May 7, 2011

kalau korang ? :)

 
what if, kalao korang dah lame kan move on, dah pikir mase depan sndri, tibe2 ex korang call balik ckp rindu korang, pe nak buat?
kalau eyka..eyka tak kan layan la ex eyka itu..itu bukan makna kejam tapi itu maksudnya berjaga -jaga..takkan la nak pisang berbuah dua kali kot...lagi pon nama pon eyka dah move on kira watpe nak ingat dia balik..go on sudah kan dengan life...hehe :) 

sebab eyka punya prinsip sekarang
 " dont give all your heart to people that you love because if they leave you, you be nothing".
eyka pegang prinsip itu sekarang..kalau boleh eyka tak mahu dah bercinta ini...watpe la nak bercinta kalau akhirnya putus..tak bertahan lama pon..baik la eyka sayang mak eyka..lagi better dari sayang lelaki yang tak ada kena mengena dengan hidup eyka kan awak? :)

macam itu juga awak yang sama nasib dengan eyka sebab allah itu masih sayang kita..dia nak uji kita sejauh mana kita kuat duduk dekat dunia sebab
"allah tak kan menguji seseorang melainkan seseorang itu dapat menangung benda itu dengan baik"

eyka tak salah kan takdir eyka putus dulu sebab :

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang
sentiasa mengharapkan pertolongan
ALLAH.:)


memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH &
PENYAYANG kerana mengingatkan kita
bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat
untuk kita dan kehidupan kita pada
masa depan…:)

memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
dapat mengutip pengalaman yg tak semua
orang berpeluang untuk mengalaminya.:) 
memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita jadi
MANUSIA YG HEBAT JIWANYA..:)  *CIK EPAL* 

disebabkan benda ini laa..eyka still boleh survive :)

lagi pon eyka beruntung dapat pengalaman macam itu..memang agak sakit la at once tapi bila pikir balik...watpe la nak sedih sangat..banyak lagi bendaa dekat dunia ni yang belum kita capai lagi..eyka nak kejar benda itu dulu baru nak kejar cinta..agak agak korang aci tak?? muhahaha ;D

cinta ?? 
benda ini boleh datang bila bila je dia suka..dan boleh pergi bila bila je dia nak..
so watpe nak afraid sangat kalau korang tak dapat cinta pon..cinta yang paling kekal antara kita dengan tuhan..baik kita fokus cinta yang itu lagi baik kan?:)

so eyka nak cakap single itu lagi besh dari couple..trust me :)

berjiwa itu best bila duduk seseorang dalam bilik ini..okbai..muhahahaha ;D

33 comments:

adrinaqamarina said...

macam kawan kte skg, tengah berhadapan dengan gelodak masalah jiwa bilaman ex bf dye datang balik. dulu ex dye tu yang tinggal dye pegi kawen dengan yang lain.

imagine laa, even dah ada isteri tapi still kacau kawan kte tu lagi.

grr

Anna Azam said...

Got the same thing also.. Ex anna jgk wat bnde yg sama. & dlm pd masa yg sama, anna pn tk lama lg nk bertunang.. Time2 mcm ni plak dye muncul n kononnye rindukan kngn dlu semua..tp bak kata eyka, kita tak mo pisang berbuah 2 kali ryte.. ;)

ferra said...

huhuk i pon kena. smlm dia contact i balik. tapi i wat dunno jer. kawan is better kan

Shahariman Bin Che Soh said...

ye btol man sokong 100% tapi kan tk kn la lps kita ptos tu kasih syg tu ilg je tibe2..msti kena ambil mse utk ilgkn prasaan tu.mcm mnr nk buat eh?tlonk2

Eyka said...

adrinaqamarina: adusss sabar jeee laaa manusia ni..tak cukup sorggg..benci gilakk la lelaki macam ni..perghh~ =.="

Eyka said...

Anna Azam: betulllllll..tak yah di layan sagt benda alah ituu..nanti secara otomatik dy berenti la dari gangu kite ~ senyumm je laaa..^_______^ lagi pon xboleh pisang berbuah dua kali :)

Eyka said...

ferra: betull..tapi eyka tak la kawan ni..once skli eyka buang dia dri hidup eyka..eyka tak kan kawan dy..eyka anggap macam eyka tak pernah kenal dia :)

Si CuNN!! said...

Tapi aku tak mampu lupakan yang lama lagi.cibet, sebab tu sampai skang single lagi. KAH3...tapi betul ayat last kau tuh

"single lagi best dari kapel" cuma bila datang part tak best dia bile terbaring kat bilik sesorang memalam...mulalah berangan nanti...hahaha

Eyka said...

