Apr 29, 2011

motif : sukeeeeeeeeeeeee~ harusss laaaaaaaaaaa share..haha :)

walaupun kebanyakkan yang eyka share dekat sini ikut lirik lagu asal tapi eyka suke versi yang kena tukar~ kalau duduk sorang macam sekarang dan layan lagu ni...memang terangkatt! perghh~ terbaikkk la! haha:D





layan lagiiii~ ;D
beshh lagu ni!! :)



ini pula lagu yang tukar jadi insaf sekejap :)


 
kalau tengok banyak banyak ini...nampak jelass  kan...budak melayu kita kira kreatif dengan tip top gak laaa sebab ada juga idea tulis lirik..

ingat senang nak tukar dari bahasa asing nak jadi lirik melayu version macam sekarang..susahh woo~ :)
kira harusss bangga laaa jugakk kan..kan?? ^^

kalau korang pergi ask lagu dekat pakcik utube pasal lagu-lagu yang translate dari lagu asing ke melayu version..memang berlambak -lambak tak terkira la koranggg..tak cayaaa?? ce pergi google sendirii..

biasa la dah nama pon utube itu tempat sharing is caring kan..? 
harusss laaaa bersepah-sepah bagai kan..:)

so jangan marah sangat la bila lagu melayu kita juga di cilok untuk buat lagu englishh! perghh~ 
contoh terdekat lagu ini..:)

ini versi lagu faizal tahir tukar jadi faizell tauhuu ^^
sedapp juga walaupun agak tergeliat lidah nak ikut nyanyi! hahaha:)

alaaa...kalau nak kompelin pon tak boleh sangat sebab kita pon ubah lagu asing jadi lirik melayu..kira sejagat la kan...

harusssss nya korang jangan melenting sangat sebab bumi ini sejagat kan..kan??:)
so copy copy dah wajib sangat dalam bumi kita ini bukan dalam dunia blog je ^^
*so kalau yang kena ciplak bagai itu sila la halal kan sebab tak guna pon nak mengamuk...tetap orang guna juga kan..kan?? :)
 tak rasa penat mengamuk dan simpan dendam bagai ke korang??
nanti hatiii jadi busuk kemain tauuuuuuuu korang..sedihh plak eyka tengokk =.="*

motif: eyka sharing sebab eyka sukeeeeeeeeeeeeeee...lagi pon tengok sekarang orang melayu makin majuuu dahh! even just masuk utube je :) masuk utube itu bukan senang..walaupun sekadar upload sebab semua video haruss la ada keberanian....kalau pemaluu video memang jadi teruk dan hampass :)

bila eyka nak test buat v-log ini?? =.=...macam besh je kalau mencapap macam itu kan?? 
*selalu jadi stalker tengok vlog dekat blog orang-orang ini..macam rasa famous amos plakk~ perghh~ :D*
 ada sapa-sapa nak support eyka buat vlog pertama eyka ?? =.="
seronok tau bila buat asignment sambil dengar ini...macam fun gilakk bila otak dah jem....sebab lagu kan boleh bagi feel happy juga kan?? kalau tak percaya sila klik lagu lagu itu semua waktu korang tengah blur blur blur + busy..mesti layann jugak...:)

eyka mood pemalas sekarang nak buat asignment itu semua..jadi duduk lepak sini haruss laaa...walau kejap jeee..hahaha:)

okei adiosrosak dan terima kasihh baca entri ini :)
*out*

8 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. baru kenal :P

Eyka said...

hahaha..eh..eh..yuyu :D perliiii leteww~ haha :D

zeeck said...

like2...lagu2 kat atas tu peh sedap gak la~ ok malaysia hot~~ im cool~~ :D

Eyka said...

zeeck: kan..kan?? eyka tahuu~ hehe:)eyka pon cool gakk! hahaha ;D

Inche Vampire said...

baru tahu ada cam ni! haha

Eyka said...

haha...besh kan! hahaha:) tapi ni perliiiiiiiiii jugkk! jhatt! wekk! :P

dhilla nazli said...

sedap duh.. kau bersamaku~~~ ahahah
kalah taylor swift okie... ahahah

Eyka said...

hahahaha..tau xpe! hee:)