Nov 13, 2011

Troll word...keh keh keh :P


"Relationships last long not because they`re destined to last long. Relationships last long because two brave people made a choice: to keep it, fight for it, and to work for it. Meanwhile, other relationships fail not because they`re destined to fail. They fail because one of the two or both made the choice: to set each other free."

kadang kadang macam good good je ayat quotes gua curi ini...
sebab gua rasa yang clash clash bagai ini mesti sebab dia tak tetap pendirian or maybe macam selalu diorang yang nak clash clash bagai ini mesti cakap..

"alaa tak ada jodoh nak buat macam mana kan?
terima je laaaa" 

"alaa jodoh i tak kuat laaa..."

"gua dengan dia dah tak ada jodoh.."

"gua putus sebab dia tak suka gua..
takkan nak paksa orang terima gua jugak kot"

tapi gua rasa macam semua itu alasan je lebih...
padahal memang tak cuba untuk pertahankan pon..
dan antara kedua dua nya tak pernah nak cuba jernihkan keadaan maybe...

maybe orang kata jodoh tak kuat..
puiiiiiiiiiiiiiii...jodoh tak kuat mendenya!! cisssss! -.-

sebab gua tak percaya dengan term jodoh tak kuat 
sedangkan boleh je cuba nak bagi jodoh itu kuat kan? 
keh keh keh :P

kalau tak cuba nak baiki hubungan macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak? :P

kalau tak cuba baiki diri sendiri macam mana hubungan nak kuat ye dak? :P

kalau tak usaha nak jaga hubungan itu.. macam mana hubungan nak kuat ye dak? :P

kalau mata keranjang kedua dua nya macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak? :P

kalau jadi gedik sangat macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak ? :P

kalau kaki jeles macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak? :P

kalau nak menunjuk nunjuk cinta dekat orang lain tapi tak sayang macam yang sepatutnya...macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak? :P

kalau pasangan nak prasangka buruk segala..macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak? :P

kalau salah seorang main kayu tiga empat lima enam sepuluh..macam mana hubungan nak jadi kuat ye dak? :P

kalau dah ternyata salah tapi ego nak minta maaf..macam mana hubungan nak kuat ye dak? :P
JUST SAY THIS AND YOU BE IN HEAVEN NOW AND FOREVER:)

eh gua dah tersedak sedak dah ni...

gua chow dulu la sayang! 
kbai! keh keh keh :P



olololololololo...sweettnyerrr~ 
lalalaalalalalalalaa :P

42 comments:

shahril anuar b ahamad said...

syg setuju jerrrr....

Eyka said...

grrrrrrrrr asal setuju plak?
keh keh keh :P

HEROICzero said...

it takes two to tango . =)

Eyka said...

HEROICzero: it takes two to loving! keh keh keh :P

♥ eyka elisha ♥ said...

*angguk pale utk sume soalan.
hahahaha! =P
p/s : jmpe blog bf die. hihi

Eyka said...

eyka twinny: hahaha..
*angguk2 pale skli..keh keh keh *

eh malu la titew ashanii..
keh keh keh :P

MR . ORLANDO AHMAD said...

kahwin, sebab itu ibadah. kapel2 ni bukan ibadah pasal buat kite terdedah pada mende2 yg Tuhan larang...

Eyka said...

mr. olando ahmad: er er er..

marh titew ke ni? -.-

eh yg dgn dill 2 ape? cinta ke bukan? keh keh keh :P

ekabukanmakcikkau. said...

ni blog ketiga dpd 6 blog yang aku baca harini yg citer pasal yg citer pasal cinta , putus cinta dan kasih sayang . dem demm muaahahhaa

Eyka said...

ekabukanmakcikkau: semua 2 nak bangkit semngt bagi ko bercinta letew~ keh keh keh :P

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

ala.. xnk pgg tgn.. geli la.. hik~hik

DuniakuAbstrak said...

diri yg tak kuat menahan badai berapi

myra yusreena said...

kalau dah ade pengganti, macam mana lah hubungan nak jadi kuat ye dak? hihi

najwa napatah said...

