Nov 16, 2011

F A I T H



Don't cry.....
i just go for a while and we will meet in the end road.. 
I LOVE YOU :)

memang sedih bila kita betul- betul hilang orang yang kita sayang..
especially orang yang sangat kita sayang dalam hidup kita
tapi ingat semua itu adalah takdir yang membantu untuk 
melakar kenangan indah yang lain 
dan 
takdir itu yang mencorak hidup kita jadi lebih bermakna in the future..
so the people that get the faith must move on..
and 
don't make you partner sad because of you tau sayang:) 

"i don't want to lost you, i love you, i don't want with other but
i don't want you look sad in grave so
i leave you happily in heaven
and please wait and we will meet there sayang and 
i promise to make you happy always..promise"
#remind this word in your heart and i believe you will change to be better in this world by the miracles of your faith  :)
.............................................................................................

 kadang kadang kenangan yang terindah itu yang paling kita tak boleh remove dari otak kita
tapi sampai bila kita nak duduk dan sedih sebab orang yang sayang kita sedangkan kita patut bahagiakan perasaan dia even dia tak bersama dengan kita kan? 

all the faith came from god..and we should not blame the faith because you also blame god..betul tak? :)

it hard to move on but try to move on to make you better than the bad memories :)
mak eyka selalu pesan : kalau tak cuba sesuatu benda itu..
macam mana kita nak tahu kita boleh ke tak kan? :)
jadi mak eyka selalu suruh eyka cuba selagi boleh 
dan 
usaha juga tangga kejayaan untuk cuba keluar dari masalah kan? :)


> i also feel triply sad when my best friend forever been died in tragic accident a few month ago and the memories with her had always remind in my mind every second..but kena kuat..
sabar paling berharga dalam keadaan ini<
...........................................................

for people that love and hate me now: 
terima kasih sebab sudi jadi sebahagian dari hidup eyka dan terima kasih sebab hadir walaupun sekejap..eyka gembira sebab dapat kenal korang sebelum eyka pejam mata buat kali yang terakhir nanti...dan terima kasih untuk kenangan kita..
terima kasih :)

# mak eyka selalu pesan: kalau nak tidur kena selalu maafkan orang yang buat salah dengan kita dan doakan la setiap dari kawan kita dapat kejayaan dan hidup yang baik dekat atas dunia ini dan juga akhirat.. :)

22 comments:

guest writer said...

hurmmm... pernah hilang orang tersayang... eventhough dah revocerpun still cant make it... some timelah... heeeeeeeee

ps: bagus tahu entry nie...

Eyka said...

guest writer: heee..bise la itu..memories kan awk? mne boleh delete memories kecuali ilang ingatan kan? hee :P

mecasih :)

shahril anuar b ahamad said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaa...........

Eyka said...

<<< ngess skali laa cennii~ waaaaaaaaaaaaa..

kbai! keh keh keh :P

Ain Atika Zailani said...

ye betul tu...setuju dengan mak eyka..semoga hidup lepas ni lebih bermakne ye eyka =)

Asrul "iLham" Sany said...

lost and found....

hanaahmad said...

aku sakit untuk mencuba. dah hilang segala rasa.

untuk apa yang kau lakukan, bertenanglah dan mohon pada Tuhan, dia dengar apa yang kita minta. memang segalanya adalah takdir kita, hidup mesti terus. :)

MR . ORLANDO AHMAD said...

tak sanggup nak hadapi kehilangan lagi, tapi life must go on, usaha yang terbaik, doa dan tawakal

p/s: setuju dengan pesanan mak kamu :)

Eyka said...

ain atika zailani: same2 awak..

doa untuk kamoo jgkk! yeahh!

aminnnnnnnnnn :)

Eyka said...

asrul "ilham" sany: until you found me..keh keh keh :P

Eyka said...

hanaahmad: betul..

live is short..make it sweet kan? :)

Eyka said...

mr. orlando Ahmad: betul2..dgn doa dy akan tenang kan awk? hee:P

mecasih :)

ekabukanmakcikkau. said...

yelahh aku sayang kau . ececeh hahhaa.




wasiat anak dara: woihhh esok bola lahh , m'sia lwn indon. dey machaaaa! muahahhaaa tengok tauu? :'( *tetiba

Bella Bell said...

aku pernah merasa kehilangan itu.


baca entry ni di waktu subuh hari membuatkan aku sedih. :(

Eyka said...

ekabukanmakcikkau: ecececeh..malu titew tauu! keh keh keh :P

tak mau ahh tak beshh! hahaha:P

Eyka said...

bella bell: mecasih sebab sudi baca:)

don't cry..eyka ada kat cni lgi laa..hahaha:P

Kazen said...

sbar2 segalanye ade hikmah di sebalik semua tue :)

Entry terkini | 20 Tone/Attitude Words

r-5 said...

mungkin Allah lebih menyayangi beliau, sama-sam kita doakan kebaikan buatnya. Al-fatihah.. Yang hidup teruskan kehidupan, tangisan itu adalah lumrah.. tetapi jangan biarkan lumrah itu terbiasa dan mengaburi hidup anda. Be strong k!! :)

dill said...

always pray for my friends. and that includes you :)

dill.

Eyka said...

kazen: tahuu..senyum tak perlu kata apa apa..senyum :)

Eyka said...

r-5: betull..thanx awk :)

Eyka said...

dill: i also too and the doa also includes you :)

thanx dill ^^