Aug 8, 2011

sebaik laa puasa kan kan? haha:P

ehem..ehem...
korang sehat tak hari ini?
eyka harap korang sehat la ek...hee:)

korang makan apa je berbuka tadi? 
macam eyka...
tadi eyka mengidam nasi ayam...
ntah pehal ntah perut ini bunyi bunyi nak nasi ayam..
nak nasi ayam gak...haha:P
#ringtone perut pon dah same bunyi macam 
lagu chicken rice shop dah haaa...-.-

so eyka ajak la member eyka pergi bazar untuk membeli nasi ayam..
#dah kalah orang mengandung je mengidam mengidam bagai ini kan?=.="

situasi bazar tadi :



eyka terusha laa satu gerai nasi ayam ini...
bau boleh laa menusuk nusuk hidung...
macam sedap...perghh~ ;D

#nasi ayam nya lebih kurang macam ini laaa...
tapi
 sup nya sangat cairr...
rupa air dah weyyy~ grrrrrr!! =.="
#pasal sup ini eyka tak perasaan sangat..
dah sampai kereta baru perasaan sup sebijik macam air masak dekat umah eykaa...
takde daun sup langsung...=.="

maybe eyka la yang salah kot sebab eyka dengar gebang makcik itu tadi...=.=

eyka tanya dia..

eyka: laku nasi ayam makcik hari ini?
makcik: laku laa nak...ni pon tinggal sikit jee lagi... #muka makcik itu senyum sangat ikhlas wey...eyka tak tipuuu..-.-
eyka: #dalam hati...perghh~ mesti sedap nasi ayam makcik ini...nak beli ahhh!! :D
muka dah terbayang bayang kesedapan nasi itu bila masuk perut nanti...
dengan ayam dia yang gebu...fuh fuh fuhh~ haha:P
eyka pon beli laaa nasi ayam ituuu...:)

korang tahu tak ape jadi sampai rumah tadi...

start suap kali pertama...dah kerut kerut muka sebab nasi nya tak rasa apa...
ayam dia lagi laaa...harap panggang je...rupanya rasa ayam terbakooo...memang sabo je laa puasa puasa ini...
pergi sana tadi pon sebab nak try nasi ayam jeeeeeeeeeeeeeee...
bukan nakkkkk pergiiiiiiiiiiiii sangattt ponnnnnn!! huhu T.T
#muka penuh penyesalan sebab kempunan lagi...
fuh fuhh~ =.=

okei...bersyukur ye eyka..
dapat gak perut kau makan nasi ayam dari kempunan 45 tahun nak makan benda alah itu kan? 
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tak sedappppppppppp:(
#sila sepak muka eyka yang tak reti ucap terima kasih ini...
tapi terpaksa bagitau korang jugak sebab dah betul kan? hurm:(

#motif tulis ini sebab eyka tak puas hatiiii...
tak kan nak sumpah sumpah nasi plak kan? 
dia tak bersalah laaaaa.. 
sekian..:)

sebaik laaaa bulaannnn puasaa....
saboo sabooo saboooo..:)
#orang kata sabar itu separuh dari iman..
so eyka sabar la ni...:)

#korang pernah tak kena macam eyka? 
berapa kali je korang kena gebang macam ini wey @ termakan dengan muka manis penjual wey? :)

...............................................................................

okbai :)

25 comments:

YUL said...

dugaan di bulan puasa, sabar je lah ye eyka, haha, makanan tak sedap pon dugaan jugak tu

Eyka said...

yul: haha...tgh saboo laa ni yul~ haha:P kalau tak dah lme dah sepah2 kan nasi 2 tau...haha:P

haikalblank said...

niaga setahun sekali kan....hehehe

biasalah tu...

Shawn Razaleigh said...

kiter bakor je bakorrr.hahha

Eyka said...

haikalblank: haha...ye kot pasl 2 la macm air tawar rase dy wey~ haha:P

Eyka said...

shawn razaleigh: tak lart nak bako membako dah wey! hahahaha:P

Dianaa said...

Time tengok makanan, semua nampak sedap. Tapi bila makan and rasa tak sedap, memang takde selera terus nak makan. Kan kan?

kjaharun said...

alolo... cian nye nasi ayam die x sedap...

xpe eh, nnt kite suh ibu kite masak tuk awak :) nasi ayak mak kite sedap...

aimie amalina said...

ayooo
ciannye eyka...
beselah tuu
owg niage nih..nak untung je ha..
ayoo.selalu jek eyka...
huhuhu..

Eyka said...

diana:haha..betul2..rambng mate..pastu takde mood dah nak mkn dah tau lpas suap pertma...tak sedappp..haha=.=

Eyka said...

kjaharun: yeyeyeye! bila nak blnje eyka ni awk? sukeee :)

#nak nasi ayam free tau nti..nak 10..tamak kan kan? haha:P

Eyka said...

aimie amalina: tahu xpeee...sup macm air tau awk..sedihhh..hurm..T.T

#kite same laa nasibb..wuuu~ :(

dLa Suri said...

bulan pose, die tkley nk rase dlu, haha

Eyka said...

dla suri: haha..yeke? tadi nak try sblum beli tapi sbaik pose...dah xlehh~ hahaha:P

Wanz Mejuez said...

hehehe awat tadi nk pi beli tak try rasa secubit rasa?

lenkali try wt tau.. hehehe

Wanz Mejuez said...

hehehe awat tadi nk pi beli tak try rasa secubit rasa?

lenkali try wt tau.. hehehe

Eyka said...

wanz mejuez: haha..amboi dy dua kli tau! hahahaa:P

#nak try tapi mulut tak mo bukak tau..salhh kan mulut ni...hahaha=.=

Muhd Fadil said...

kesiannya domo.. domo len kali makan la penyu pulak. mesti sedap.

Eyka said...

penyu: kesian kan domo kan kan? wuuu~ T.T

#nti laa order lauk penyu plak!! yeahh! hahaha:P

Seindah Bicara 2 said...

sbb tu pose thn ni x pnh lg g bazaar.. hehe. klw pose thn lepas byk kali gak pegi, bli kueh la, lauk buke la. tp time nk mkn, hampeh.. huhu, kne pndai pilih grai sbnrnye. huk

Eyka said...

seindah bicara 2: betull~ eyka sokong awk..
#eyka tak sempt survey kedai tdi..2 pakai bedal je beli kat kedai tadi..2 la jdi cenni..huhu=.="

Heidi Shafiq said...

esok ko gi bzr tu balik ko tumbuk je perut makcik tu.. haha.. :P

Eyka said...

heidi shafiq: perghh~ kalau mati nti dy cmne? wuuu~ T.T

Kapten Atok said...

setakat ni x pernah kena lagik

Eyka said...

kapten atok: wahh2~ bguss laaa...terbaikk! haha:P

#mesti jenis pakai tibai je mkn dpan mate kan kan? haruss laa dah lapoo pnye pasal!haha:P