May 9, 2011

kalau jadi dekat korang macam mana?:)

sayang
i tau la u dekat mana..
tak yah la you nak tengok kiri kanan..
you tak nampak i punya
u hari ni cantik tau..pakai baju bunga bunga kecik kaler pink biru biru laut itu..
comel tau..:) 
u..i tergoda dengan u..
u ni tak sesuai la keluar dengan mamat itu
i lagi ohsem dari dia la..bla bla bla 
pernah tak situasi first ini berlaku dekat korang? :)
 mesti scary kan tetiba bila korang keluar dengan laki masa depan korang tetiba ada mesej masuk macam situasi atas itu..mesti korang tertanya tanya tentang benda ini..
yang eyka tahu biasa nya
selalu secret admirer ini berlaku dalam kalangan yang kita kenal..

based on pengalaman eyka la...bila seseorang itu admired dengan korang mesti sampai mana mana korang  pergi pon mesti si admired ini tanya dan sebuk sebuk ambik tahu kan?..
(selalunya dia tak tanya direct dekat korang tapi selalunya dia tanya dekat member member rapat korang..)

lagii tambah susah juga kalau si admired  memang dah tahu korang dah bertunang tapi still try market lagi mengayat korang..(gilak annoying ini orang dehh!! =.=") even korang dah bagi tahu dan buat aksi yang korang menyampah gila dengan perangai dia tapi still dia nak juga korang as his/her lover..perghh~ memang parah macam ini.. 

lagi tambah tak boleh belah lagi bila dia dengan selamba badaknya sukahati dia je laga laga kan korang dengan tunang korang..memang terbakar kalau tahu putus sebab si mangkuk hayun ini haaa....

lagi dasat bila korang nak kawen tetiba dia datang dan musnahkan hari bahagia korang..korang boleh bayang tak macam mana ?? perghhh~ adess..=.="

lagi bayangan lagi dasat..admired korang itu juga buat korang tak ada anak dan keguguran atau kalau lelaki..si admired pompuan ni main guna guna untuk dapat kan laki korang itu..apa korang rasa ?? mesti bengang gila kan dekat mangkuk hayun ini..=.="

lagi tak boleh blah..bila admired korang itu buat guna guna sampai korang mati sebab tak nak sapa sapa pon yang akan jadi laki/bini korang..dia nak korang je jadi hak dia sampai mati..dia tak nak cari orang lain..
(eyka tak boleh bayangkan sebab sangat dasat kalau kena macam ini dekat eyka..ya allahh...tolong la jauhkan dari itu... sumpah takott! =.=")
putus tunang disebabkan admired
kahwin tak jadi disebabkan admired
tak dapat anak disebabkan disabotaj oleh admired..
 mati disebabkan admired jugaaaa..
perghh~ gilaaaaaaaaaaaaaaaaa seraaaaaaaammmmmmmmmmmmmm ! ^^"
susah juga kan jadi cantik / kacak dan banyak orang sayang ini..kompem banyak yang suka dan admired...adeh..nasib baik la eyka tak cun sangat nak jadi subject seseorang nak admired eyka..
feel lucky laa pulak rasa bila jadi budak bernama eyka domo ini haaa..muhahaha ;D

orang pernah cakap kalau kita sayang seseorang tak semestinya akhirnya kita dengan orang itu juga sebab kadang kadang cinta ini susah nak diramal..
tak semua cinta boleh dimiliki :)

FOR YOU AS SECRET ADMIRED:
korang cuba la lepaskan cinta bila memang cinta itu bukan hak korang untuk memiliki :)
(kita memang agak terkilan for first to leave that cinta tapi korang kena lepaskan juga supaya kedua dua pihak sama sama dapat kebahagiaan..kan indah kalau macam itu? :))

bersyukur la dengan apa yang kita ada..jangan sebab suka kita buat perkara yang menyakitkan orang yang kita sayang..dia juga ada hak untuk bahagia dan korang pon ada hak untuk bahagia.. kalau kita buat dekat orang ..benda itu akan berbalik kembali kat kita...korang nak ke macam itu??

