May 7, 2011

what say you?

 Anonymous said...


aku tak taw korg.. tp bagi aku ok jer kalu nak sebarkan coz nak menunjukkan ketidaksetujuan kita pada group tu.. dia dah copycat bulat2 korean group.. sesapa yg fanatik korean mmg dapat detect benda tu (ini yg ak tny pd org gila korea).. benda ni dah smpi internationally n siyesly diaorg kutuk malaysia coz of dis group. (ini betul ke awak si anonymous?? wah2~ heabadd gilakkk la budak budak keceding ramai ramai tuu haaa! perghh~ demmm! =.=")
Malaysia dah selalu dilabel copycat. isu malaysia tiru lagi indo dulu.. kita diam.. hasilnya??? mmg kita dikatakan bersetuju krna meng"copy" lagu mereka just becoz kita diam..hakikatnya semua xsetuju hal itu.. mcm tu gak isu grup ni. kalau diam, mmg sah2 laa nama malaysia diburukkan lagi disebabkan grup ni almaklumlaa kat dunia ni ramai yg fanatik korea. bab copy mengcopy ni kejap je smpi ke tinge diaorg.. kalau tunjuk kita xstuju dgn grup diaorg at least kita dpt push diaorg to stop doing it.. slps ramai rkyat msia kutuk grup ni menggunakan K-POP.. hasilnya, mereka tukar jadi M-POP gara2 preasure yg diberikan olh rakyat mesia.. it's really a good thing to me... kalau ikut hati aku mmg ak nak grup ni luput terus, xkisah laa bab periuk nasi tu sbb ak rs kalau diaorg xnak dibenamkan elok diaorg tuko genre n also nama salah seorg ahli grup yg menyerupai nama seorg artis korea n menimbulkan kemarahan ramai org kononnya dia cuba nk jd mcm dia...lihatlaa dasyat xdasyat pengaruh korea smpi isu nm pn leh jadi isu besar...yg paling aku risau kalau korea menyaman diaorg coz korean entertainment industries mmg terkenal dgn bab saman menyaman ni... sekian...

sorry aku xde blog.. just suka baca blog org coz aku rasa skrg ni blog mmg dh jd medium seswai untuk mengekspresskan opinion...

IZZU AZAM..

May 6, 2011 9:41 AM
first of all eyka suka cara dia show dia punya respect toward eyka sebab dia tulis nama dia..dia bukan bagi pendapat atas based nama anonymous je..that why i respect him..
ce korang bandingkan pendapat dia dengan pendapat eyka dalam entri bawah ini:)


korang macam mana plak? eyka bukan nak betting sangat si makluk tuhan konon seksi macam si 

dgn 
si gula gula konon sweett ni jugak..
perasaan  gilaaa hottt la sangat korang tewwwwwwwwww~ 
*muntah hijau..haha*
kalau kumpulan macam ini tak pe la juga! atleast majuu laa jugakkk sikit..kan..kan?? hahaa:)
hari itu  eyka just bagi nasihat untuk blogger supaya jangan famous kan nama diorang ini lagi...eyka lagi tak suka korang expresh blog korang dengan nama group jadah ini haa dari korang dok kutuk kutuk budak budak ini haa....:)
kalau korang camne??
meh la share dengan eyka pendapat korang plak?
patut usir diorang atau rejam sampai mati??
pilihhhh~ muhahahahaha


korang tak apa kalau komen entri eyka sebab blog eyka ini semua pihak berhak bersuara..eyka tak kompromi macam blog orang lain..harap maklum..:)
ok terlalu berfoya foya ini..haruss out untuk buat kerja yang bertimbun tak siap lagi itu...wish me luck tau korang~ daaaa! :D
psttt..psst..pssst..awak si anonymous buat la blog..mesti awak top ten punya nanti..try la tau..tau..;D  lagi satu biar je diorang kena saman..padan muke sape suruh menyusahkan mata manusia manusia dekat malaysia ini tengok diorang..harusss laaaa kenaaa! aminnn;D

16 comments:

saya bukan tomato said...

tak amek port gak dorang nih .. hehe

dilakorea said...

