Aug 12, 2011

tak payah menyesal sekiranya korang di takdir kan ditinggalkan..

#walk away and ignore all the  memory adalah bukan cara yang baik untuk sembuh dari penyakit ditinggalkan ini...
sebab kalau terus pendam pendam dan pendam tak pasal pasal gunung berapi meletup nanti wey! 

#macam eyka cakap tadi point atas itu 
love is like a war...
#kalau korang menyerah untuk tunduk atas kesedihan dan tak berjuang untuk keluar dari zon selesa korang dengan say nothing nothing nothing and nothing to yourself 
(walaupon ada yang tak kena dengan feeling korang)
korang akan selama lamanya jadi loser dan selama lamanya terperangkap dengan jerat cinta bodoh yang korang reka itu wey...
believe me...
mesti korang tak nak kan? :)


DONT REGRET IF YOU BEEN DUMMED :)

paham tak tajuk eyka atas itu ape? 
tak payah menyesal sekiranya korang ditakdirkan ditinggalkan...
adusss...
alaaaa senang cakap korang tak payah nak meraung sangat kalau yang kena tinggal itu korang...
sebab eyka rasa korang jenis beruntung sebab ada pengalaman untuk rasa bebas kembali dan menemui cinta baru lagi...
jangan risau jodoh ada dekat mana mana...
dan cinta itu universal tau sayang :)

memang sangat sangat sakit bila yang ditinggalkan itu kita dan yang mendump kita adalah orang yang kita sayang sangat sangat...
eyka pernah rasa perasaan macam itu...
macam nak terkopak jantung dari hati ini wey...
seriuss memang agak sakit sangat wey...
tapi eyka boleh stand balik bila eyka pikir..

why should i be sad while the fucker my heart are been happy out there with someone else? and why should i been hoping he came back while the end he happy live together happily ever after with someone else:)

(worthy ke kalau tunggu hanya untuk see dia gembira..

sedangkan korang parah luka kecewa wey? )
#tahu korang sayang lagi dengan mamat @minah itu tapi takkan laa sebab sorang manusia itu korang sanggup hilang life korang yang happy dulu sebelum datang mereka dalam hidup korang?  tak berbalooiii laaaa korangg :)
sangat tak worthy wey...-.-

#bila eyka imbau balik...seriuss macam shit kertas je bila teringat kisah bodoh eyka dulu..terasa darah naik cacak cacak ke muka wey..
macam bodoh lalang je bila cecite pasal putus cinta dalam blog ini...
serius sampai sekarang eyka tak boleh lupeee...-.-"

selama eyka struggle and meet ramai orang untuk keluar dari stress kena tinggal ini..eyka belajar satu perkara bahawa cinta itu bukan hanya kita yang memberi tetapi keserasian itu lagi penting compare than membabi buta bercinta..
dari serasi la wujudnya lembaga CINTA ini wey :)
dan sebab kan cinta yang memberi dekat eyka laaa..
eyka boleh survived sampai sekarang :)
#thanks for my family and friends for the CINTA :)

dan kalau korang pernah ditinggalkan 
pleasee jangan cuba untuk simpan perasaan dendam dalam hati sanubari korang sebab benda itu laa yang akan makan hidup korang nanti...
#tak sekarang mungkin nanti :)

eyka cakap based dengan pengalaman eyka dulu..bila eyka benci benci dan benci orang sebab reason only statement di tinggalkan itu..itu menyebabkan eyka rasa terpinggir dan kurang kasih sayang..dan itu boleh juga menyebabkan kita lebih fokus dan pikir kembali tentang lelaki @pompuan yang dummed kita itu wey...secara otomatik..akan menyebabkan rasa cinta itu belum betul betul hilang...

sebab orang kata, semakin kita benci orang semakin kita rindu dengan dia..
#kenapa korang nak benci sedangkan benda itu boleh go on slowly wey? korang nak ke masih mengharap sedangkan cinta itu dah lama mati untuk korang? :)

so eyka rasa korang jangan terlalu membenci dan buat macam biasa dan tolong laa jangan cuba untuk betul betul serius bercintan sampai laa korang betul betul masuk frasa kahwin wey :)
#sebab eyka tak nak korang terluka dan rasa feel macam eyka dulu..-.-"

#cinta lepas kahwin lagi sweet dari cinta sebelum kahwin..
kan korang kan kan? :) 

lebih menyebabkan eyka cool dengan namanya perpisahan sebab eyka percaya pada karma...
#kalau orang buat kita...orang itu akan kena balik..cuma masa je yang menentukan cepat atau lambat balasan dia kena itu..

dan terbukti dengan prinsip eyka itu
dan ditambah dengan semangat eyka untuk bersabar 
berbaloi bila 
orang yang dummed eyka dulu kena balik macam apa yang dia pernah buat dekat eyka dan cara dia kena tinggal juga lebih kurang sama...
yang mana dia pula yang kena dummed balik dengan orang yang dia betul betul sayang...
sangat miracle kan tentang hal ini kan korang? :)
*itu untungnya jadi orang yang sabar bila ditimpa musibah seperti ini :)*