kalau pasg skandal 10 orang,,mne nak sedar jodoh dpn mte ye dak?kehkehkeh

Eyka said...

azroy kassim: tak yh nak ba cak sgt ahh! grrr...hahaha:P

titew pon tak nak pegng tangn gak..gelii! keh keh keh :P

Eyka said...

duniaku abstrak: wah2~ puitis ye dy..pewittt! keh keh keh :P

Eyka said...

myra yusreena: er er..keh keh keh :P

nti gua bubuh point lu gak nti..hahaha:P

thanx :)

Eyka said...

najwa natapah: keh keh keh..klu suke komen sini..mna nak tahu kita ada jodh jadi kawn baik ye dak?
eh eh..keh keh keh :P

Umie Artoqiemie said...

awwwwww....
pasangan suami isteri dua2 mesti main peranan.. aku consider entry kau pasal husband & wife je k.. haha.

Eyka said...

umie artoqiemie: eh..yeke? hahaha :P

ni pasal cinta takpe kan klu masuk kaple kapling segala kan? keh keh keh :P

awww..hahaha :P

kbai :P

Namee Roslan said...

mana boleh terlalu taksub dengan "dah takde jodoh, nk buat macam mana". manusia sendiri kena tolong diri sendiri untuk atur takdir. :)

Dylla Fadzil said...

ayat sedapkan hati.

Eyka said...

namee roslan: nameee laaaaaaa..perghh!
*pengsn 456789 kli..haha*

betul..sokong!! hehe :)

jgn ikut takdir je..berusaha untuk berjaya dalam takdir..usaha penting kan? keh keh keh :P

Eyka said...

dylla fadzil: tahuu xpee..apa pon tak boleyy! keh keh keh :P

Rara. said...

peh,eyka ~ hang dah berbungabunga eh? huhu

aku terasa bab part takda pendirian tu. sebab aku memang takda pendirian dalam percintaan. HAHA. act, aku nak habaq kata, aku tak pandai bercinta ;)

Eyka said...

rara: hahaha..xde sgt laa rara :P

haha..yeke wey? keh keh keh :P

alaa takpe laa gua pon tak pndai bercinta gak..pakai belasah je bercinta skrg...kah kah kah :P

zureen said...

wow! best ni! setujuuuu

haikalblank said...

hei hei!! yang penting tu usaha kena kuat wooi!! :D

tadak usaha, yang lain pun tak ada. konfem!! ;)

Eyka said...

zureen: nak setuju gak ahh cenni..hoyeahh!! hahaha:P

Eyka said...

haikalblank: eh cunnn!! hoyeah2! hahaha:P

betull2..*angguk2 pale*
gua sokong lu weyy! keh keh keh :P

dill said...

atmosfera jiwang.

dill.

Saiazuan said...

hmm mcm mana nak mintak maaf kat girl ek? hmmmm

Eyka said...

dill: eh..eh..yeke? haha :P

dgn orlando itu atmosfera ape plak? keh keh keh :P

Eyka said...

saaizuan: eh klu nak tahu lgi lanjut gi laa sni...

terfaktab.blogspot.com

keh keh keh :P

nti next entri nak tulis pasal ni laaa....yeahhh! :P

ghost writer said...

buat macam mana pun,kalau hubungan tuh tak sampai mana,ianya tetap akan berkubur macam tuh jer.

Eyka said...

ghost writer: it's call takdir but if we used to usaha..maybe the miracle will be happen :)

Asrul "iLham" Sany said...

love and relationship are addictive?

maybe

:D

aleen aiden said...

"jodoh xkuat mendenye!"


hahah.xpaya la nak geram sangat!klakar

PeJuAnG CinTa said...

nk setuju jugak boleh x ???

Eyka said...

asrul "ilham" sany: nak maybe jgk ahh cenni!! yeahh! hahaha:P

Eyka said...

aleen aiden: elehhh~ terasa leteww~ keh keh keh :P

Eyka said...

pejuang cinta: boleh kot boleh! hahaha :P

mecasih :)