Aug 7, 2011

cara buat header kaw punya:)

wewittt...
korang sehat ke tak hari ni wey? :)
hari ni gua pakar gula gula getah nak tunjuk cara buat header comel sekiut anda..
ehem..ehem..haha:P

alaaaa cara ini freee jeee...untung kan? ;D

#senang je nak buat brutal punya header... 
tak payah nak pening pening request sana sini..
cash bayar header pon tak payah nak pusing pusing...
eyka ni jenis flexible pakai taram je nak guna header ape pon..
asal kan takde semak kepala sangat benda alah itu kan kan? haha:P

Erk..continue balik...
korang yang ala ala pro boleh la edit pakai softwaren yang ada sekarang ini haa...
tapi kalau rajin tahap babun macam eyka ....... #erk bukan...
yang pemalas macam eyka..#yang ini baru betul..haha;D 
cara ini mungkin menjimatkan dan murah untuk kome tau..
ate ape tunggu lagi..
moh la belajar wey! muhahahaha:D

first step (fell omputih plak..puiii! haha): korang bukak la buku lukisan...
alaaa yang benda alah nama paint dekat button start korang ituuu...
alaaaaaa tak kan tak tahu plak...=.="

second: korang tempek la ape jadah nama korang nak bubuh atas header korang itu haaa...

contoh: bedah bin samdol...*blog cincai ini gua tak reti edit* <----tagline jangan lupe bubuh sekali tau..baru feel ala alaa retis skit...haha:P

#motif : eyka guna warne hijau sebab nak nampak bergaya dan stail...
sebab takde orang guna hijau lagi jadi header...
kire eyka cukup stylo la kan kan? haha:P

third: dah abis edit macam eyka ini...sila la tampal dengan hebadd nya dekat blog korang tau...
kompem semua orang terpana kagum dengan stail hot korang wey...
selamat mencuba :)

okbai! :)

pesanan : kalau jadi tahniah..kalau tak jadi memang tangan lu bebal la wey...grrrr!! hahahaha:P

12 comments:

Nazryn Mishar said...

wah ! ni tutorial ape ni ? :p

Eyka said...

nasryn mishar: ni tutorial header~ haha:P

haikalblank said...

HAHAHAHA ni tutorial GILA! KAH3....

hahaha macam ni pun boleh jadi ke kacak woiii!! :D

Eyka said...

haikalblank: haha...kire okei laaa kan? kan? haha:P...

#hebadd kan tutorial ni wey? haha:P

thumb up pada diri sendiri! ;D

#cunn jeless la tewww~ haha:P

cahayakehidupan said...

ok serius, sangat berguna tutorial ini,.....kuikuikui..=P

Eyka said...

cahaya kehidupan: hahaa..betul kan? senang sgt kan awak kan kan? haha:P

nelly said...

stail gitu ~ hehe
=)

Eyka said...

nelly: haha..tau xpe! wekk! hehe:P

A'an said...

Ahaha sonang je ek.

Eyka said...

a'an: haha..memng seng pon! haha:P

Muhd Fadil said...

nak cube ahhh. hakhakahk

Eyka said...

penyu: hahaha..cubee laa sampai jadi tau tau! haha:P