Oct 12, 2011

eh cinta macam ini salah ke? -.-



hari ini gua nak tanya satu benda yang muskil banyak dalam hotak gua ini...
well..
yang gua nak tahu sangat 

"why ek kalau perempuan itu stok anak dara mesti takkan punya pilih stok stok bapa ayam macam duda itu wey?" 

gegurl: eyka asal ntah kalau anak dara mesti nak kahwin dengan anak teruna je...
asal kalau duda dia reject ek? 

so gua muskil kemain..asal laa stok anak dara sekarang ini tak terima duda jadi laki diorang..
walhal..dia bukan "anak dara " pon...
ops! :)


bagi gua la kan..
maybe faktor keluarga yang menyebabkan ramai anak dara susah nak cari duda..

gegurl: why lu cakap camtu ??

okey simple sebab dia..

gegurl pra matang: eh mama...titew nak tawen...boleh ke takpe?
mama dia: eh nak kawen dengan sape?
gegurl pra matang: titew nak kawen dengan duda...:D
mama dia: haaaaaaaaaaaaaaaaaa DUDA? gulp -.-

eh asal mama dia kemain tak setuju? 
gua rasa sebab it more to sayang anak more than anything..

gegurl: eh kalau anak bahagia bukan kira sayang anak ke itu?

okei memang la kalau anak bahagia..mak bapak pon tumpang bahagia sekali tapi 
the point kat sini...

bagi gua..
mana ada mak bapa yang tak nak tengok anak sendiri bahagia 
pernah korang nampak mak bapa yang macam itu?
setidak tidak yang gua jumpa 
kompom la mak bapa nak yang terbaik untuk anak dia..
even anak itu sejahat jin pon sebab dia yang besar dan lahirkan korang dari kecik..
komfem la nak yang baik baik jee untuk korang as anak diorang...
termasuk laaa dalam bab pilih bakal lelaki untuk calon menantu diorang...
maybe ade yang tak best dekat mata dengan hati diorang..
itu yang tak berkenan dengan duda itu..
diorang lama dah jadi mak bapa korang..
mesti la dia nak cari yang okey je untuk anak diorang :)

jodoh itu rahsia tuhan..

kita hanya boleh merancang tuhan yang tentukan...

macam contoh korang pung pang pung pang...
bercinta bagai nak rak last last korang kahwin dengan orang lain lain...
tup tup tetiba korang bercinta sakan kemain dengan anak teruna bla bla bla for the first..
tetiba tak ada ribut petir...
korang kahwin dengan duda..
duda anak dua plak itu..
kan dah cakap kita boleh rancang serancak rancaknya..
tapi tuhan yang tentukan siapa yang jadi pendamping kita hingga akhir hayat kan korang? :)


faktor lain sebab ..


#erk rambut dia cantik :P
malu dengan pandangan masyarakat sekeliling...

gegurl : asal eyka cakap macam itu? 

okey gua terang ringkas je...
sekarang korang duduk dalam malaysia dan bumi ini luas dan banyak makhluk duduk dalam dunia ini...
so gua rasa 
sebab gegurl yang stok anak dara ini mesti concern punya dengan namanya pandangan sekelililng..
influence keputusan jugak kan? 

diorang takot majoriti akan cakap yang..

situasi majlis pertunangan: 
gegurl 5: eh tak padan la mamat itu dengan minah itu...
dah laa sorang anak dara sorang duda..
eeeeeeeeeeeeeeeeee  tak sesuai nokss.. (tak bolehh doa lagiii baik dariii ituuu keeeeeee)
faktor lain: 

sebab kesukaran untuk gegurl stok anak dara untuk handle laki masa depan punya anak...

