Oct 9, 2011

hilang ingatan





kan best kalau tetibe sekarang hilang ingatan..
tak payah ingat orang buat apa dekat kita..
tak payah nak pikir sangat semua perkara sekarang..
tak payah nak suka orang sangat sangat sekarang ini..
tak payah nak rasa perasaaan suka sayang cinta gembira sedih masam busuk wangi dan semua perkara dalam dunia ini..
ibarat macam kita masa umur dua tahun putih bersih dan tak pernah serabut pikir semua perkara sebab semua mak ayah yang buat untuk kita kan? 
alangkah seronoknya hidup macam itu...
bebas je macam sang burung...
best kan? 

bila kita hilang ingatan secara otomatik kita tak rasa nak dendam dekat orang..
nak marah orang..orang tak suka kita...
orang marah kita..semua takkan sebab kita tak tahu apa apa kan? 
so nothing..
dan tak rasa langsung perasaan pape...
kan seronok? 

kalau laa dapat hilang ingatan sekarang..kan best...
kita boleh kenal semula dan sekarang tak kan jadi macam ini kan? 
tak kan teringat balik semua yang telah jadi dan buat diri sendiri sakit..
kan best boleh lupa semua dan tak sakitkan orang sekeliling..
kan best kan?

kan best kalau hilang ingatan sekarang dan lupa semua perkara dalam dunia ini...
dan belajar untuk menghargai moment yang dulu..
kan best kan?

kan best kalau hilang ingatan dan secara otomatik orang akan maafkan kita sebab kita biol bangang dan seumpama dengannya..takpe laa hilang ingatan, at least kita dapat kemaafan kan?
kan best kan?

kalau hidup selalu susah kan orang baik hilang ingatan..
dengan cara camtu orang takkan marah kita dan akan ignore kita...
tak payah rasa perasaan bersalah ke apa kan?
kan best kan? 

kalau tetiba eyka hilang ingatan malam ini..
eyka harap korang akan ingat eyka sampai bila bila tau..
dan janji jangan lupa eyka yang ini tau..
promise?
*bet hand* 


seronoknya kalau hilang ingatan sekarang kan? :)

6 comments:

Pendekar Berkuda said...

tetap akan ingat eyka biarpun eyka tak ingat PB...

Eyka said...

pendekar berkuda: eyka ingat awak laa sampai bila bila sebab awak baik dengan eyka :)

ghost writer said...

kau akan menangis nanti kalau kau amnesia.

Eyka said...

ghost writer: mungkin -.-

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

klu ilang ingatan.. ilang la kenangan mnis... :'(

Eyka said...

azroy kassim: eh macm itu lagi okey rasenye skrg :'(