertempat di kedai mamak itu juga, berlakunya 1 adegan yang agak kurang menyenangkan bagi gua dan mata gua yang terlampau sensitip mengenai hal-hal macam ini. seorang lelaki, dan seorang wanita, pasangan yang sedang bercinta agaknya melakukan aksi-aksi panas yang tidak akan gua ceritakan dekat sini..sebab gua pikir ada gak budak bawah umur baca blog gua ini..
gua tak akan sekali-sekali maki hamun atau marah marah kalau pasangan tersebut melakukan aksi tersebut di dalam belukar,tepi pantai, mahupun hotel-hotel bajet. 
tetapi yang menimbulkan kemarahan gua adalah, mereka tanpa segan silu bermanja di kedai mamak yang langsung memotong selera makan gua. 
siyes sangat demmmm betoll.-.-

gambar mamat ini gua google google jumpa..gua tampal..hensem kan? pewittt..hahahaha 
#okey tak kelakar -.-

yang gua tak paham dekat sini..perlu ke nak bermanja manja gatal miang keladi dekat kedai mamak?
 diulangi KEDAI MAMAKK!!?
 *mata 2cm*
dengan reason apa? 
pelik betul gua..
dah laa selera tak ada..tetiba nampak diorang main meraba raba..puii..
memang gua boleh telan la benda gua makan itu kan? -.-
lagi pon diorang kena laa ambil endah perasaan orang lain dalam kedai mamak itu sebelum start benda alah macam ini sebab diorang bukan dalam hutan kan? 
kita ini hidup bermasyarakat..
tak tahu laa diorang kaum monyet dan manusia ini kaum lain plak kan? 
hahaha :P

gua tak kesah kalau nak bermesra bagai dalam shopping mall.. 
kalau pegang tangan takut hilang gua boleh terima..
tapi yang ini tengah tengah kedai mamak..
kau nak mesra tunjuk dekat sapa wey?
kau ingat awek kau hot sangatt..
woaaa...tdmmka 
*rolling eyes*

sebaik la gua ini perempuan berhemah dan lemah lembut..
gua bagi chance la sikit 
tapi bila gua jumpa lagi sekali tahu la gua ajar diorang erti penyesalan...
# kalau korang nampak gua rasa mesti korang menyumpah nyumpah dalam hati..gua yakin..

gua usha tajam gilaa..5 minit lepas itu diorang blah..
tak tahu laa diorang takut dengan jelingan gua, tak selesa ke apa..
atau pon diorang buat projek tempat lain..
whos know kan? 
apa pon tak boleyy -.-

kata hati: gua tak paham lagi..asal kalau makan satu meja dengan boboy..kaum gegurl kena control ayu? 
siyes gua tak paham..dan sampai sekarang gua tak paham..kawan je pon leklek sudah..
memang tak besh kalau lepak dengan gegurl macam ini..tak sporting..
dan bila situasi ini jadi..gua pula boleh tukar jadi pemalu..iskh iskh..apa pon tak boley -.-

p/s : semakin lama gua duduk dalam bumi ini semakin gua kenal manusia ini macam mana..-.-'

48 comments:

Si DauN CeRi said...

dah lama tak lepak mamak. tp lepak tak lepak sgt la, pasal dtg mamak ngn famili.. kena behave sket, kang kena tarik telinga pulak.. kikiki

De'din said...

annoying kan,,
tpi merata ja kita p mesti ada,, :D

sugar2 kapas strawberry said...

aiseh..kalau kita dah ajak ramai-ramai pandang dorang.biar dorg segan

Aliah Atirah said...

agak2 la kn kt tmpt mkn...msti org melayu kn...buat malu je...

cik LyLy said...

haha. macam dah biasa sangat dah kalau berdua tu, ada jer yg dibuat.
manusiaaaa, manusiaaa...

r-5 said...

biasala dah lama tak cukur bulu tu yang miang satu badan tu.. memalukan betul.. klu aku ade situ dah lame aku sembur teh tarik kat muka mereka, puii.. najis betol..

Ros Anisza said...

diorang nak lepaskan rindu kot...hhahahaha...silap tempat la plak...wa gah lama tak makan kat mamak...lu pun, wa dah lama tak jumpa...

Annur Syuhadah Saffrone said...

pesen adik ak..kalo nmpak mende2 gini dia wat muke slambe g duduk semeja ngn deme.. "nak join buleh??"

Eyka said...

Si DauN CeRi: hahaha..tak yah behave sgt..mamak je pon..eh..apa pon tak boleyy! hahaha -.-

jom mamak! ;D

Eyka said...

De'din: annoying gilaa...sabo je laa..haha:P

a'a..bersepah..anak luar nikah pon bersepah..

manusia manusia -.-

Eyka said...

sugar2 kapas strawberry: dah penat usha ramai2 dah..muke tak tahu malu memng sush laa wey..hahaha :P

nak macm itu pon tak yh laa buat dekt kedai mamak..nak tunjuk dkat mamak letew gua rasa..bhahaha :P

Eyka said...

Aliah Atirah : as usual memng melayu pon..kan melayu mudah lupe..pffftt..bhahaha :P

sabo je laaa -.-

Eyka said...

cik LyLy: betul2..sabo je laa -.-

manusia oh manusia -.-

Eyka said...

r-5:hahaha..same laa tpi sebab masa 2 gua skit perut jdi feel gua nak mengamuk pon ilang..yg dpt gua buat usha je laa..bhahaha :P

nak main puiii skali boleh?

puiiiiiiiii!..pffftt..bhaha :P

Eyka said...