sebab gua rasa kan gegurl stok dara ini lebih kepada tak ada pengalaman untuk handle namanya budak budak..
sebab budak itu jelas jelas bukan anak diorang..
so perangai memang sangat lain laaa..
jadi bila diorang start berumah tangga akan menyebabkan tekanan darah tinggi, parkinson air , sawan malaria meningkat secara mendadak lepas kahwin nanti..
kemungkinan untuk diorang akan kena seret masuk hospital bahaaaagia nanti adalah tinggi :P
so sebab itu laa anak dara lebih relaa kahwin dengan anak teruna..
even kalau kahwin stok duda ini banyak duit dari anak teruna itu...
keh keh keh :P


satu lagi faktor sebab 

umur
okey majoriti yang stok duda duda kemain ini mesti laa umur dah lanjut..
mustahil la kalau umur baya baya 13 tahun itu kan..
kompem laa 25 ++++ dah kan?
so faktor itu la digeruni oleh si dara sebab kepuasan maksima itu tak dapat...
erk -.-
gua tak lucah..
point dia yang gua boleh cakap...
maybe diorang yang stok anak dara ini takot bila diorang kahwin dengan duda yang dah lanjut ini..
possibility untuk dapat anak yang comel dan ganteng adalah rendah..dan kadang kadang tak dapat anak juga 
sebab itu si dara pinggitan memilih si gagah perkasa seperti anak teruna untuk dijadikan husband tercinte..
keh keh keh :P



satu je pesanan ringkas gua untuk si anak dara..
kalau tetiba korang tersyok dan terpaut kemain dengan si duda yang ada anak or tak ada anak..
korang jangan tak bagitahu mak bapa korang sebab korang takot diorang tak terima..
dan buat satu keputusan yang agak bodoh dengan kahwin larikkk..-.-
*bukan agak dah memang bodoh kemain..puiiiiiiii *

sebab bagi gua family is first...

walaupun mak bapa korang garang celah mana pon..

diorang still mak bapa yang lahirkan korang dan jaga korang sejak kecil..

takkan sebab kahwin korang sanggup putus kasih sayang dengan mak bapa sendiri? *think*
satu je gua nak ingat kan semat hebakk dalam hotak korang ituu..

"mana ada mak bapa yang tak nak tengok anak dia bahagia..
even mak bapak kaki ganja sekali pon.."

so jangan takut untuk face problem and get the solution for your wedding :)
wish you luck sayang ^^

.............................................................................................................
 so gua nak tanya plak pendapat korang.. agak agak la kan sebab apa stok anak dara dekat luar sana tak nak terima si duda hot sebagai lelaki masa depan diorang? 

erkkk...okei lagi kahwin dengan duda dari gay kan? 
keh keh keh :P


pertanyaan ini gua tulis sebab gua nak tolong member gua yang dalam dilema memilih duda dan juga si anak teruna..mintak mintak korang boleh bantu dia pilih dengan baik:)

10 comments:

haikalblank said...

ok, aku sangat melayan entry ni. hahaha ni semangat aku nak kawin awal ni. harhar

lelaki tua lagi hebat kot. harhar

Eyka said...

haikalblank:

keh keh keh :P

dannnn2 jee sukee! hahahaa :P

wey lu teruna ke duda dah wey? bhahaha :P

shahril anuar b ahamad said...

nk wat satu soklan lagii???mcm knl jer boleh ker xper 2...........hahahhahahahahahhahaha

shahril anuar b ahamad said...
This comment has been removed by the author.
Noraien said...

hahhaha,nice entry :)

nagi aien lah en,xkesah laa duda or teruna,yg penting boleh bhgiakan kita.duda bnyak pengalaman lah !hahaha ;p

Eyka said...

syg: elehhh...mnee adee tiruu dy! wekk! hahaha:P

Eyka said...

noraien: ehh..no komen..keh keh keh :P

Ain said...

halah lantak lah duda ke teruna ke. asalkan jantan :P

Eyka said...

ain: grrrrrrrr...mnee bolee main lantak jee..nti gua tak thu anak gua pnye jantina wey! grrrrrr...hahaha:P

Eyka said...

mecasih pada semua yg like..
keh keh keh ;p