May 5, 2011

silaa dengar :)

eyka minta perhatian korang lima minit je untuk dengar eyka punya luahan..
eyka tak mintak banyak tapi eyka nak korang cuba pikir sejenak apa yang eyka cakap ini..eyka tahu eyka sapa la nak nasihat sangat ini..eyka manusia yang lemah dan korang juga macam itu..harus saling mengingati manusia ini..manusia ini kan mudah lupa..macam eyka juga..

korang tolong dengar eyka kejap boleh?

eyka rasa ramai gila yang anti si group annoying ini..
24: 7 
ape jadah nama ini...tapi eyka personal lagi menyampah dengan orang yang tulis pasal diorang..macam blogger ini tak ada kerja lain..memang la korang tak suka..memang agak sentap la juga tengok budak melayu hingusan cekedis ini nak tukar jadi korea KPOP bagai ini....
*eyka pon pelik dah kumpulan itu hitam  berkarat sikit..tetiba nak tukar jadi behaviour orang kulit putih macam negara korea itu haaa...tak ke pelik..=.="*

eyka memang at once pelik la juga bila baca entri first pasal diorang and then bila eyka buka blog lain cerita pasal ini gak.. asal tak ada cerita lain?? masuk blog ini cerita kutuk lagi pasal group ini..

perghh~ memang ngetopp la 24:7 haram jadah ini haaaa...korang tak rasa ke?:)

terdetik dalam hati eyka..blogger semua ini mesti dah buntu idea nak jerat perhatian pembaca kan kan?? :)

okei..fine kalau korang cakap

"weyyy...sukati gua la nak tulis pasal diorang itu..ko minat sangat diorang asal ape??  dah terhegeh sangat ke nak jadi awek balak balak ramping ini haa..!! waterpishh~"

meh eyka kasi tahu sikit..
"derrr..eyka bukan nak masuk campur tapi terlalu annoying derrrr..."

korang tulis pasal diorang lepas itu main kutuk kutuk (lagi lagi blogger famous)..ce korang bayangkan bila korang cerita itu otomatik korang bagi impak dekat kerjaya diorang..periuk nasi diorang terbuka luas dengan nama diorang up dalam carian google terhangat..

contoh:

sorang blogger sebar cerita:
wey..artis cun bla bla bla itu hot laa..blah blah blah...

sorang lagi bawak gosip dalam blog:
a'a la wey..artis cun ni bla bla bla..

esok nya semua cari gali pasal artis ini...otomatik orang yang tak kenal pompuan itu pon kenal dia..
ituu kira korang jalankan periuk nasi dia laa kann?? kata benci..asal nak kenalkan lagi dia dekat public..
tak rasa macam annoying ke ?? :)
same jugak macam kes 24:7 ini ha dengan si gula gula haram jadah itu juga..

korang ofkos will be chop annoying bila tulis pasal diorang..tapi korang juga yang naikkan nama diorang dari tak kenal sampai semua yang pergi blog korang kenal..so ape kes ini?? :)

eyka tak sokong mana mana pihak..tapi eyka nak korang pikir..korang tak suka sangat satu benda itu macam group poyo nak jadi korea waterpish ini haaa.. tapi asal korang ambik berat sangat pasal diorang ini lagii..senyap je la..just kompelin direct dekat diorang dah la..tak yah laa anoying tulis entri pasal diorang..=.="
*orang kata kalau tak sukee..ignore je la terus...yang ambik berat buat ape?? kira korang show sayang korang secara terbuka dekat diorang laa kan..korang tak rasa ke??:)*


 bagi eyka diorang tak salah sebab diorang tak kacau periuk nasi korang..diorang tak kacau business korang..diorang tak kacau pon mak nenek korang..kenapa hate sangat dengan diorang ?? eyka tak paham la orang melayu ini...tak pernah tolong bangsa sendiri...diorang nak cari makan cara halal biar laa....diorang tak buat kerja haram bunuh bunuh orang apa jadah seumpama itu haaa..kira okei lagi la dari budak budak yang hebaddd hasilkan anak luar nikah dekat luar sana itu kan??
 asal tak cerita pasal benda yang datang faedah sikit...
memang la pakaian diorang memang tak kena denga style kita dekat malaysia ini..eyka pon bukan suka sangat budak budak keping keping papan itu macam waterpish nak jadi artis korea konon itu haaa tapi

yang paling penting
diorang tak ganggu hidup korang..kira okei la kan ? asal nak cari gaduh sangat..dunia ini kecil dah nak kiamat dah pon..masih seronok bertengkar juga kan?? eyka bukan nak cakap eyka nak poyo sangat dekat sini..eyka tak tahuu la kalau ade yang sentap..eyka manusia biasa...eyka mintak maaf..
haruss la cakap kalau tak suka kan?? 
eyka kena jujur dengan diri sendiri dengan korang juga..maaf :(

stop la jadi annoying ini korang...

cukup la ade group annoying macam diorang atas itu haaa...korang nak tambah lagi jadi blogger annoying juga ke?? betul eyka tak pahammmm manusia ini...=.="

semakin nak kiamat semakin menjadi jadi manusia ini haa..eyka rasa dah kiamat kot orang baru nak berhenti hentam orang ini kan..? lagi gaduh-gaduh ini..siyess eyka tak paham=.=" 

22 comments:

ayleencutegirl said...

heheh.. biasa lah tu. cerita berjangkit2.

kim heeruul said...

lebih 5min aku bace..haha..

ye la aku pon dh bosan bila ad org buat entry pasal 2 group tu..

naik bosan & menyampah..

