Nov 24, 2011

long distance relationship is not bullshit but it make love more strong :)


gua buat entri ini sebab gua nak lahirkan pandangan gua sendiri...
gua terbaca satu entri  si minah terfaktab sorang ini...
kalau pernah baca yang latest ini pasal 
long distance relationship is bullshit 
*rolling eyes*
*siyes gua terkesima..sebab gua bercinta ala ala macam itu juga*

first gua agak rasa betul gak bila baca sampai habis dia cakap tapi gua muskil bukan terfaktab itu untuk tolong relationship seseorang lagi bettter than before ke wey? :P
*tak baik destroykan rumah tangga orang dan hubungan seseorang...itu DOSA :) *

gua tahu memang kenyataan nya macam diorang cakap...
tapi kalau betul ada trust dalam relationship itu tak mustahil boleh go on kan hubungan itu? :)

sebab gua rasa yang cakap benda LDR ini bullshit sebab gua syak dia mesti takut dengan namanya penipuan kan? 
gua paham..hati manusia ini fragile..keh keh keh :P
*kalau nak curang..curang gak..tak payah nak curang jauh jauh laa...
yang dekat pon bersepah sepah kes..
lagi better kalau tak melayan sangat perasaan and make your world fun..
relax and enjoy your life before your gone forever kan wey? :P



lagi satu it also karma and takdir yang memang telah ditetapkan..
jauh mana pon terpisah..kalau memang takdir..
korang tak kan berpisah punya..
believe me :)

cuma satu je kena ingat dan simpan kemas dalam hotak korang...
kalau kita tak curang..insyallah pakwe kita pon tak curang..
*cume kena tahan rindu je laa..
tapi atleast ada gak rindu dari asyik tgok muke yg same 24 jam sehari kan wey?..
tak rasa bosan ke? bhahaha:P
 gua terfikir la kan wey..
kalau laa setiap hari tengok muka yang sama dan tanya benda yang sama tak rasa bosan ke?
 tak ada rindu dah..hubungan jadi hambar kan? :P *think* 

pasal lelaki atau perempuan yang dah berkahwin gua simpati la bila mana  ramai orang kata LDR ini bullshit...
padahal yang terpaksa pindah jauh jauh itu pon sebab untuk cari nafkah keluarga..
cari harta untuk keluarga itu BULLSHIT gak ek kalau macam itu? :P

gua rasa 

semua benda bergantung pada niat kalau betul niat kita..
aman laa duduk dekat dunia ini..betul tak? :) 
semua hubungan baik LDR or SDR is thing but NIAT and Trust each other is more valueable to maintain the relationship to the end kan? :) 

korang tak rasa ini lagi romantik ke dari maksiat rata rata bila selalu jumpa ini wey?
eh eh eh...
kbai! 
keh keh keh :P

kata hati dan mulut : 
jangan takut dengan hidup sebab kita cuma pemain dalaman dalam bumi ini sebab semua ketentuan telah dirancang oleh yang maha kuasa..:) 
dan segala takdir dan suratan hidup kita memang dah tertulis sejak kita lahir lagi..
life is more fun if you learn to try :)

26 comments:

Namee Roslan said...

em, seriously hubungan jarak jauh takde masalah kalau dua2 niat mmg nk kahwin n dah cinta sgt. itu yg kuatkan cinta tu. :) kalau ikutkan, dalam islam pun mana boleh sms n call selalu pun.hehe . so org zaman dulu pun byk bercinta tp tak contact pun. utus surat ada lah. :)

it depends. niat apa ? betul ke sayang? hehe

Eyka said...

namee roslan: betul2..zaman dulu romantik je..takde pon cerai cerai kawen byk kan? heaven je kan? keh keh keh :P

niat dalam hati..mksud dy nawaitu kita la namee :P

thanx ^^

Halimatun Sa'adiah said...

sy pnah rse LDR neh...
best sgt, tp jodoh x pjg..
tp bkn sbb curang ok

Eyka said...

halimatun sa'adiah: tahuu xpee..besh kan? hehe:P

takde jodoh lbih tepatkan sebab dy kan? :P

haikalblank said...

hahaha susah memang susah, tapi kalau lepas semua dugaan, dah naik pelamin, baru taw nikmat dia macam mana...hehehe adalah benda nak cerita kat cucu nanti...haha

Eyka said...

haikalblank: haha..betul2..sokong! hahaha:P

nti nk cite kat cucu gak ahh cenni..keh keh keh :P

ORLANDO AHMAD said...

keikhlasan...

itu kuncinya...

ikhlas tu akan membuatkan kite akan berjuang sungguh2 demi sebuah hubungan

Eyka said...

orlando ahmad: betul2..same dgn cinta lu dgn dill kan? eh..hahaha :P

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu ...

tul tuh.good entry :)

Red said...

kau tahu tak, aku baru je baca entry LDR is a bullshit pagi tadi.. and aku rasa penulis tu mesti sebab kena dump sebab amalkan LDR =.=

dill said...

nama ai disebut2. patut rasa terpanggil kat sini. haha!

pengalaman sblm ni...pernah LDR tapi ex saye curang. tak de jodoh kan.

so, skarang ni lepak sorang je lah. hehe

dill.

Eyka said...

laici kang ais: tumpng byk kli pon tak pee..haha:P

mecasih :)

Eyka said...

Red: aq pon sependapat dgn ko wey! keh keh keh :P

Eyka said...

dill: hahaha..kntoi letew~ bhaha :P

relax laa..kumbng byk..kan orlando ade teww~ er..haha:P

titew pon lepak sorg gakk..samee laa cenni..haha:P

KizZ said...

Huu...hubungan jarak jauh..susah sangat2

Kazen said...

Sabar ue...setiap perkara pasti ada hikmah di sebaliknya...cepat atau lambt pasti Allah akan tnjukn kat kite jugak

Entry Terkini | 12 Kelebihan Mandi Air Panas

Efa said...

btowl2x....efa pown kapel jarak jauh ngart..ok jer..y ptg hati kena ikhlass....heeeee:)

r-5 said...

wow nice entry. btol bagi gua takde masalah juga! hehe. awek jauh tapi dekat di hati tu pon dah kata sayang.. gua ni cakap pasal bercinta bukan main. tapi fobia nak build arelationship again sebab terlalu suka mencuba dan belajar dalam kehidupan ni. :p jiwa gua asik tercucuk duri so gua stop dulu.. haha dah sembuh gua keep try n learn balik.. ekekeke :p

Eyka said...

kizz: tahuu xpe..susah kan? apa pon tak boleyy! hahaa:P tapi klu iklas n jujr tak sush mne laa..kan? ;D

Eyka said...

kazen: haha..tahu xpe :P

Eyka said...

efa: hehe..same la mcm eykaa..betul2..heee :P

Eyka said...

r-5: relax laa dulu klu cinta paksa memaksa tak besh la kan? hehe:P

keep trying sb mesti ada yg secocok utk awk..eyka tolong doakan ek?

aminnnnnnnnnnnn...hehe:P

Kazen said...

ada baik ada buruknye kan... anyway Salam Maal Hijrah 1433H

Entry Terkini | Doa Awal Tahun Dan Doa Akhir Tahun Hijrah

Eyka said...

hehe..betul2..haha:P

mecasih..salam maal hijrah gak :)

suha said...

cik suha pon suke LDR (^_^)

Eyka said...

suha: hehe..thanx awk :)