Nov 19, 2011

cara mintak maaf dekat gegurl yang korang sayang... :P

back to normal back..
gua macam rasa gilaaaaaaaaaaa je tulis entri sedih tadi..cissssss -.-
habis la gua punya ruangan tulisan ini tercemar tercemarr..tercemarrrrrrrr...
wooooooooo tidakkkkkkkkkkkk gua jiwang rupanya...
owhhh tidakkk! -.-

dah dah jangan nak drama sastera sangat...gua hari ini nak tolong sorang member gua yang tengah problem dengan awek dia..tak tahu laa dia yang salah ke atau awek dia..tapi bila dia cerita pung pang pung pang tadi siyes gua tak paham gua tak paham sebab dia nangis nangis..
what the hell apaaa nangiss~ -.-

kalau lelaki nangis kadang kadang sebab orang yang dia suka..
korang tak rasa dia sangat sangat sweet ke? :P

okey..
back back back
first of all...
yang gua tahuu..memang agak payah gak laa nak minta maaf dengan gegurl ini wey...sebab gegurl datang dari planet venus..boboy from mars...
memang susah la nak paham kan? :P

gua spesies perempuan gak tapi gua perempuan steady jadi gua tak senang la nak majuk bagai..
jadi term minta maaf  dekat gua tak payah la kot gua rasa sebab gua tak suka maafkan orang...
boleh kan macam ni? keh keh keh :P

back to the point..
banyak sebenarnya cara nak mintak maaf balik dekat gegurl ini..

first :
cuba pujuk cara berhemah

abang: " laling laling..abang mintak maaf nya pasal tadi...termarah plak...takpa kan laling? "
laling: " ermmmm"

okey stop..kalau si gegurl tetap kata erhmmm...
maksudnya marah dia belum reda..

so try laa pujuk lagi sampai dia gelak balik...
contoh: 

abang: " laling tadi kan abang ada nampak si munah kawan laling itu dia nak jumpa laling esok sebab dia nak kahwin dah...
laling: eh betul ke? bila abang? 
abang: (taktik menjadi) eh esok kot sebab tadi dia kata nak jumpa jee...hehehehe :P
laling: eeeeeeeeeeeee....hahaha *gelak balik*

seee...
yang dialog itu gua pakai taram je nak sedapkan cerita...
korang boleh test nama pak mamat ke..ikut kesesuaian cerita la labu ek? :P

second: 
guna ayat manis gula gula lu..

abang : laling..laling marah lagi ke? jangan la marah lama sangat nanti abang rindu...
kalau dah habis marah nanti call abang balik tau sebab abang tak boleh lama lama tak cakap dengan sayang nanti abang matii terjun KB malll :(

laling: laaaaaaaaaaaaa jangan laa terjun..nape nak terjun plak? -.-
*mesti teransang punya dengan dialong ini kalau gegurl itu memang sayangkan anda..kalau tak sayang dialog ini mungkin tak berapa sesuai dengan lu..okey? :P*

third: 
guna ayat hiperbola macam karang karangan sekolah dulu dulu

*ini kalau ayat nak omputih segala *

oh sayang muka mu bak hiperbola..
muka sangat la cun bak delima tumbuh menwangi
senyumanmu bak delima merekah
santun mantun mu bak si pujangga malam
sinarnyamu mewangi tiap malam 
bla bla bla
*yang ini version mak bapak kita dulu dulu* 

syg: eh eeeeeeeeeeeeeeee...muntah laaaa dengarrr!! grrrrrrrrrrrr
-.-

hahaha..kalau gegurl itu jenis tahu yang korang si boboy bukan jenis jiwang segala tetiba boleh karang ayat bunga bunga macam ini
kompom la gegurl korang itu macam itu juga hati dia..
berbunga bunga
jadi nak marah pon tak jadi 
sebab kelakar dengar pantun macam yang atas itu haaa
jadi otomatik marah pon hilang kan wey?
ehem :P