#pasal ex eyka itu...eyka dipaksa untuk terima dia balik tapi soryyy eyka bukan pompuan bodoh yang akan buat perkara bodoh sekali lagi dengan ambik balik dia dan terima dia kembali bertapak dalam hati kecik dan sanubari eyka ini..
sebab eyka bukan budak pompuan yang bodoh yang dia kenal dulu yang boleh dia tipuu dan buat sesuka hati dia dengan tinggal eyka macam itu je tanpa sebab munasabah..soryyy memang tak laa eyka terima balik! hahaa:P

sebab eyka jenis flexible..korang pikir laa...kalau dah meninggalkan seseorang yang korang paling benci...tak haruss laa kutip balik orang itu yang korang dengan sengaja hancurkan hati dia kan? sebab ibarat macam korang jilat balik ludah korang..tak rasa macam korang ini pengotor ke wey? haha:P


mood : tengah kenal hati budi seseorang..doakan eyka dengan dia kekal sampai akhir hayat tau korang? :)

22 comments:

haikalblank said...

lama tak melayan karya panjang macam ni dekat blog lu si kacak woiii~ haha

hehe gua selalu teruja bila pasal cinta ni. apa ke hal ha? HAHA

:)

H.J said...

panjangnyer entry eka.ahha

Eyka said...

haikal si cun: hehe...besh tak gua emo kali ni cun? haha:P

#haha..sebab lu agak romntik org dy kot..sebab 2 senang tersentuh kott~ perghh~ hahaha:P

Eyka said...

h.j : hahaha..bisee laaa....okei ke tak ni ke nak pnjng lgi? haha:P

raider150 said...

ingat setiap pertemuan pastinya ada perpisahan mana ada hidup dan mati.eka perpisahan pasti ada hikmah x gitu...jgn lupa bangun makan sahur..ya......

Wanz Mejuez said...

gua baca entri ni smbil mkm choki choki.....

gua dah rasa pengalaman macam ni banyak kali... dah jadi biasa bagi gua...

lau dulu di tinggalkan gua rasa tertekan dan meraung untuk kekal semula... tapi tetap jgk di tinggalkan...
bila sorg demi sorg depa tinggalkan gua, gua rasa da normal... hati gua tak rasa marah.. tapi gua rasa bebas bila tiada masalah...

yang karma tu gua percaya juga.. kalau depa menanjingkan kita kaw kaw tak mustahil depa akan kena balik...

Eyka said...

raider150: 2 sebab la eyka relax je awk! haha:P

#erk mesti bace yg entri lapr 2 kan..haha...kntoi plak..haha-.-

Eyka said...

wanz mejuez: eeeeee...tak poseeee!! kaboo mak dy..haha:P

#serius eyka pon same..bnde ni common dlm hidup eyka..

<----byk kli kena tgl sebab tak reti dump org...haha:P

*kan kan? sebab itu laa..cool 2 besh! haha;D (tetibe)*

erk mecasih! haha:)

cemomoi said...

cari cinta di bazar remdan...

Eyka said...

cemomoi: hahhaa..cmne nak search cm2? ramai sgt laaa...haha:P

#pergi bzar beshh..mknan..fuhh fuhh..laprrr! grrr! hee:P

Etong said...

hehe nice post.
yupp. just wait, because god have saved you someone better for the future :)

Eyka said...

etong: haha...betul2..semoga awk pon dapt seseorang yang macam awk nak...amin :)

cik dila said...

err,kesimpulannya..jgn berdendam sbb kalau berdendam kasih syg susah nak dekat...kan kan..;)

Eyka said...

cik dila: haaaa..betul la teww~ hehe:P

miZz_nizZ said...

ade yg lg baik tu!hehe

Eyka said...

mizz_nizz: betul2..hehe:P

#mecasih :)

kjaharun said...

kadang2 ditinggal kan itu lg sakit dari yang meninggal kan..

so bile dri da di tinggal kan, kene la marah "berani2 nye awak tinggal kan saya"

Eyka said...

kjaharun: betul2..yg kena tgal lagi luka parah dari yg meninglkan..-.-

#nak marh tapi tak sampai hati plak! haha:P

haikalblank said...

jangan sesal bila dibodohkan oleh dia dan dia. Kau hanya boleh sesal bila kau tidak mengambil apa - apa pelajaran darinya.

membuat silap itu satu kesalahan, tapi tidak membetulkan kesilapan itu kesalahan yang lagi besar. :)

Eyka said...

haikal si cun: sempat lagi ko main falsafah pgi2 ni kan? hahaha:P

#good word wey :)

Shawn Razaleigh said...

apa ada hal. ramai lagi hensem2 kat luar tu kan.

Eyka said...

shawn razaleigh: hahaa...betul2..ramai lgi ensem wey..terutama org komen atas ni kan kan? haha:P