 kenapa korang as admired nak stalk orang itu juga...fine sebab korang sayang sangat dengan dia..kalau memang takdir memang tak nak korang bersama gak macam mana?? tetap tak jadi jugak kan?? :)

jadi senang cakap kalau memang ditakdirkan jodoh korang dengan dia...tak kemana juga ^^ 
so let it be la korang...biar  manusia itu sendiri yang tentukan hidup dia..bukan manusia macam korang as admired itu:)


jangan menyerah dengan satu cinta je tau korang..
sebab
 cinta itu universal 
sebab sekali cinta itu pergi banyak lagi cinta yang akan datang..trust me :) 

so tak payah la korang kejar cinta yang korang tak dapat itu..bukan worthy pon sebab cinta tak boleh dipaksa laa..:)
(kalau korang guna guna pon still hati dia milik lelaki/pompuan lain..macam tak rare sangat kan korang? :))

eyka harap korang berfikir..mecasih sudi dengar bebelan eyka ini..eyka suka kedamaian tak salah kan nasihat?:) okbai ^^

43 comments:

Simpleblanklife said...

diberi alasan tak mudah menyerah kalah. tapi pada aku, mereka itu loser. Kalau dah nama sayang, kita akan bahagiakan dia dan tak semestinya kita bersama dia. Aku lebih suka tengok orang yang aku sayang sentiasa hepi walau dengan siapa pun dia.

secret admire? macam lebih kepada paparazzi. dem.wa bukan artis

hahahaha emosi lak aku bab2 camnih.

Ahmad Zharif said...

trbaik ar..!!

RUZZEZANIE said...

eyka mcm memahami cik bebel je..mcm kes cik bebel je!!

::: setuju..kalo syg tglkn dan biar dia bahagia. tp kdg2 kita leh buat dr luaran je eyka..dlmn? merana & sengsara.kdgkala melepaskn sesuatu yg kita syg kerana terpksa demi kbhagiaan dia lg sakit dr dikhianati tau.

Dba Dealova said...

Setujuu...cinta itu tak semestinya memiliki...
Sebenarnya lebih indah kalau orang yang kita cinta sangat2 itu bahagia...tak kisahlah dengan siapa pon yang penting dia happy automatik kita pon happy...kan best cam tu...tak gitue...hehew n_n

hamzah ian said...

err.. pernah jadi kat aku...

Eyka said...

si cun: hahaha! gedik la cun..jiwng gak ko kan?? haha:)

lu hot la cun..kompem ade paparazi! haha^^

haruss la..nama pon manusia comeyy~ hahaha;D *muntah hijau..haha*

Eyka said...

Ahmad Zharif : mecasih :) dtg lagi tau awkk! hehe^^

Eyka said...

RUZZEZANIE : eh..eh..yeke?? ni eyka pkai tulis je tadi..ade idea..haha:)

tau..tapi kite kne cuba..sebab kite pon manusia same same buat silap..:)

eyka doakan yang terbaik untuk awak! aminnn :)

Eyka said...

Dba Dealova : gitue la awakk! hahaha:) betull ! eyka lagi suke tgok org yg eyka syg bahagia :)

Eyka said...

hamzah ian: eh..eh..org hot dtg laaa~ perghhh! ;D

nak sain? haha:)

kompem la pernh kena kte lu hot! haruss laa..haha^^

nufab said...

selama jadi secret admirer tak pernah buat sampai mcm tu sekali...tu kes melampau...ni setakat tengok jer..tak salah kan....kan..kannn...

Simpleblanklife said...

haha banyakla kau hot...ku tak kacak macam kau eyka...euwww...hahahaha

Eyka said...

nufab: hehe..takpe kott~ selagi tak sakitkn mane2 pihak..:)

Eyka said...

si cun: tapi u tetap cun dimata si kacak ni laa~ suke tak suke tak??hahaha:D

Alin said...

huhu sgt saiko >.<

Alin said...
This comment has been removed by the author.
Sasa Al-Sharif said...

aku sebagai lelaki pun risau jgk tentang guna2 tu. sbb aku percaya benda2 buruk mcm tu. lg pulak aku cetek ilmu.

