Aug 14, 2011

tak salah mencintai seseorang even dia tak suka langsung korang :)


bagi pendapat eyka la kan...
walaupun kita suka dan sayang the girl / boy..
tapi dia tetap ignore je korang punya perasaan..
korang jangan cepat patah hati ke atau menderita kena reject sebab 
korang tak salah sebab eyka rasa
bukan korang yang buat feel itu 
tapi dia datang dari pencinta kita, ALLAH S.W.T
dan perasaan cinta itu memang ada sejak kita lahir
dan sebab itu laa..
tak salah kalau kita terjatuh cinta dengan orang 
sebab itu menunjukkan korang ada perasaan dan 
tak laa bebal sangat kan wey? haha:P

lagi satu even dia tak suka korang...korang still ada hope mencuba lagi sampai berjaya sebab 
tanpa usaha...susah laa nak dapat buah derr....grrrr!!
#eh..apekah? hahaha;D 

tak kan dalam hidup korang, korang terjatuh hati dekat someone only kan...
dan takkan la korang dalam hidup ini...
jatuh cinta sekali je kan?
tipuuu laaa kalau cakap sekali 
sebab orang kata mana ada dalam dunia ini kita senang senang je dapat..
maksud dekat sini...
tak kan laaa tetibe:

kau : awak...saya dah lama suka awak...saya nak kapel dengan awak boleh?:P
gegurl: saya pon suka awak juga :)

#ololololoo...sweetttnyerr laaaa....hahaha:P
tapi kalau korang nak dapat frasa macam ini...
maybe ada tapi jarang eyka jumpa dalam sejuta orang...
banyak dalam 10 dalam sejuta laaaa..
cinta dia except dengan cepat dan sepantas kilat macam itu..
dan alaa alaa sweett macam atas ituu...
kalau ada pon tak de laa sweett sangat macam cerita nora elena kan?
#erk! :P

yang paling rare eyka tengok mesti situasi macam ini:

kau : awak...saya dah lama suka awak...saya nak kapel dengan awak boleh?:P

gegurl: erk...nanti saya tepon awak balik ek...nak pikir dulu la awak :)

esok haramjadah nak tepon balik...nampak sangat dia lari dari korang sebab 
kadang kadang cinta ini tak semua akan di accepted wey..
paham point eyka dekat situ? ;D

tapi eyka tak mungkin salahkan korang...
alaaa biasa laa...dengan sound nya love...

kira macam kita berperang  laaa...
kalah menang belakang cerita..
asalkan kita cuba bertarung mati mati an kan korang?
point eyka macam itu laaa...
tak salah kalau kita nak bertarung untuk dapatkan sekeping hati wey...
even that people ignore youu laaa...:)
#respect orang macam ini...ingat senang nak hapuss cinta bila betul betul sayang dekat orang ituu..
sangat susah gilaaaa sebab eyka pernah suka juga dekat orang 
tapi tak dilayan langsung...
sedihhh memang gila kaw sedihhhh weyy! -.-
lagi satu eyka suka quotes ini..

Allah turunkan hujan, rupa-rupanya ada pelangi yang indah selepas itu

sebab bila korang merintih kenapa mengapa dan sebagainya dalam hati dan kotak otak korang lepas kena reject bagai....mesti korang sedih sangat sangat macam hujan...tapi bila korang bangkit dan sedar life ini short...
kompem hidup korang akan indah seperti pelangi wey...
tak gituu? :)
#so not hurt to be in loved tapi mungkin belum masa untuk love itu hadir dalam hidup korang...
so jangan sedih sedih kalau kena musibah ini tauuu...
banyak kan senyumm baru laa muka still kacak macam eyka tauuu!:)

#mesti korang pernah feel macam ini kan? :P
finee..memang agak susah untuk keluar dari kepompong namanya cinta ini..
bilaa kita betul betul in love dengan someone..
tapi life is short laa...
makes it sweet..:)
jangan laaa sebab seseorang hidup korang asyik jadi tak besh jee..
makan tak senang...
nak keluar jalan jalan pon still stress dengan diri korang..
#ye laa dah asyik salahkan diri sendiri je sebab putus cinta kan? :P

kadang kadang bila kita dah penat usaha dan still tak working gak..
mungkin itu bukan jodoh yang di takdirkan untuk korang 
dan korang mesti kena terima benda itu sebagai
faith korang..
sebab allah uji korang sebenarnya..
nak tengok kuat tak hati korang bila berdepan dengan musibah ini wey..
tak betul eyka cakap? :)

tak sukee quotes ini! :(
#jangannn laaaa bilaa otak dah bebal nak fikir dan salahkan diri sendirii 
mulaaa laaa otak ituu asyik cakap nak bunuh diri jeee...grrrrrrrrr!!
yang part ini eyka paling benci...
lagi lagi  manusia yang lari dari kenyataan wey..
stop laaa buat keja tak berpaedah gituu..
nanti tak pasal jeee dekat kubur korang tak di hisab 
korang nak ke? -.-"
tak berbaloi langsung bunuh diri sebab cintaaaaa laaa weyyy....iskh! -.-

satu je eyka nak cakap..

korang berhak untuk cinta sesiapa pon je dalam dunia ini...

