Nov 11, 2011

dari situ gua belajar makna kejam! kah kah kah :P

hello people!.. 
pergh dah macam cakap depan public..kah kah kah...

dah gua malas gila nak taip kah kah kah lagi..sebab macam pandai plak gua rasa..
tak kelakar tapi gelak..
ko ingat ko hot sangatt! cissssssss -.-

back to the point...
gua nak show korang buku peberet gua yang boleh tahan la kental gak bila baca lama lama...
yang tak pernah nak feel cintan cintan...
yang stok ganster kemain itu bila rembat buku peberet gua ini..
gua kompom dia tangkap leleh...
perghhhhhhh! 
tak percaya ce pergi tengok blog TERFAKTAB  ini..
ada buku gua dalam itu...nanti kejap lagi gua publish..haha;D

gua boleh bagi gred buku gua 8.5 dari 10..kire okey la kan wey? lagi pon number je pun..apa ada hal...:P
gua tak kejam kan?..tak tak tak -.-
asal gua cakap gua suke sangat camtu sebab gua punya suka la dah nama buku peberet gua...hahaha 

dah tak yah nak intro panjang lebar..nah gua share secret buku gua yang terbaik dari ladang ini wey...
  
jeng jeng jeng !




terkejut tak terkejut tak? kah kah kah :P

kitab ini gua tak tahu asal dia nama terfaktab...mungkin nama ala manja manja atau mungkin dia macam senang je nak sebut kot...asal tak tulis nama CINTA FOREVER?
 comel sikit uols...haha ;D

yang gua tahu kitab ini more to publish about hubungan cinta yang bersepah sepah dekat dunia ini...ada macam macam cinta yang setiap satunya lain bagi setiap individu.. setiap orang ada otak yang lain lain dan setiap seorang akan belajar untuk kenal cinta yang tersendiri..so sebab itu kot mereka ini bergabung tenaga ultraman diorang untuk create cerita cinta dari pengalaman diorang yang menyeluruh dekat bumi ini or we call CINTA UNIVERSAL. bila benda medium luahan perasaan segala ini ada, akan ada yang menerima dan berkongsi cerita satu sama lain dan kita tak akan rasa bad sangat dengan cinta kita sendiri sebab dalam blog TERFAKTAB ini ada yang lagi teruk dari kita cinta diorang..jadi benda ini boleh jadikan kita lebih kuat dan berani dalam hidup.
.*gua bebel panjang ini korang paham ke tak? cissss -.-*

dalam blog terfaktab ini, gua baca macam macam ragam manusia tentang cinta dalam bumi yang luas ini ..ada yang kejam, ganas, loving gila babi, troll men troll manusia...pendek kata kalau korang nak tips pasal cinta cintun segala dari bab putus memutus, curang, cinta kekal lama, bla bla bla pasal cinta semua ada...siyes gua tak tipuu sebab gua yang terbukti sopan santun ini pon baca walaupun cerita itu bukan ada kaitan sangat dengan gua...tapi atleast bagi gua pengajaran untuk jadi kejam sikit especially dalam cinta gua in future. lagi lagi bila involve dengan lelaki yang asyik nak perempuan cantik je padahal muka pecah rumah bersepah sepahan dekat muka dia..susah jadi manusia ini  kan wey? apa pon tak boleyyy! :P


bila gua menelaah setiap ayat dalam blog itu gua rasa gua boleh jadi kejam sebab orang kejam dengan gua..especially ex ex gua dulu..sebab gua tak suka nak clash clash dulu sebab gua tak suka nak bagi sakit orang..
apa dapat pon..
bukan boleh bagi gua kaya kalau sakitkan hati orang..
tapi bila pikir balik dan tengok situasi orang lain..
 gua harus kejam sikit dengan namanya cinta
dan gua pasang ayat ini dalam hotak gua 
"bila kita kena, kita kena balas supaya dia tahu yang kita bukan lemah"
so padan la gua dengan quotes what goes around goes around betei ini sekarang..:P

lagi, dari situ juga gua belajar untuk memberi cinta bukan menerima cinta sebab kalau gua menerima cinta tapi hati tak suka..tak boleh kekal lama gak kan? so gua lebih fokus bagi cinta dari menerima cinta sebab gua universal..kacak tak statement gua? kah kah kah :P 
*muntah bakul bakul*

......................................................................................................



kaki mulut dan dagu : psst psst psst korang perasan tak gua punya entri banyak tulis pasal cinta bla bla bla...
padahal gua nak cerita gua nak market BUKU TERFAKTAB je pon...hahaha :P

Pesanan makcik bedah : wey korang tahu tak terfaktab dah setahun dah dia beranak? so tak reti ucap congrat ke ape?  grrrrrrrrrr :P 
 lagi satu korang tahu dia buat contest? 
mesti tak tahu kan? 
so peluang gua nak menang cerah ahh cenni...yes!! hahaha :P


.............................................................................................................