Ros Anisza: mybe kot..bhahaha :P

haha..ari 2 gua rjin nak makn..gua pergi laa..tgok mcm 2 gua rase mcm tak nak dah gi kedai mamak..
keh keh keh :P

wey nti jumpa laa..gua kan suke privasi..pffttt..bhahaha :P

gua pon rindu lu wey :P

Eyka said...

Annur Syuhadah Saffrone: adek lu legend..gua takk..aci tak jawb mcm ni? hahaha :P

kim slm dekat adek lu :)

Rafhan said...

slalu nampak budak2 melayu kita main raba2 kat dalam bas. buat malu saja...

alyaclumsy said...

kedai mamak pun jadi, hihi

syafiqakarim said...

haha tengah sangap gamaknya.
sengal.lain kali record.

Namee Roslan said...

selalunya org melayu kita yg suka buat gitu. em entah lah. mungkin syaitan hasut. :(

dill said...

diorang gersang. hahaha!

baek layan roti tisu dari layan diorang tu

dill.

nasha sanza said...

patut pergi makan kat kedai makan bukan meraba..hmm..

ORLANDO AHMAD said...

suh mamak raba

aleen aiden said...

rakam la sikit oih!kah3

Bidadari Syurga said...

untung laki tu dpt free... kalau akak tenung adik... ngeh ngeh ngeh...

Dyla Qistina said...

teringat satu cerita dari hotfm tentang kisah propose. sorang pendengar hot f.m sharing macam mana husband dia lamar dia.. kat gerai mamak :) sweet kan?

nak dijadikan cerita, bile baca pun angin juga tgk keadaan macam tu. mungkin renungan tajam tu mematikan mood mereka nak bermanja2. sebbek diorang blah awal. kalau tak lagi ramai yang naik panas kt gerai mamak tu.

uhuk2

aleen aiden said...

hah,ni skarang ni mane hilang ni?

bofoyengfeng said...

dah tatahan la tu...lain kali lu nyanyi lagu nasyid depan diorang sepam dua untuk membangkitkan rasa insaf.

pis!

Amanina said...

Hye..blogwalking & trjmpa blog nie. nice blog :)

r-5 said...

cik kak rindu sama kamu lama tak hapdate??

EfEnDy MaDhAnI said...

dorg ade affair ngn mamak tuh..tuh yg nk bg mamak tuh jeles,sbb tu wt pojek kt port korg mkn tuh..pape ponn best lu punye citer...gua tabikk sama lu

CSI said...

walamak! aku tak tahan oh...stuju 100%... =D.. ingat kapel men rba2..hot...lah..ce psg yasin jap..agak2 diorg insaf x?

Eyka said...

rafhan: tahuu xpee..yg tak leh blah belkng gua plak 2..bergoyang wey..gua terasa..eee...-.-

Eyka said...

alyaclumsy: mamak pon boleyy~ keh keh keh :P

Eyka said...

syafiqakarim: gua pon terdetik mcm 2 jgk..xsmpat record wey..bteri nst gua hbis..demm! hahaha :P

Eyka said...

namee roslan: truee 100%..siyesly mlu gak -.-

memng pon..kan mcm lgu kalau berpacaran 2 kan? syaitan pihk ke 3 ..ape pon tak boleyy ~haha -.-

Eyka said...

dill: gua pon rase mcm 2..tpi mslhnyer hrus ke depan gua? demm! hahaha -.-

Eyka said...

nasha sanza: dyorg lupe nak mkn lettew kan? haha;p

ape pon xboleyy! -.-

Eyka said...

orlando ahmad: gua mals je nak surh..nti mamak itu lgi over..bhahahah :P

Eyka said...

aleen aiden: keh keh keh..xleh wey..nst gua abis bteri..demm~ hahaha -.- klu x gua dah kaya laa mcm tokey 3GP..keh keh keh :P

Eyka said...

bidadari syurga: untggg giler laki 2..perghh~ dah laa body minah 2 mantop! keh keh keh :P

dah usha dah..tajam gila mcm mate senapang..hahaha :P

Eyka said...

dyla qistina: sbaik gua yg dkat dgn dyorg..klu makcik pkcik..buat mlu je mak bapk yg lahir dn besarkn dyorg kan? memalukn keluarga~ grrrrrrr -.-

sabo je laaa

Eyka said...

aleen aiden: gua ade je..gua pergi berlibur je..hahahaha :P
#kemain ayt sastera~ keh keh keh :P

Eyka said...

bofoyengfeng: gua lupe wey..gua sempat usha tjam je wey! hahaha :P

nti klu gua nmpk..gua surh mamak bukak astro oasis laa..taubat cikit! hahaha :P

Eyka said...

amanina: thanz..slalu la jenguk ek~ hee :)

Eyka said...

r-5: hehehe..rindu lettew~ keh keh keh :P

gua holiday memanjng..lupe plak nak update blog gua..
#bole jawb cm2 kan? keh keh keh :P

Eyka said...

EfEnDy MaDhAnI: gua pon rase cmtu la wey..tapi gua syak dulu pompn 2 msti balk 2 mamat 2..2 pasl laa jntan 2 tak than n trus raba2..nak tnjuk dy lgi romantik lettew~ pfffttt..bhahaha :P

Eyka said...

CSI: hahaha..gua lupe la wey..nti klu gua jumpa lgi..gua test buat tau! dont woryy! haha :P