Ayie said...

Hai eyka.. teman admired kat eyka nih.. HAHAHAHAHA.. =.=''

Eyka said...

Alin: amboi dy spam sampai 2 tau! haha:) tau xpe..eyka pon takot..=.="

Eyka said...

Sasa Al-Sharif: eh..sasa! rinduuu~ hehe:) betull..eyka yg pompuan ni lagi takot..iskh2..huhu..=.="

Eyka said...

Ayie : eh..eh. yeke?? wahhh!! ;D *mood: melting2..haha*

psst..psst..i pon dah lme minat kat u..u la tak pernah persan pon i..;D

Kelana Timo Al - Fatih said...

Secret admire ?
Fuuhh . Susah nak kate ni .
Truly psychotic .
Tak tahu nak salahkan siapa kalau benda ni berlaku .
Apepun , bebelan yang baik !
Hehe ...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

secret admired...ms muda2 je geletik nk merasa benda alah cm ni tp bla da meningkat dewasa kita mengerti bahawa semua tu buang ms...so carilah org yg betul2 ikhlas dgn kita

Jiran ooo jiran

RedVixen said...

kisah benar:
member kepada roomate aku meninggal ditikam oleh admirer.... awal bulan ni.
dah la baik budak tu. al-fatihah...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku x akan sesekali melepaskan lisa surihani... biarlah

haha

Mr.Thinker@Ali said...

Cinta tanpa kerelaan ibarat memungut sampah di dalam longkang. Cinta tanpa keberkatan ibarat menanam lalang di jelapang padi. ^^

emieysandra said...

betoi2..klu dh jodoh xkn kmana~

Puan Besar Shag Yahaya said...

Harap tak kan berlaku kat Shag dan jugak pompuan lain. Kalau jadi jugok, harap tak seteruk macam yg Eyka mentioned dalam entri ni. Wargh~ Gerun lah!!!

Eyka sayam, rindu awak! ;D

Anyez Nasri ツ said...

if cinta , tk semesti-nyaaaaa dapat jadi hak milik :)

dLa said...

penah ade scret admire tp xde la scary cmtu! haha

fad ali said...

da terjah..rajin hye kat shoutbox fad..hehehe

nub said...

gua pon takot macam tu! hahaha

Eyka said...

Kelana Timo Al - Fatih : eh..eh..eyka tak bebel laa~ hahaha ;D anywy..mecasih tau awak :)

Eyka said...

anies: betull..eyka sokong awkk~ hee:)

Eyka said...

RedVixen: astagfirulallah hal al azim.. ya allah ya tuhan ku..sabo je la org macm ni..byk2 sabo tau awk..awk kena kuat macm eyka..:)

eyka doa awk baik2 je tau ^^

<3 hug

Eyka said...

Aimi dan Pakcik Hashim : elehhh~ eyka pon tak kan melepaskn farid kamil eykaa~ muahahahaha~ haha ;D

Eyka said...

Mr.Thinker@Ali : that right..tapi eyka tak tahu tanam padi..boleh tolong?? erkk~ haha ;D

Eyka said...

emieysandra: betul 2 awakk! :)

Eyka said...

Puan Besar Shag Yahaya : tau xpee~ takot kan?? huhuhu...=.=


anywy...syg sayam ketat2!! ^^
<3 hug :)

Eyka said...

Anyez Nasri ツ : that right !! hehe :)

tapi eyka tak nak maaf awk sebab tak pernh dtg blog eyka..nak majukk ahh cmni~ wekk! :P

Eyka said...

dLa : haha..eyka ckp kalau je..mane tau lepas ni ade peminat fanatik gila babi~ perghhh!! serammm kottt~ huhuu..T.T

Eyka said...

fad ali : dah awak kedekut sgt nak tegur eyka..haruss laa haii! haha ;D

Eyka said...

nub : haha ..perli la tewww~ wekk! hahaa:P tapi agak seram jugk tau nub..iskhhh~ T.T