Oct 13, 2011

kau ni eyka...-.-



kah kah kah..
eh dah gelak..gua nak sambung gua punya cerita sengal lagi malam ini...

cerita ini gua alami tadi...
dalam sem gua belajar sekarang ini...
wajib dan tak boleh tolak dengan namanya hafazan..
gua kena habis ayat hafazan untuk surah yassin dari ayat 1 sampai ayat 40..
banyak kemain kan? tapi okey la tak baca redah semua sampai habis ayat 83 kan? -.-



masa yang dia bagi untuk hafazan itu dah lama dah..
within a month ago..
tapi gua yang cerdik kemain ini..
skip skip je tak hafal langsung benda alah ini sampai ke sudah..
gua memang suka tangguh kerja..
itu la sebab gua tak pandai pandai sampai sekarang kan?
sob sob sob -.-

jadi sebabkan tarikh hafazan berakhir dengan jayanya esok 
tapi
gua cuma boleh hafal sikit sikit je...-.-
yang ayat ayat yassin itu gua pernah dengar cuma bila time hafazan tang depan depan ayat itu gua jadi gagap...
perghhh  tapi gua redah je sebab gua malas nak tunggu dah sebab esok ustazah gua pack jadual dia...
so bila lagi nak hafazan kalau bukan tadi -.-

masa gua kena hafazan depan ustazah gua..
gua jadi agak kaget sebab tengok muka ustazah gua..
hilang semua benda gua hafaz tadi..
eh asal? -.-
maybe gua punya adrenalin jantung tak bersatu dengan baik kot..-.-
*ayat nak kamus dewan dan pustaka jee*

tang gua start hafazan gua lancar...
pung pang pung pang hafazan...
muka kerut kerut cuba ingat konon buku yassin itu gua tengah tayang depan mata..
padahal depan gua ustazah je pon...
memang kalau hafazan..gua suka bayang buku yang gua guna untuk hafazan itu..
kira macam laman buku yasin itu...
ayat dia dekat dalam buku yassin itu tang mana...
semua laa dan dan nak imagine bila nak hafazan ini...
korang macam gua tak? -.-

tetiba...
gua sedang rancak kemain hafazan 
gua makin menyimbah merah muka sebab gua boleh lupa pangkal satu ayat itu
punya gelabah betei tadi gua tak sedar gua dah salah...

tahu gua salah apa?


perhatikan ayat atas ini...
gua tersalah masuk ayat...dem -.-

dalam ayat yassin kan banyak ayat inna bagai kan?
jadi gua terstalk dekat satu ayat yassin itu..
gua usha member gua yang dok usha gua dari tepi masa gua hafazan depan ustazah itu..
konon konon nak suruh dia memek muka suruh bagi gua lepas hafazan if gua tak ingat..

gua buat muka kat dia..
maksud gua nak tahu pangkal ayat gua terblur tadi...
gua usha...
pastu gua terdengar dia cakap inna..

eh 
pastu gua dengan selamba badaknya sambung..


lepas dah ralit ralit hafazan gua tersedar...
ya allah mana ada ayat ini dalam surah yassin...
*dalam hati*

dem member gua yang tengah tunggu gua hafazan memang tergelak gelak tengok kesengalan gua..
boleh plak la ayat lain rangkul sekali dalam itu kan? -.-

dan gua rasa yakin dan telus yang ustazah gua pon mesti tergelak sebab gua baca sebadak macam itu 
sebab gua nampak ustazah gua tekupkan muka dia dekat meja..
gua rasa dia tak tahan nak gelak sebab dapat anak murid sengal macam gua ini...
-.-
dia caver la kot takot gua tersinggung..
gua kan tetap anak murid dia kan? 
eh yeke? -.-

habis je gua setel hafazan dengan jayanya..YEAHH! :)
member gua tak berhenti henti gelakkan gua yang sengal ini...
siap menganjing lagi..
inna aktoinnaa kalkausar...
okei gua sentap dekat situ 

grrrrrrrrrr -.-

sampai sekarang asal gua jumpa balik member gua itu 
mesti teringat balik gua punya sengal masa hafazan tadi...
keh keh keh..gua malu -.-


kesimpulannya tak salah mencuba..asalkan tak memalukan diri sendiri...
sekian terima kasih -.-