stop salahkan diri korang bila cinta korang direject dan still keep in mind and working hard in usaha to get the love sebab cinta itu universal dan cinta itu sangat unik laa..:)
so kepada penerima cintaa...quotes ini khas untuk kamuu...:) 


kepada yang baca entri eyka ini...
eyka doakan awak jumpa jodoh yang terbaik untuk awak dan semoga berbahagia hingga hujung nyawa awak...
aminnnnnnnn :)
............................................................

mecasih baca entri ini ^^
okbai :)


 #asal entri asyik cinta jeee niiii...grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! -.-"

26 comments:

adrinaqamarina said...

amin ya rabb *peluk eyka kuat-kuat*


untuk orang yang tulis entry ni jugak~ :)



betul, tak salah simpan perasaan pada orang kan? cumanya kte takut nak luahkan sebab takut direject je. hehe.


tapi memang bahagia bila suka dalam diam juga, tanpa orang tu tahu, kita perhatikan apa dye buat, apa dye suka.


tapi bunuh diri sebab cinta memang nak minta tapak. grr. bukan bunuh diri sebab cinta je, tapi bunuh diri sebab yang lain pon.


dont lost the moon while counting the stars.

Eyka said...

adrinaqamarina: hehe...mecasih tau awk!! hehe:P

rinduuu laaa...grrr!
<3 hug :)

hehe..memang laa..tapi kalu simpn lame2..skit gak hati sndiri kan? haha:P

tau xpeee! benci org bunuh dri sebab cinta..ntah dapt ape ntah! haha-.-"

hee..same mcm awk..jgn ignore org yg syg awak tau :)

Zura said...

manusia mudah buat kesimpulan...sdgkan Allah menggalakkan manusia saling menyanyangi..

amy azuha said...

aha betul tue...dulu tme skolah menengah ami pn prah sukakan someone, suka sgt2..! tapi malu, xpernah bagitau..pendam je perasaan tue sbb taw dia suka kat girl laen..hati? toksah ckp laa..sgt perit tau, sbb cinta x terbalas..

tapi skg, ami faham x smestinya org yg kita nak tu kita akn dapat..now, tuhan berikan ami someone yg lagi better dari dia =) si dia hanya tinggl kenangan lama..bila terfikir balik, rse nak tgelak je hehe..memori cinta skolah mnengah katakan hehe

Eyka said...

zura: betul..sb itu la sush kalu nak tgok laki dgn pompuan nak jadi kawn baik forevr..hurm..-.-"

Eyka said...

amy azuha: kite pon same..maluuu..hehe-.-"

# haha..same laa..klu ingt blik boleh gelak..asl stupid sgt duluu..haha:P

#smoga jodoh awk dgn dia kekal..aminnn :)

HEROICzero said...

"If I had to choose between loving you and breathing , I would use my last breath to say I love you"

quote ni sebnar nya sangat sweet . dont get too serious . =)


apa yang penting , jangan salahkan takdir . sebab takdir itu dari Dia . dan apalah kita kalau mahu meragui/menyalahakn takdir Nya .


have a good Ramadhan , Eyka . insyaAllah .


.END.

Eyka said...

heroiczero: hee..maybe eyka salh tafsir lagi kott~` hahaha-.-"

#betull..eyka sokong :)

have a good ramadan gak awak ^^

mecasih :)

L said...

pergh,, persoalan ht terjawab disini.. huhu

http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

Eyka said...

L: haha..suke tak entri ni wey?
sukee kan? hee:)

Kyra said...

wish the same thing for you girl. :)
quote last tuh sangat sweeeeeeeet. :)

Eyka said...

kyra: same2 awk..eyka wish awk jugk! :)

#nice kan? eyka pon suke :)

L said...

eyka... suke4.. suker kat tuan belog... opsss. silap suker kat en3 neeeyh!!! huuu..
slmt berpuasa... n selamat berbuka eeehh.=)

miZz_nizZ said...

hbt eyka..hehe. luahkn je ape yg tersimpan br ati xmerana.=)

Eyka said...

L: eh..eh..nak suke kat tuan dy pon boleehh~ lalalalalalala~ haha:P

selamt berpuasa dn berbuka pose tau awkk! hee:)

Eyka said...

mizz_nizz: hehe..mecasih awkk! haha:P

ni bkn entri luahn perasaan laaaa awk..hahaha:P

L said...

eyka, hahahha, ok3.. suker lah kat tuan belog. =p

n!cK said...

agreed!!^.^

kadangkala Tuhan temukan kite dengan org yg salah...=)

Eyka said...

L: hahaha..eyka pon suke kat awk! hahaa:P

Eyka said...

nick: tahu xpe kan? haha:P

betull..agreed gakk! hee:)

-Faridz- said...

=)

prelovedlinalah said...

thanks. untuk entri dan doa yg menyenangkan hati.

hamzah ian said...

malu nak bercinta..

Eyka said...

faridz: zzzzzzzzzzzz...haha:P

Eyka said...

prelovedlinalah: same2 awk! hee:)

doakan untuk eyka skli tau ^^

Eyka said...

hamzah ian: hahaha...muke kau nak mluuu...cisss! memng tak leh blah wey!! haha:P

#malu nak ngort yuyu musa laa tewww~ haha;D