actually yg addicted ngn korea dh lame prasan bnde ni..mmg m'sia rmai minat kpop..tp xb'mkna ktorg akan minat copycat kpop..jauh benor beza nye..muka..tarian...warna kulit..klo dh melayu..wat cara melayu..melayu is islam rite??so phm2 jela..korea 2 len la..dorg pkai short shirt..yg laki xpkai bju..xkesah la weh..ni bkak bju nmpk perut buncit..pkai short skirt nmpk peha besar kayu balak...dorg xtau..kt korea pn ade anti fans gak..aku rse anti fans kt m'sia ni sopan lg..tp klo anti fans korea seriously dasyat nk mati..lg satu dorg mmg bleh disaman..sbb plagiarism..debut ngn lagu suju..wth..max name changmin dbsk..dua2 anak buah SME..agak2 la weh..SME kot!!ingt bnde ni men2 ke..SME bleh saman korg b'juta2 dowh..bg nasihat kt fanpage dorg..masing2 kne banned..nk tnggu kne saman kot bru dorg ni sedar..ktorg sbb peminat kpop obviously mmg akan anti habes-habesan ngn dorg ni..mpop la sgt kn..*sorry for the long comment*

r-5 said...

wakakaka! cik domo pon sama nak berposing. oklah gak group cik domo boleh memajukan negara. tapi yang si grup malaysia murtad korea tu apa kejadahnya? memalukan bangsa je, kita bangsa melayu pon ada identiti sendiri so gunalah kan. huhu

Simpleblanklife said...

grup yang ketiga trio tu memang hot. lagi yang kat tengah tuh...saya ternanti - nanti single first diorang. Agak - agak bila nak keluar ya?

hahahaha :P

Anna Azam said...

Mmg tk ske ngan group nie.. tk sptutnye dorg dok mencopy dr org lain utk jadi femes. Knp mst nk tiru2 korean style tu kan...

gigiAriEma said...

cam hape g an eyka diorang nih.. haha
sapa yg minat k pop tuh msti hangin bila dgr de yg copy cat artis peberet diorang kan..
tpi tuh ar kan nak wat cana dah diorang nak cepat naik.. ambil jalan cen tu ar..huhu..


dan lagi berbisik dkt anon tuh yee..tpi ok gak kalau dia wat blog..ngeee :)

ウィンターちゃん Wynter Chan (。→∀←。) said...

*:--☆--:*:--☆:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆

~~~ヾ(^∇^)おはよー♪ こんにちは。♡
OMC (Oh my cute!) My name is Wynter Chan and I am here with ‘Adorablee’ Cute Inc. Your blog is ubersweet and we’d love it if you’d visit us, neh~!
We are looking for genuine, adorable-loving readers. If you love Japanese anything, Lolita/Harajuku street fashion, dainty magical findings, Asian toys, or tons of other squee-worthy stuff, this is the site for you! Daily kawaii updates on life in Japan. We hope you enjoy every adorable inch of this blog - let the cuteness swallow your screen.

○ www.AdorableeCute.com ○

*WARNING*~
YOU MAY DIE OF CUTE OVERLOAD. And if it’s not your kawaii cup of tea, that’s okay ^^ but I think you will fall in love with my happy-happy blog land~!
If you visit, we’ll give you a big kawaii-bear hug (つ• ㉦•)づ
And we’d love it if you followed too~!! ^o^

*:--☆--:*:--☆:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆--:*:--☆:*:

Eyka said...

tomato ko ni: eyka pon same..eyka tak ambik kira pon benda alah ni..biar je la dyorg dgn labu2 nya..hahaha;D

Eyka said...

dila: owh..eyka tak tahu nak cakp cmne..sebab kalu ikut yg minat kpop memang bengang la dgn isu 2..eyka pon tercampur bengang..eyka cuma tak nak dyorg kena kenal lagi luas dalm dunia blog ini..eyka nak eyka yang popular..aci tak?? hahaha XD

Eyka said...

r-5: betulll..hahaha..bgus kan group eyka?? haha ;D *blushing..haha*

Eyka said...

si cun: agak agak single kuar dalam bulan 12..okei tak ?? ;D erkkk~ hahahaha:)

Eyka said...

anna azman: betull..eyka double stujuu! jadi artis malysia yg cabuk dah laa..tak yah tiru2..buang mase jeee laaa..:)

Eyka said...

gigiaku: eh..eh..awakkk! rinduuu wooo...~ T.T betul2..eyka tak tahu la budak budak keding atas 2 nak jadi ape..iskh...=.="

Eyka said...

winter chan: eh..eh..awak..nanti i visited you blog tauuu! sgt sukeeee fashion lolitaaa semuaaa...suke:)

Fantastic Ajane said...

actually ada baikny putus sblh ada apa2 ikatan yg sah kan..:) kira beruntung di berikan peluang..:) kalu da kawin nti bercerai berai pula..:) pengalaman mmg best dan mengajar kira.. be tough ok..:) jangan pula serik bercinta nti..:) all da best...

Eyka said...

FA: awk salh komen ni awkk! hahaha:)

tapi anywy..mecasih kasi nasihat ni..eyka sokong pengalaman menjadikn kite lebih matng kan?? hehee:)

thanxx! ^^