.....................................................


kata hati: asal dan kenapa gua asyik sengal kemain je dalam minggu ini..
hari itu tersalah pakai kasut...yang ini gua salah baca ayat plak..
dem -.-
mungkin sebab gua punya PMS nak datang kot...eh ada kena mengena ke? 
keh keh keh :P

mecasih sudi baca:)

24 comments:

Syaz Wanie Affandi said...

hahahaha...wanie pnah tersalah doa iftitah termasuk ayat qursi..slalu berlaku bile solat subuh,..hahaha

Muna rahimah said...

hahaha . lawak lah . inna aktoinnaa kalkausar ye . :P

Eyka said...

syaz wanie affandi: hahaha...samee laaa kite..iskh -.-

Eyka said...

muna rahimah: hahaa..okey maluu -.-

Penyu said...

doa makan leh baca tak? haha

Saiazuan said...

hehe jgn ckp diri tu tak pandai.. nanti tak pandai btl2 tau la.. :D

Eyka said...

penyu: ehhh reti laaaaaaaaa...grr..haha :P

Eyka said...

saiazuan: grrr..okey eyka pandai -.-

Cik Tetra said...

hehe..biase la tu.. :)

Eyka said...

cik tetra: hehe..bukn biasa..maluuu
-.-

HEROICzero said...

surah al-kauthar .


HAHAHA ! nak yang pendek2 jek !

Eyka said...

haha..grrrrrrr..

maluuu tauu -.-

hiro said...

amboi..ustazah.

syahirooAhmad said...

:) tak pe dik, next time hafal betul2 ya..

shahril anuar b ahamad said...

ubi ubi.............adoiiii........xper2...terer2

**::CIKNUURUL::** said...

bhahaahhaa,.adoiinye lawak nye pon,.aduhaii,.CN pernah gak dulu,.mase ngaji,bukan time hafazan,.ngaji2,skali dengar bunyik moto lalu dengan nyaringnye,.dah la time tu ngantok,.skali bace ade ayat ''moto laluuuuuu ~~~~ '',.pergh!kan!!,..mane ade ayat al-Quran camtu,.tu mengantok punyer pasal ye,.bukan sebab gelabah,.sengal betol,.haha,.teringat kisah dulu,memang lucus!,.hehe,.

Eyka said...

hiro: amboi perlii! grrrrr..hahaha:P

Eyka said...

syahiroo ahmad: hehe..okey! mecasih! :)

Eyka said...

syg: grrrrrrrrrr...hahaha :P

asl komen lain? -.-

Eyka said...

cik nuurul: hahahaha..kelakr laa CN..
hahaa:P

sebaik tak cakp bai roti kan?

bai roti datang! keh keh keh :P

maluu tau -.-

HEROICzero said...

kalau nak ingat balik , dulu pernah juga . tengah baca depan ustazah , dah nampak dah ayat tu lebih kurang , 'ahlil kitabi' (ahli kitab) .

entah kenapa tengah berangan ? melayang ke mana . boleh pula baca , 'ahlil kubur' (ahli kubur) .

kuat pula tu .

ustazah tu tergelak .


cis ....

Eyka said...

heroiczero: hahaha..ahli kubur..sasar kemain..hahaha :P
tapi atleast ada point ahli kat c2 kan? :P

keh keh keh..;p

bila kenang bslik malu gua rse..cissss
-.-

shahril anuar b ahamad said...

ubi panass...hahhahaha

Eyka said...

syg: grrrrrrrr..hahaha :P