May 4, 2011

tak suke! :(

(mood: semakin panas keadaan badan..rasa nak pitam)

sambil eyka rehat rehat badan ini..eyka pergi la gugel cari
 cara-cara nak baik demam...
*harusss baik itu yang kena cari tipss bagai ini..-.-'*

  1. Minum air 100 plus peganti kepada penadol.(Ni tak pasti fakta atau tidak petua ni membe yang kasi)
  2. Macam biasa la pakai baju tebal-tebal kemudian selimut sehingga berpeluh kemudian tido.
  3. Minum air masak dengan banyak kemudian kita akan kerap la ke tandas nak update blog pon duk dalam tandas la gamaknya. Minum paling kurang 12 gelas.
  4. Makan tahi hidung anda sendiri. Seperti mana yang kita tahu tahi hidung kan banyak khasiat dia  hahaha(Ni rekaan semata-mata)
  5. Ambil asam jawa kemudian campurkan sedikit air biasa, air asam jawa ini nanti disapukan di bahagian leher dan kepala(Kecik-kecik dulu mak slalu buat ni)
  6. Pegi farmasi beli Heat Cleanser dan minyak cap kapak
  7. makan cekodok banyak banyak supaya badan panas kembali reda
  8. makan choki choki enam puluh batang kalau nak selesama hilang dengan cepat
  9. masak laksa satu bundle dan jamu semua kaum kerabat itik itik dekat rumah anda..ini dipercayai dapat buang panas dalam badan..
  10. haruss la makan setiap jam dan saat..supaya badan kembali semangat disebabkan peluh..
sekiann dari eyka domo..dr kesihatan! hahaha;D 

CREDIT : sini:)


eyka akan cuba semua tips..haruss berjayaa la....wish me luckkk!=.="

yang petua 7 sampai sepuluh eyka tipuu kalau nak buat bole..kalau tak nak abaikan..*macam tak cukup sepuluh je tips dia..eyka tambah la kasi afdal ngam ngam 10..tak salah kan ?? hee -.-' *
 okbai :)

27 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

alolOo..cian nye die dmam..
get well soon oke dear. tc! ;)

Eyka said...

si comel: hehe..mecasih..take care jugk syg..;)(xleh pergi mane2..huhu..=.=")

Amalina Jo said...

pakai coolfever :)

kim heeruul said...

hope cepat sembuh yerk..amin..^^

Eyka said...

amalina jo: haruss cube ni!! yeahh! thanx! ^^

Eyka said...

kim heeruul: mecasih tau awkk! hehe:) awk hensemm gilaaa laa...*melting..haha*

HALIM said...

sempat lagi updet walaupon tengah demam.. U go girl! hahaha... ^_^

Eyka said...

halim: haruss la sempt..=.=" tpi pent lap hingus ni..-.-

AiDa AzRyN said...

haaa.. aida pun kalau demam mesti minum 100plus. hehe

Cik Ezy said...

abes segale petua dh kuar..
arap eyka cpt sembuh!

Eyka said...

aida azryn: hehe..kite same..sapp! hehe:) *clap2 hand*

Eyka said...

cik ezy: hehe..haruss la cik ezy..mecasihh :)

msredcheesecake said...

cik eyka,

kalu kene makan taik idung nak baik demam, msred xnak la.msred bawak mandi je byk kali biar suhu turu.

muga cepat sembuh...jangan makan taik idung k...keheee

Eyka said...

msred : hehe..tak laa..2 conth jee~ lalalala..haha:)

mecasih..^^

Zura said...

no 4 tue cam best je buat...hahaha..klau try boleh cepat baik ke..

Eyka said...

zura: kompem baikk teruss! hahahaXD

Sasa Al-Sharif said...

alamak ada petua hantu, ngeri tau bab korek hidung tu. moga cepat sembuh :)

Eyka said...

sasa: haha..sasa..mne eyka tauu..dy tetibe adee~ adesss..~hahaha ;D

mecasihh...^^

Piah Becok said...

minum la teh serai. tapi lebih bagus untuk buang angin kot.. huh... pakai coolfever la..



terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN

Eyka said...

piah becok: okei2~ hehee:) mecasihh !^^

siti syuhada said...

get well soon..:)
eh, awk orang perak ek??

Eyka said...

siti syuhada: mecasih :)

a'a..eyka tinggl dgn beljr kat perakk! selamt berkenalan :) *tunduk sumo*

siti syuhada said...
This comment has been removed by the author.
Penyu said...

:) olololo.. kalau keluar dengan penyu, agak² cepat baik tak demam tu?

Eyka said...

penyu: elehhh! bila ntah nak kuarr! wekk! haha:P

kay_are said...

betul2.. memang mak bagi minum 100 plus kalau demam.. name pun minuman isotonik, mesti r khasiat.. =)

Eyka said...

kay-are: hahaha..samee laaa kitee! hehe:)