May 8, 2011

untuk kamu :)


eyka macam mana nak lupakan ex boyfriend/girlfriend kita ? macam mana cara yang eyka buat ? thanx :)
korang kena ingat ini ?? cuba sebat heabakk ayat ini dalam hotak korang :)

 bagi eyka la kan..cara yang paling senang ialah try to make a good relationship with god..sebab bila kita dekat dengan tuhan kita takkan berasa sedih dan rasa ditinggalkan sebab sayang tuhan menyeluruh untuk semua umat dia..dan korang termasuk dalam sayang itu :)

try to make a new friend
korang test cari market baru untuk korang....bukan nak kata korang terlalu kejam dan tak setia dengan cinta lama yang korang sayang itu tapi try la be friend with people around you..ala start dari jadi kawan je...tak salah kan kalau make friends banyak banyak ini?? :) 
(mana tahu dalam korang berkawan itu ada hati yang dalam diam menyukai korang..tak ke untung itu??? itu kira sambil menyelam minum air laaa...muhahahahaa ;D )

forget forget and forget
and untuk korang yang ditinggalkan sebab ex korang itu curang dengan orang lain try to forget forget forget and forget..sebab tak kan kita nak terus sedih dengan cinta yang putus itu..dan teman laki/pompuan yang ntah pape itu kan ...buat korang dalam mood tak baik je kan? 

so korang kena berusaha untuk majukan diri sendiri untuk perbaiki diri korang untuk jadi orang yang lebih better dan hot
 (tapi jangan la lepas putus over sangat penampilan nak tarik perhatian orang lain..itu annoying tau tak! =.='
 buat korang nampak murah dekat ex korang itu..so eyka harap korang jangan buat camtu sebab akan nampak muka korang loser sesangat sangat! dem..=.=")

korang baiki diri sendiri dan sentiasa ingat jangan menyerah dengan cinta..sebab
 cinta ini universal..
sekali dia pergi banyak lagi cinta yang akan datang..trust me ! :)


try to talk with other person and not be alone 

jangan korang duduk diam sorang sorang kenang benda yang tak penting itu..korang kena keluar dan wajib buka mata korang dengan dunia luar dan sebukkan diri korang sendiri secara otomatik korang akan lupa punya..memang korang kata take time nak lupakan orang yang korang sayang sangat itu tapi in sentence part korang kena pikir juga tentang hidup korang...tak kan la sebab dia je korang nak hancurkan hidup korang sendiri...dan make down about your self?? macam tak rare sangat kan korang?=.="

jaga hak korang sebagai manusia..
manusia ditakdirkan untuk hidup dan gembira..jadi life and be the normal person :)
life is worthy la korang..awat la pikir sempit sangat ...iskhh!:)

harap korang dapat lupakan mereka yang pernah hadir dan melukakan hati korang sebab pengalaman itu penting dalam hidup
itu tanda korang ada pengalaman untuk dapat cinta yang lagi better..kira worthy la juga korang putus kan?? :)

kenapa la korang pikir complicated sangat..go on with your life sudah..:)
(ce korang pikir..kalau korang ingat dia, adakah dia akan ingat korang sedangkan dia dah bahagia dengan hidup dia?? perlu ke korang nak bersedih atas kegembiraan dia?? worthy ke? :)

eyka harap korang paham dan start a new life tau...eyka selalu doakan awak dan diri eyka juga:) 

34 comments:

rafiq said...

betul. bunga bukan sekuntum. kumbang bukan sekor. jodoh di tangan Tuhan.

putERi-kAtEk said...

salam dokter cinteeee...

dalam hati saya ada bunge lah! macam mana ye...hahahahaha

Eyka said...

rafiq: sokonggg! haha :)

Eyka said...

katekk!! : hahaha..:) jgn dokto cinta sgtt laa~ haha :) susah nak pikir ayt buat entri ni..dah la tak expert sgt bab jiwng2 ni~ hahahaaXD

cik HUSYI said...

Best la post ni
Heheh, suka ayat ni
'cinta ini universal'

Eyka said...

cik husyi: hehe..mecasih :)

nelly said...

nice tips !

Eyka said...

nelly: okeii~ mecasih :)

miss.Addin said...

nice :) sy suka ,

Simpleblanklife said...

haha no komen.... aku pun dah cuba macam2 cara dulu untuk melupakan. tapi sampai skang gagal lagila, macam mana ya. dah single 3 tahun dah. reject 2,3 orang ajak kapel.

tak dapat lupa gak. boleh encik kacak jelaskan? HAHA :P

Eyka said...

miss addin: hehe..mecasihh!! haha XD

Eyka said...

si cun: hahaha...ko ni kne minum racun ni bagi lupee! adesss! hahahahaXD nti la eyka pikir cmne nak tolng ko ni..klu sush sngt..jom la kapel dgn eyka..kompem lupe dia pnyeee! ehem..ehem..haha:)

Penyu said...

jiwanggggggggggggg domo jiwanggggggggggggggggg

Eyka said...

penyu: hahahaa..mne tauu dyorg yg tnyee~ haha;D

nanad said...

true ;D

Eyka said...

nanad: hehe..betul kan? mecasih:)

kueh bakar said...

the best thing in life, life itself...

Eyka said...

kueh bakar: hehe..hye awakk!! :)betulll...eyka sokong^^

RedVixen said...

yup. banyak lagi benda yg bleh difikirkan selain cinta. cubalah keluar dari kepompong tu. korang akan sedar yang hidup ni tersangat2lah bermakna. hidup bukan untuk bercintan cintun saja ye.

asybedazzle said...

niceee one :)

KAMIHIDUP said...

salam. KAMI follower baru anda. :)

~eZmALiZa~ said...

ape pon, kalau tiada jodoh kite kene akur...jgn dilawan kehendak takdir.. :)

Fyqa said...

mmg sukar nk lupakan org yg rpat dgn kte :)

chenta nana said...

bukan senang nak lupakan cinta lama.. tapi at least kita kene mencuba... dekatkan diri dengan allah .... thanks for da tips.. nice blog babe..

-chenta nana-

Aimi dan Pakcik Hashim said...

yeah. enjoy your time being single

Eyka said...

RedVixen: betull..eyka sokong awak..eyka domo like that! hahaa;D

Eyka said...

asybedazzle: mecasihhh! ^^

Eyka said...

KAMIHIDUP: mecasih sudi jadi kwan dgn eyka dgn domo yg sengl ini..arigatoo! ^^ *tunduk sumo..haha*

Eyka said...

~eZmALiZa~ :betul sebab hidup ni singkat je..kne hidup happy selalu..~ :)

Eyka said...

Fyqa : true..tapi kite still boleh cuba kan?? hee:)

Eyka said...

chenta nana : betul..sebab dunia ni singkat je..kekal akhirat je..xyah la sedih sebab dunia kan awak?? hee:)

mecasih..thanx sudi dtg cni^^

Eyka said...

Aimi dan Pakcik Hashim :that right!! hehe:)

KHRLHSYM said...

kumbang banyak berlegar-legar ni. taknak tangkap? hehe

Eyka said...

KHRLHSYM :nak tangkap ..tapi tkot kumbng 2 je tak sudii~ haha:P