Eyka: eh lupe nak cakap...dalam banyak banyak skuad terfaktab gua suka brader leplep..sebab tulisan dia sweet...
#nak cakap i love you boleh? larikkkkkkkkkk...kah kah kah :P

paling double like entri ini :)

Nota Cinta : Ex boleh jadi musuh atau boleh jadi kekasih semula tapi takkan boleh jadi kawan baik.
gua double like entri ini sebab gua sokong ayat dia ini..sebab gua akan jadi abnormal bila gua kena lepak balik dengan EX..tak rasa macam camharem ke bila kena lepak barang balik sedangkan bukan lu yang tinggalkan dia?  tak rasa dayus? 
eh...kah kah kah :P

sebelum gua nak chow gua nak congrat untuk geng terfaktab sebab berjaya ceriakan hari gua frust menongeng putus cinta dulu...

thanks korang sebab tolong jadi guide gua..







dari gegurl untuk gegurlboboy terfaktab...
sedap tak? boleh kan macam ini? :P


"happy 1 aniversary sayang sayang sekalian..
and gudluck for future..
go terfaktab go terfaktab...kah kah kah :P"

assalamualaikum tak jawab dosa..kalau jawab gatal :D

25 comments:

aleen aiden said...

kawan aku pon sangat gila dgn buku tu.keh3

hiro said...

sedak la dia..bc terfaktab.

shahril anuar b ahamad said...

bby kentut kat dahi baru tauuu..hahhahhahah

Eyka said...

aleen aiden: keh keh keh..samee laa dgn eykaa..hahaha ;p

Eyka said...

hiro: keh keh keh..jeles letew~ haha ;p

Eyka said...

syg: grrr..nk rinduu dy boleee..T.T

the only Sajihan said...

hehe.dah lame nak cari kitab ni eyka.ta dapat2 :(

Eyka said...

the only sajihan: nti kite cri same2 ek! hehe:P

Titisan Hujan said...

mmg rmai yg ckp best
tp lom bpeluang memiliki

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Tak tau dari mana asal nama TERFAKTAB?

Seriously?

Eyka said...

titisan hujan: samee laa kitee...
wuwuwuwu T.T

Eyka said...

Lord Zara: seriouslyy..tapi bila lama2 bru tahuu apa makna terfaktab itu..hehee :P *kantoi usha dkat blog terfaktab..keh keh keh :P *

najwa napatah said...

ex boleh jd musuh atau kekasih semula tapi bukan kawanbaik.dlm kes aku,,aku jd kwnbaik malah lebih baik dr kami kapel dulu.tu yg aku musykil.aku lepak tengok wayang,kongsi makanan.bila aku ckp,,why not kita kapel balik sbb apa yg kita buat skrang mcm kapel jgak.dia ckp kapel akan ptus tapi kawan takkan ptus.bila fikir blik btul gak klau kapel aku aku jd angin klau lmbt reply msj kalau kwn lantakla dia nak bls ke tidak.just share :)

محمد رازيق said...

nice der.. gua suka bc entry lu.. ayat baik punyer.. boleh jd sifu?? anyawa, free2 lawtlah blog gua.

Eyka said...

najwa napatah: memng la best klu macm 2..tapi klu tersuke balik cmne? tak rasa patah hati ke wey? tup tup dy ada pompn lain leps itu ignore lu..

dy cakp, kite kawan je kan?

sentap tak? keh keh keh :P

BLADE EDGE said...

hahaha... best jer chipmunk..comey :-)

Eyka said...

muhd radziq: macm ni ke nama lu? gua tolong translate bole kan? keh keh keh :P

tak bole sb gua kecik lagi...
#bole jawab cmni? hahaha :P

dah lawat pon..gua rate blog lu 7.5..ohsem tak bhai? keh keh keh :P

kbai! :P

Eyka said...

blade edge: haha..comeyy kan? nak leteww~ keh keh keh :P

Bidadari Syurga said...

belum ada kesempatan...

Eyka said...

bidadari syurga: eh kalu belum ada kesempatan..sama juga macam eyka..wuwuwuwuwu T.T

Alip Apai said...
This comment has been removed by the author.
Alip Apai said...

Ko pun masuk erk?

Good luck weh!

:)
*nape ko tulis x tau maksud Terfaktab? Kantoi x buat research before enter contest ni. Huhu:(*

Eyka said...

alip apai: hehe..a'a..mecasih :)

hahaha..saje je buat2 tak tahu..sebab gua nak kasi can lu menang..
boleh tak jawab camtu?
keh keh keh :P

Rara. said...

aku takda lagi buku kitab terfaktab, dan seriously aku jeles gila dengan orang yang dah ada buku tu, mauahahaha

Eyka said...

rara: perghhhh!! sameee laa kite T.T