forth:
cuba buat luahan dalam blog dan dedicate kan dekat awek lu orang

ohsem kan kalau dapat balak yang tak reti luahkan perasaan depan depan tapi taip blog..
mungkin cara ini tak macam menyakinkan untuk cuba pujuk gegurl korang kan
tapi atleast tak salah kalau guna medium ini untuk cuba convince gegurl lu..
ntah ntah cair dengan cara ini kan?
whos know kan? :P
*kalau luahkan perasaan suka seseorang guna blog lagi ohsem weyyy...gua pernah kena...
dan gua cair 3456789034567890 saat..keh keh keh :P *

cara yang paling last: 
gua rasa tak payah la pujuk segalaaaa...
lecehhh..
keh keh keh :P

gilaa gedikkk nak majuk majukk lagi kalau benda itu kecik je ponnn..
biar je dia baik sendiri...
kadang kadang manusia ini perlukan space untuk tenangkan diri sendiri dan tak perlukan bahu untuk nangis for the sentence thing kan?
so leave it and if she normal back and love you
she will came back..
believe me :)
gua gegurl gak gua tahuu laa :)



sometimes perempuan ini macam batu hati dia..
sometimes perempuan ini boleh jadi setenang angin
dan sometimes perempuan boleh jadi secair air
tapi perempuan tetap ada satu hati yang kena jaga supaya tidak sakit disebabkan lelaki...
sebab itu laa kalau nak convince kan perempuan yang korang sayang itu perlu la tunjuk..
bukan cakap pung pang pung pang je tau..
sebab kalau macam itu kaum gua pon reti buat jugak kan?
keh keh keh :P


gudluck then :)

kalau tak boleh jugak..gua prefer lu cari je la awek lain sebab tak best dan tak rock kalau satu perhubungan itu  tak ada sifat saling percaya mempercayai kan? rosak rosakk -.-
lettihhhh makkk...
*tangan kedada..mata keatas*
keh keh keh :P


olololololololo sweetnyaa kena pujukk..
hahaha

kbai :P

16 comments:

afdhalluddin said...

letih nak dok pujuk pompuan nie...
dia yg salah..
nak kene pujuk gak ke???
gua da letih nak pujuk2 nie..
aku plak nak majuk..
hahahahaha....

Eyka said...

afdhalluddin: hahaha...nak majukkk pon boleyy weyy! keh keh keh :P

Mesyhta Beto said...

fourth terbaik :)

Akim Iqbal said...

nice one

Greenlinehunter said...

cari gurl yg steady la senang..haha

dill said...

karangan!

hehe.

dulu kan, tak penah kene pujuk. ntah pape. pujuk diri sendiri je. duh

tu cerite lame.

dill.

r-5 said...

wahh nice entry. gua pernah try gak pujuk awek gua selepas ditinggalkan akibat sifatnya yang suka menuduh marah2 tanpa usul periksa.. pujuk2 tapi last 2 aty yang sakit.. chow je lah.. Single lagi hot. haha.

Kadang2 kita dah tunjukkan rasa sayang dah kat pompuan yang kita sayang.. xpon cakap kedebuk kedebak tapi still still mereka rasa tak cukup.. aduiii.. :p

Eyka said...

mesyhta beto: gua pon suke no 4 weyy..ohsem kan? keh keh keh ;p

Eyka said...

akim iqbal: thanx! hehe :)

Eyka said...

greenlinehunter: hahaha..gua steady..nak kapel? keh keh keh :P

Eyka said...

dill: samee laa dgn eykaa...klu majukk pujuk laa dri sendri sb pakwe eyka bukan jenis kaki pujuk laa...saboo je laaa...hahahaa:P

karangn itu besh kan klu dapat..hahaha:P

Eyka said...

r-5: betul2..klu dah cerewet sgt tinggl je..sebab klu takde percya mempercayai mcmne hubungan nak kekal ye dak? hehe:P

single memang hot pon kan?
doublee likeee! haha;D

Halimatun Sa'adiah said...

sy suke kne pujuk...hehehe

Eyka said...

halimatun sa'adiah: hahaha..titew pon smee..keh keh keh :P

Rara. said...

fuiyoh. *terkebil2 aku baca.


well.docto cinta,harap lepasni ada banyak tips lagi. terutamanya untuk orang single mcm aku nie. muahaha

Eyka said...

rara: hahaaha..perli leteww~ grrrrrrr...hahaha:P

thanx sudi baca wlpn tak besh mnee..haha:P