Nov 27, 2011

korang rasa macam mana? -.-


mamat stylo letter : 
korang ada best friend? 
gua ada dan gua pon ada awek..

tapi gua dah single dah minggu lepas...gua clash dengan minah bersebab..
korang tahu sebab apa?
si minah suka dekat best friend gua..
gua relakan laa sebab gua tak boleh paksa orang suka gua..
gua pasrah..
lagi pon gua tengok diorang gembira..
gua pon tumpang gembira even hati gua rabak kemain..
in the same time..
gua dapat padah sebab dua dua tak nak kawan dengan gua dah
sebab kawan baik gua jeles gua rapat dengan awek dia merangkap ex awek gua dulu..
dah tak nak kawan gua nak cakap apa..
terima je laa kan..-.-

..........................................................................................

ehem korang pernah kena situasi ini?
macamne korang rasa has a boy/ gurl yang ex awek/pakwe lu suka dengan kawan baik lu sendiri..
mesti pedih kan kan kan?

gua tahu tak yah nak pendam sangat perasaan..
gua paham makna bila si kawan baik sendiri grab awek/ balak kita as dia punya future boboy/ gegurl..
sebab gua pernah kena macam ini duluu..
tak payah cerita laa nanti gua peel sedih..
lu nak gua sedih? keh keh keh :P 

back to topic..
gua boleh terima la kalau yang si mamat itu berkorban sebab best friend dia..
tapi gua muskil asal si mamat nak putus sahabat segala
sedangkan dah lama kawan baik wey?
apa pon tak boleyy -.-

sebab sorang yang korang suka..
kawan yang pernah hidup senang susah dengan korang
teman korang makan maggi tengah tengah malam 
kawan yang selalu ada masa korang tengah down gilaa
kawan yang sanggup bagi apa je nak tengok kawan baik dia gembira
tapi in the end dia kena tinggal macam itu je sebab seseorang yang baru hadir dalam hidup dia..
whatthehell ape yang kawan si mamat itu rasa kan? 
korang rasa ?-.-

ini laa padah kalau kawan dengan manusia lupakan kulit ini..
apa pon tak boley..
-.-

gua rasa nak bagi pelempang je..
dah laaa curi ex gua..
sedap sedap je tak nak kawan..
atleast bagi laa gua gembira gak even gua sedih gila gua kena tinggal sebab lu..
tak ada hati perut..
puii..-.-
keh keh keh :P
*gua rasa kawan mamat itu mesti sumpah seranah macam ini dalam hati dia kan wey? hahahaha:P*



kalau dapat manusia lupa kan kulit macam atas itu..
korang lupekan je laa erti sahabat segala ini wey sebab gua tak paham lagi asal korang kena sedih sebab kawan lahanat macam itu..
gua siyes tak paham -.-



"Tahun 2011, anggaran penduduk dunia ialah 7 billion. Kita buang warga emas dan anak kecil belum baligh seramai 4 billion. Tinggal 3 billion warga muda. Kita bahagi dua secara asasnya, lelaki dan perempuan, menjadi 1.5 billion masing-masing. Kau hilang satu, kau masih ada 1.49 billion orang yang masih menanti kau di luar sana. Oleh itu, jangan putus asa!"

pinjam kata kata abam ensem kite : penulis.sahaja :P 
#so gua rasa tak mustahil dalam ramai ramai itu yang sayang kau dan nak jadi kawan kau dan tak mustahil mungkin ada yang jadi penganti hati kau..er..ehem :P

why so serius betei? 
leklu..hahaha 
senyum sementara masih berpeluang :)
.....................................

hidup untuk enjoy...
lagi pon nak sedih watpe hilang kawan kawan, boyprens geprens segala..
sedangkan kubur nanti itu duduk sorang sorang jugak kan?  
ke ada sapa sapa nak teman? 
ke korang nak angkut diorang si pengkhianat ini wey?
eh..
keh keh keh :P

kata hati : asal gua punya entri panjang kemain ini..padahal gua nak cerita pasal kawan je pon..
lantak ahh dah publish..keh keh keh :P
eh sebelum terlupa gua nak ucapkan 
selamat menyambut maal hijrah sayang sayang sekalian..:)

13 comments:

Cik Tetra said...

hee serius xde pengalaman mcm nih..hehe.. :D

Eyka said...

cik tetra: hehe..takpe..belajr2..mne tahu kena gak kan? apa pon tak boley! hahaha:P

Sasa Al-Sharif said...

klu aku pn mgkn aku x kan rapat lg dgn kwn tu. aku mengasingkn diri dr diorang. pedih weih

Eyka said...

sasa: sedih kn..tapi lagi sedih cite sasa dri cite eyka..waaaaaaaaaa :(

ejulz said...

mmg sedih kalo tekene camni..

Mknace said...

belajar dari pengalaman...

:) :) :)
i'm back
terbaeekkk!!!!
jengjalan dari mknace unlimited

Eyka said...

ejulz: tahuu xpee..saboo je laa -.-

Eyka said...

Mknace: kan kan kan? keh keh keh :P

terbaekk! hahahaa:P

Bella Bell said...

gua tertarik dengan kata- kata abam hensem tu. hihi.


pape pon entry lu awesome. power.



^^

Eyka said...

bella bell: hehe..thanx wey! haha:P

Pisyek said...

Nasib baik aku comel je... :P

Latest: Meleis dan Trolling

Eyka said...

pisyek: lalalalalalala~ *tak nak layn..tak nak layan..tak nak layan...zzzzzzz...hahaha*

shahani... said...

tgh mengalaminya...tp nk wat camna,redha j la...pa2 pn doakn kebahagiaan mereka,itu yg t'baik...
(^_^)