Jul 22, 2011

S H A R E :)

ehem...ehem...haha:P
korang sihat tak hari ini..? 
 eyka sihat juga...alhamdulilah...:) 
sempena hari jumaat hari ini..eyka nak share ade benda alah ni ...
#eh ape? :)

cat, cute, eyes blue, white - inspiring picture on Favim.com
#erk bukan kucing laaa....bawah lagi....
.
.
.
.
.
eh..yang pasti benda ini sharing je la sebab
 ini entri copypaste je laa..
sebab eyka perempuan mana la tau laki sangat kan..
so eyka share dalam blog eyka benda alah ini sebab eyka tengok macam syok je baca 
#aci tak jawab macam itu?  muhahahahaha;D 



7 SEBAB SI JEJAKA TAMPAN MASIH 'SINGLE' ;D

#erk..apa usha ? eh..eh..korang tampan ke? 
larikkkk...~muhahaha ;D


1. TERLALU JUAL MAHAL
Kebiasaannya orang kacak ni agak jual mahal walaupun adakalanya dalam hati suka. Keegoannya agak tinggi. Mungkin si tampan merasakan dirinya digilai ramai. Petik sahaja jari 10 yang datang. Kononnya nak pilih yang terbaik tetapi yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

2. PERSEPSI SUKAR DI DEKATI
Perempuan biasanya menganggap si jejaka tampan agak sukar untuk didekati apatah lagi untuk menjadikannya sebagai pasangan. Kononnya banyak cabaran yang perlu dihadapi termasuklah berhadapan dengan saingan- saingan yang merebut cintanya. Apabila semua sudah beranggapan demikian maka sampai ke tualah si tampan membujang.

3. MAINTENANCE TINGGI
Kebiasannya lelaki kacak ni dikatakan maintenance tinggi. Pakaian, minyak wangi, jam tanggan semuanya mahu berjenama dan adakalanya mencecah beratus ringgit. Takutlah perempuan untuk dekati bimbang kopak duit nak beli hadiah hari jadi.

4. PERNAH DIKECEWAKAN 
Oleh kerana terlalu serik bercinta si jejaka tampan lebih bahagia bersendirian. Biarpun terlalu banyak yang datang meraih cinta namun belum dapat mengubati lukanya. Baginya dia tidak perlu sia- siakan hidupnya dengan perempuan yang pandai menghargai dirinya. Lebih baik sendiri daripada merana kerana cinta.  

5. MENCARI PASANGAN IDEAL
Pipit sama pipit enggang sama enggang. Masakan boleh terbang sama. Begitulah kata pepatah. Orang tampan pastinya mencari orang yang cantik juga. Namun harus diingat bukan semua orang bertuah boleh hidup bersama insan yang diimpikan. Akurlah pada jodoh yang datang.

6. TERLALU BANYAK PILIHAN
Aduuhh.. Pening kepala memilih yang mana satu sesuai dijadikan teman hidup. Orang tampanlah katakan sering dikerumuni dengan bermacam- macam jenis perempuan. Kalau pilih yang di sana, di sini akan terluka. Kalau pilih di sini, di sana pula yang akan kecewa. Akhirnya dua- dua ditolak. Jadilah single sehingga ke hari ini.

7. TERLALU KOMITED DENGAN KERJAYA 
Sibuk dengan kerjaya sehingga terlupa dangan cinta. Orang tampan ni biasanya fikir mereka mudah mendapatkan cinta pada bila- bila masa. Oleh kerana itulah cinta sentiasa menjadi nombor dua dan kerjaya menjadi nombor satu. Namun mereka lupa usia tidak menunggu  kita kerana terlalu komited dan lalai dengan kerjaya sehingga ke hari ini masih lagi sendiri..

Tumblr_lo3gn74zau1qe31xzo1_500_large

#psst...pssst...
kalau korang perempuan pula ce tukar benda alah itu jadi 
"7 sebab si cantik masih single"...
yang ada ayat tampan itu tukar je jadi cantik..hahahaha:P


#yang pasal semalam punya hal...dah setel dah...
dia masih anggap eyka kawan dia...alhamdulilahhh syukurr :)
terima kasih korang sebab doakan eyka ^^

18 comments:

Fyqa said...

laki xelok jual mhal.

ngeh3

Eyka said...

fyqa: haha..ye kot tapi ade yg jual mhal demand sgt..haha:P

haikalblank said...

HAHA ada yang gua sokong, ada yang gua ragu2...keh3...:P

Mungkin juga dia gay? HAHA

Eyka said...

haikal si cun: asal plak lu ragu2 wey? hahaa:P

#yg 2 gua sokong..lupe plak letak gay pnye reason..haha:P

Hasrul Hazrin said...

eh2..
aq single ag,, satu pun xkene.. har har

Eyka said...

hasrul hazrin: sebab awak bukn jejaka tampan kot~ hahahaha~;D

myr amyra said...

hehehehe....xpyh la nk jual mahal n demand2 sgt...kang nnt smpai ke tua xde calon nk wat bini/laki.... :)

Eyka said...

myr amyra: haha..eyka sokong awak!! haha;P betull :)

-Faridz- said...

ntah. jual murah2 je ~

Eyka said...

faridz: eh..eh..yeke? hahaa:P

Hasrul Hazrin said...

hahaha...

-Faridz- said...

ye laa~

Eyka said...

hasrul hazrin: eh..eh..btul ke? yeahhh! hahaha:p

Eyka said...

faridz: elehhh..haha:P

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha , stuju sgt2. laki skang yg hnsem2 nie mmg nk pkai mahal2 je . sbb dh ade jiran kita . pnah tnya dia brand pkaian yg dia pakai . mmg nak standard jelaa . hakhak ., xjd nk ngoratt :P

-Faridz- said...

hahaha :P :P

Eyka said...

cikpipitembam: haha..sush la klu dapt macm 2..pokai..pokai..haha:P

Eyka said...

faridz: hahaha:P