OreO HitaM said...

i pun ada buat jugak pasai depa ni..lama dah..

Ahmad Zharif said...

1st of all, aku xpnah tau group tu. haha. anyway, nice way to speak up ur ideas..

D i n said...

pop-pop =..-"

k e y r i said...

haha, aku rase blogger pemes nk tunjuk sebab nak tunjukkan ketidaksesuaian group tu la... yg len sume buat entry pasal ni gak sebab dah kering idea..so diorang citer la pasal ni lagi, tapi annoying tu mmg la, sape tak annoyed biler sume entry same je.. =___=

i l y l i n said...

senang cte ta yah pon minat2 semua ni...better ingat ALLAH SWT.. dunia sekarang semakin byk berlaku ! so ...ta yah nak jge tepi kain org la k dear :) .... lantak la dorg nk ckp ape..kita tegur just untuk sedar kn dorg..tapi lau dorg da caci2...dosa dorg yg tanggung :)

Encik MT said...

giler ramai org post pasal kumpulan nie.haha!

Cik Ezy said...

hihik..
sorg cite, sume nk join cite..
entry same je sume..

syazana.not.single said...

dorang dpt pahala free. hik3.

Salimah Ismail said...

i ada tulis pasal gula gula aritu. tapi just amik petikan berita. tak kutuk pun :)


yang ni haa :)
http://callmynamesally.blogspot.com/2011/04/gula-gula.html

✿manis cili✿ said...

huhuhu..stuju ngn ika ^^

Penyu said...

sedap lagi makan coki coki dari gula gula kan?

Aku said...

err diorang wat kerja halal ker?

www.fierapirot.bolgspot.com said...

ermm memang xsesuai lah melayu buat group macam ni..yela kita kan negara islam buat pe terikut-ikut negara bukan islam tu kan..xelok...=) singgah and follow u..=)

putERi-kAtEk said...

group ape tu.... hahahahaa boleh tak tanya mcm tu?

Fatma Diyana MB. said...

hee. sokong eyka :) memang betul punn. sebelum ni memang tak pernah kenal pun 24:7 atau gula-gula tu semua. tapi sebab terlalu ramai yang buat entry pasal diorg, diorg pun jadi femes laa. -__-"

syazwanizul said...

kalau dicampurkan yang halal dgn yg haram, yg haram akan menang. and matlamat tak menghalalkan cara kan? :)

so,kalau tak tutup aurat tu mcm mana pulak ye? just tanya je,chill :)

Anonymous said...

aku tak taw korg.. tp bagi aku ok jer kalu nak sebarkan coz nak menunjukkan ketidaksetujuan kita pada group tu.. dia dah copycat bulat2 korean group.. sesapa yg fanatik korean mmg dapat detect benda tu (ini yg ak tny pd org gila korea).. benda ni dah smpi internationally n siyesly diaorg kutuk malaysia coz of dis group. Malaysia dah selalu dilabel copycat. isu malaysia tiru lagi indo dulu.. kita diam.. hasilnya??? mmg kita dikatakan bersetuju krna meng"copy" lagu mereka just becoz kita diam..hakikatnya semua xsetuju hal itu.. mcm tu gak isu grup ni. kalau diam, mmg sah2 laa nama malaysia diburukkan lagi disebabkan grup ni almaklumlaa kat dunia ni ramai yg fanatik korea. bab copy mengcopy ni kejap je smpi ke tinge diaorg.. kalau tunjuk kita xstuju dgn grup diaorg at least kita dpt push diaorg to stop doing it.. slps ramai rkyat msia kutuk grup ni menggunakan K-POP.. hasilnya, mereka tukar jadi M-POP gara2 preasure yg diberikan olh rakyat mesia.. it's really a good thing to me... kalau ikut hati aku mmg ak nak grup ni luput terus, xkisah laa bab periuk nasi tu sbb ak rs kalau diaorg xnak dibenamkan elok diaorg tuko genre n also nama salah seorg ahli grup yg menyerupai nama seorg artis korea n menimbulkan kemarahan ramai org kononnya dia cuba nk jd mcm dia...lihatlaa dasyat xdasyat pengaruh korea smpi isu nm pn leh jadi isu besar...yg paling aku risau kalau korea menyaman diaorg coz korean entertainment industries mmg terkenal dgn bab saman menyaman ni... sekian...

sorry aku xde blog.. just suka baca blog org coz aku rasa skrg ni blog mmg dh jd medium seswai untuk mengekspresskan opinion...

IZZU AZAM..

hamzah ian said...

tak tau nak ckp pe.. hahahha

Eyka said...

mecasih awak wahai izzu azam :)

Eyka said...

hamzah ian: haha..eyka pon tak tahu nk ckp apa jugkk~ haha ;D