Oct 14, 2011

cita cita kecik kecik ;p

it too late too apologize it too late...keh keh keh ;p

dah dah gua taknak main gelak gelak dah nanti gua kencing manis..
back to topic gua hari ini...
gua nak cerita zaman gemilang gua dulu..
well gua punya zaman memang gemilang habis..
serius gua kelentong...

wey lu orang mesti ada cita cita waktu kecik dulu kan?
same goes macam gua gak..

gua dulu cita cita bersepah sepah ..
semua gua nak jadi..
kalau nampak cita cita ini best gua simpan angan angan nak jadi macam itu bila gua besar nanti..
biasa budak hingus apa yang tahu selain fairytales kan? 
keh keh keh :P

macam gua cakap tadi gua ada macam macam cita cita...

salah satunya gua nak jadi 
doktor

ini sebabkan influence kawan kawan gua kemain yang show yang jadi doktor ini best..
gua masa kecik kecik suka skodeng aktiviti haiwan buat experiement badan a.k.a bersentubuh..
so dari situ gua pasang angan angan nak jadi doktor sebab gua suka main pisau dan main cucuk cucuk boobs haiwan itu bila nampak haiwan nak mulakan step diorang..
paling kejam gua buat dekat kucing..
meow meow meow..
keh keh keh :P
siyes gua tak kejam..
gua cuma nak tolong diorang dapat skill yang baik je..
gua tak salah kan? 
gua kecik lagii :)

tapi gua reject nak jadi ini bila gua jadi tetibe parkinson bila tengok namanya darah 
mesti cakap 

euw awww ..
sakitnya diaa...
iskh iskh iskh -.-

jadi gua surrender gua tak nak jadi doktorrr.!!

serammmmmmmm :(

jadi gua beralih untuk cita cita kedua gua nak jadi 

lawyer 
 
gua tak jumpa gambar lawyer yang comel..gua ganti gambar bibir je laa..
atleast ruang ini gua tak kosongkan kan? i love bibir.. muahh! keh keh keh :P 

sebab apa gua nak jadi lawyer sebab gua suka main saman saman orang masa kecik sebab gua tak suka kena buli..
asal gua kena buli je mula la main saman saman...
walaupun gua yang salah sebab curi makan masa main masak masak..
gua: wey gua saman luu!! see you in court
budak lain: owhhhhhhhhhhh *blurr*
gua : benciiiiiiiiiiiii -.-

tapi bila gua tengok orang saman menyaman ini gua tetiba jadi ngeri sebab gua takut gua plak kena saman bila atas court nanti sebab mak gua kata kalau curi makanan orang tak baik menipu..
kompom la kalau gua jadi lawyer gua akan mengaku serta merta dalam court itu semua gua buat
even gua bukan saksi pon..
gua takot terbongkar kegiatan jenayah gua suka buli orang 
so gua reject benda alah ini..

alasan paling bernas gua sayang mak gua jadi gua ikut dia 
bijak kan kalau ade anak macam i? keh keh keh..
*lebiu mak ^^*

third cita cita gua nak jadi 

pilot
 
gua teringin nak pose macam ini tau sekarang tapi dalam mimpi je la der...grrrrrrrr...
keh keh keh -.-

sebab gua nak jadi pilot sebab gua suka tengok benda terbang terbang ini dan bila gua tengok benda terbang terbang macam pepatung itu
gua otomatik rasa kagum dan gua nak terbang jugak macam pepatung itu..
siyes gua suka tengok burung jugak dulu..
habit itu sampai sekarang ada lagi -.-
jadi cita cita yang kait dengan terbang terbang cuma jadi pilot 
so gua nak jadi pilot.. :)

tapi bila gua berdiri tingkat tiga sekolah gua dulu..
gua rasa gayat dan gua terpikir mesti nanti kalau naik kapal terbang jadi pilot nanti mesti gua macam ini..
jadi macam mana nak terbang kalau gayat? -.-
kompom burung burung berdekah dekah gelakkan gua..
cisss

paling last cita cita gua, gua nak jadi 

polis 
sebab gua suka main polis entri dulu..
gua selalu dapat peranan jadi polis yang comel..
gua masa main polis entri suka main pistol mainan..
tapi kan gua jadi polis pakai skirt..
perghh! ada ke polis sexy macam gua sekarang ini ek?
ehem ehem...
keh keh keh :P

bang bang bang...
*bunyi je kuat...pelurunya tak ada pon -.-*

tapi gua tak jadi sebab gua takot gua terbunuh orang nanti..
bila gua terbunuh orang mesti ada yang nak saman gua..
gua masuk penjara lepas itu
kalau gua betul  tapi tak cukup pembelaan 
gua otomatik kena hukuman..
pastu mati dekat tali gantung..
krekkk!
ahhhhhhhhhh takot 
so gua reject cita cita gua ini..
sob sob sob :(

kemain semua cita cita nak profesional je kannnnnnnn -.-
so sampai sekarang gua tak percaya gua bijak berfikir waktu kecik..
siyes gua tak percaya cinta..
erk! hahaha :P

sejak itu bila cikgu tanya nak jadi apa mesti gua cakap..

gua: "erk "
eh sebab gua takot jadi makin buruk bila gua cakap cita cita gua itu-.-

kesimpulannya...
cita cita tetap cita cita dan manusia tetap manusia..
keh keh keh :P
.................................................................


#quotes ini best so gua paste..sukati gua la kan? keh keh keh :P


eh sebelum terlupa..
masa korang kecik kecik ada cita cita tak?
korang suka jadi apa je? :D


gua bernasib baik sebab gua tak terdedah nampak benda alah ini semua..
kalau tak kompom gua nak ikut jugak jadi macam diorang..
keh keh keh :P 

ada ubi ada loji
gua ada cita cita bukan macam lu..
kbai! :P

kata hati: gua nak jadi apa sebenarnya bila grad nanti ek? ehm -.-

8 comments:

shahril anuar b ahamad said...

xdak cita2 penaman ubi ker????
syg nk syg bby jadi penaman ubi kentang....ubiiiii!!!!!!
ubiii!!!!!!!!!!!!!!

Eyka said...

syg: grrrrrrrrr...tak nakk! grr..hahaaha :P

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

nak jd cikgu... nk buat spot check kt student pompan.. x kire!! nk jd cikgu!!

Rara. said...

dulu masa kecik macam kau, aku banyak cita-cita. semua benda aku rasa best, semua aku nak jadi. tapi sekarang, bila dah besau, aku taktau apa cita-cita aku :(


#teragak nak jadi wakil rakyat, nak buat jalan.

Shawn Razaleigh said...

hahaha. gua baru nak buat entry macam ni. awrrr.

eyka said...

azroy kassim: haha:P cak cak cak :P


eeeeeeee..miang punye cikgu! grrr...hahaha:P

Eyka said...

Rara: perghh gua doa lu jadi wakil rakyt..

hidup rara! hidup rara! hahaha:P

Eyka said...

shawn razaleigh: weyy gayy! grrr..hahaha ;p

klu lu tulis lu pentiruu! sekian mecasih! grrrrrrrrrrr! haha ;p