Shahariman Bin Che Soh: awak..macam ini eyka nak buat la entri baru cerita "macam mane nak kuat lepas putus cinta.." nanti eyka tulis..aci tak?? haha :)

Eyka said...

si cun: adesss...hidup ini singkat la cun..tak yah pikir singkat sangat..banyak lagi benda ko boleh buat tauu! ignore je messy thing 2 haaa..klu malam teringat dy juga..apa kata solat hajat bagi luput dia dari ingatan ko..aci tak macam itu?? :)

Doctor on Duty- Siti Soleha said...

xkan terima cinta kali ke-dua gak..chewah..mampus pi kat dia..haha

jahat...hehe

suka header gerak2 eyka tue..hehe

Ferdaus Zulkifli said...

kasi dush saja..haiya..ahaha

Eyka said...

doctor on duty_ siti soleha comel: eh..eh..doktor datangg..;D *pengsan enam puluh enam kali sebab terharu..hahaha*

eyka sokong statement awk tapi awk jgn menyerah dengan cinta tauu..tauu..try cari yang betul2 match dengan awak..harap awak dapat cari yang macam itu..amin :)

eh..eh..mecasih..ni pon belum habis payment lagi..hehe =.="

Eyka said...

Ferdaus Zulkifli : nak kasi dush tapi tak hilang-hilang jugak..camne ni?? hahaha ;D

bahiyahaziz ; said...

wat dunno je la..mcm eyqa kata la,
tamao pisan berbuah dua kali kan..

Eyka said...

bahiyahaziz: hehe..kalau buat dunno tapi still gngu lagi cmne?? nak tmpar2 dia bgi hilang aci tak?? hahaha ;D

Nur Intan Syafinaz said...

YUp I toTally aGree!..single is better than copule..jimat kredit..hahahaha..intan rse klu ex stakat nk jd kwn je xjd mslah sgt..yg xleh blah tu klu dia try nk couple balik la, ckp dia syg kt kite la..tulunla..please..mmg x lyn..hihi:P

Eyka said...

Nur Intan Syafinaz: hehe..same goes to eyka la awak..no need him dah kan?? haha ;D

PinQib said...

double is trouble...


Psss.. Sorry lama tak jengokk.. Haiiiiiiii

Eyka said...

pinqib: wahhhh!!! rinduuu awakkk tauuu~ huhuhuhu..T.T awk gi mane je?? hu..:(

sokong ayt awak! trouble make double dkat eyka klu eyka take him kan?? haha:)

Ayie said...

i hilang 10 datang sis.. ^^

Eyka said...

ayie: tauu..2 sebab tgh redoo nii~ hahaha ;D

::Nadia Amirah:: said...

betul tu..sokong sangat..rimas dan runsing je bile ex kite kacau balik..jadi stress pun ada..tapi kuat kan semangat mesti boleh lawan.. :)

Eyka said...

nadia amirah: betull sangt annoying ituu..haha ;D

saboo je laa awk byk2..klu eyka memng tukr no laa~ rimass woo! haha ;D

HonEyBuNNy said...

dulu ila layan ja xbf bila msg cakap rindu2...uhuh..

sekarang xnak layan dah...xsuka2...uhuhu...

single mmg best..;_0

syazana.not.single said...

sy plak x lyn ex bf sbb sy pegang prinsip,

'there is no friendship after love, for there is no medicine after death.'

=)

Eyka said...

HonEyBuNNy : singlee memng beshh!! hahaha XD

memang xsuke...eyka dulu macm awk..tapi bila pikir balik mcm tak dtg benefit sgt sb eyka abis byk duit dkat dia..itu memang tak besh! huhu..:(

Eyka said...

syazana.not.single: wah2~ beshhh prinsip awkk! eyka nak ikutt gakk ahhh! haha ;D

HonEyBuNNy said...

ohhh...jangan berhabis duit kerana lelaki ag eh..

sebab kalau kita single...mmg jimat banyak duit tau..hehe..

contoh kwn ila.: bf dia selalu sangat pinjam duit dekat dia...last2 bila dia clash, baru dia sedar dah beribu dia bagi duit kt bf dia...tersentap ila dengar....

Eyka said...

HonEyBuNNy : eyka tak bgi dy duit lngsg laaa...sory la nk bagi duit dkat org..eyka pau dia ade..eyka ni kedek sikitt~ haruss la kan?? haha XD

sian nye kawan awkk~ simpati dgn dia..:)

miss.Addin said...

wah sy suka ! :D

Eyka said...

miss addin: eh..eh.. eyka pon sukee awak! hahaha XD *tetiba..haha*

shahril anuar b ahamad said...

lagi ckitt niee..berenti jabbb.....ambek udara segarr..kihkihkih,,,bby wish me luck....hehehhehehe