Apr 20, 2011

eyka tak suka dunia blog sekarang! dem..:)

eyka nak pinjam seminit je telinga korang untuk entri eyka kali ini..tolong dengar boleh?? :)

salam...eyka bukan nak hentam sesuka hati je tapi eyka rasa dunia blogging sekarang tak besttttt...sini sana gaduh..pasal buat gathering gaduh..tak buat gathering gaduh...eyka tak paham la manusia manusia ini...semua nak tegak ego masing-masing je...amal ntah ke mana tapi asyik nak berperang sesama korang je..macam tak besh tau dunia blog sekarang.tak aman..kompem ada je caci maki tak suka orang ini..tak suka orang itu.. penuh dengan orang tak puas hati je dalam blogging ini..perghh~ sedihhhh.. T.T

ikut eyka yang baru tatih tatih naik tangga ini..eyka rasa dulu lagi besttt blogging dari sekarang..eyka bukan nak cakap apa sebab dulu..orang tulis blog ikut suka-suka..aman aman..tak ada perang-perang entri macam sekarang..nak kejar traffic... nak BE banyak la..nak kaut keuntungan ntah pape la...ape benda itu weyy??  itu nama ya bukan blogger itu nama ye pendajal blogger tau...

blogger sejati lain... jenis tak hirau traffic pon....tak ambik peduli pon berapa follower dia..tak pikir pon berapa banyak BE dia dapat... tak pernah pikir pon nak ambik keuntungan dalam blogging ini..tak ada perang-perang nak tunjuk kuasa..."sapa lagi hot.... sape lagi popular..sapa lagi meletup...sapa lagi terer dan sapa lagi banyak followerr."  

yang eyka tak paham itu..semua itu penting ke korang ??T.T

  blogger sejati lain..diorang cuma pikir nak bagi kesedaran dekat orang ramai..kira kalau orang sedar dan orang gembira dengan entri itu..secara otomatik akan bagi kepuasan berganda-ganda bagi pemilik blog itu..:)

eyka tak paham langsung dunia blog sekarang..semakin konfius dan semakin tak selesa..mood eyka pon mati nak blogging bila eyka dengar perang-perang entri sekarang ini....semua nak tunjuk ego masing-masing... tak pahammm.. =.="

luahan macam eyka ini sapa pon nak dengar.. luahan sape pon..pemilik domo je pon....almaklum la eyka tak sehott korang semua...korang kan followerr 5k bagai ...mana setaraf si blogspot kudus macam eyka ini..mana la layak eyka nak komen korang yang hot sangat itu kan... tapi eyka nak la...dunia blogging ini aman dan tenteram macam dulu...tak ada balah balah macam sekarang....yang ada hentam hentam sesama blogger dengan anonymous cukup la... itu pon dah serius sangat dah pon..tak kan sesama blogger pon nak gaduh?? :)

lepakk chilll sudah :)
*korang percaya tak eyka menulis sekarang ikut eyka punya kepala hotak keras ini dan eyka anggap semua blogger kawan eyka..lagi satu eyka tak suka la label kawan sebagai follower..macam terasa riak sangat?? 
korang tak rasa ke??:) *



BILA DUNIA BLOGGING INI NAK AMAN...EYKA RINDU SUASANA BLOGGING YANG DULU.. TOLONG KEMBALIKAN KEAMANAN ITU PADA EYKA.
PLEASEE~ T.T

75 comments:

athirah said...

hai cik xoxo

Fitri Karim said...

ya, dunia blog sekarang membosankan. setuju!

AtenAzhar said...

followers tu bukan followers je tapi kawan kita jugak sbb dorang baca apa kita tulis and saling nasihat . itu kan tujuan kita berkawan :)

koja said...

i like ur post

Shahrin Oppa said...

1st time saya baca entri yg memberikan kesedaran.

kita post pada blog utk kongsi apa yg kita suka dengan org lain..kalau utk caci maki lebih baik di dalam diari sendiri..tak manis mengaibkan orang atau mengaibkan diri sendiri..

cuma jadi diri kita seadanya..

putERi-kAtEk said...

SETUJU EYKA DOMO!!

Simpleblanklife said...

Aku tulis blog sebab aku nak ketawa. Sebab aku dah bosan dengan fb.
haha
aku memang dianggap sombong kot dalam dunia blog sebab aku jarang BW bagai.
aku cari yang sporting macam ko dan adalah beberapa.
bergaduh dalam blog? ketawakan je.
WT FISH. rilek eyka, jgn emo sangat..hahaha tampo ko kang emo melampau

apik pehe said...

btol tu eyka..apik pon ader gak terdengar pasal masalah gathering..adohyaii..gathering pon boleh jadi isu..nampk sangat pemikiran tu x matang..haishh..

eyka jangan ganas2 tau..dak ppuan xleh ganas..biar blogger laki jer ganas..tgk cm lidi apik..nmpk ganas kan..hahaha(tibe2)

farysa said...

farysa baru ingt nk buat entri psl ni td lps bce stu blog tu psl kes gduh2 ni
tp mls plak nk buat sbb rse cm busan
haha
blog dh makin busan
semua nk bgga jd famous
takpe
kte jd mnusia biasa pn dh ckup =D

Farid Ahmad said...

the fame will roll right in :) rilek sat..kalut2 nak pi mana kan??

cik EPAL said...

eka bp taun da blogging? :D

Red said...

uw... betul tu..

Adi Zhaf said...

betul tu =)

:: Average ::

nazirulhazwan~ said...

betol eyka, cam status gua kat fb, sengal mereka2 ni, masalah nye sume nak bajet power, semak betol, sikit2 nak melenting, yang satu part pulak sebok nak hemtam, adeh, bg den,buat entry tu biar menghiburkan pembaca bukan nak buat semak pembaca, kan kan?

den hands off, malas nk join mane2 pihak, xnak join team pembangkang n takmo kipas team otai2.

Along Usop said...

oyeh3.. stuju bebeno lah..

ape kate kite bako jer.. kite bako nak?..

eh.. nanti gaduh plak.. =p






hm.. btul la.. blogger yang sebenar tak kisah pon sume bende tu.. asalkan dapat puaskan pembaca..

yang skarang ni ramai yang terlalu taksub dengan populariti.
dahsyat.. =.=

awek retro said...

cik eyka..saya laa bloger sejati kamoo too..xde laa..biar jek eyka dorang gado..

eyka de lebih 2000 follower a.k.a kawan kan...takkan 2000 tue semua gado..takkan...

biar jek laa..sabar k..

yang turut sob-sob kt bahu eyka..terajang skejap cik domo..

hehehe..chill ya

apek poyo said...

nak tonang hati,,,beronti yo lah..ekekek

Ayuni said...

hm, sye pun pelik tp x hairan sbb ramai yg dengki dlm dunia blog nie....

cik Ida said...

setuju sangat2!

jom kite lepak chill kat dunia blog ni.. ^______^

DKosongLapan said...

cik eyka...
dolu2 tu....tak ghamei yang tau pasei berblog ni....
tapi bile ghamei yang udah tau....mule le macam2 idea timboi..... dan ghamei jugak yang nak jadi kepale...... itu le payahnye.....

http://aniesandyou.blogspot.com said...

mmg btol pn! setuju!

Malas memasak

Miss b said...

rasa malas nak blogging da. menyampah.

monsterblog said...

I don't want to say much because you already got a lot of comments here. And kudos for this entry. I know how irritated it is.

Thats why la I have been thinking about deleting my shoutmix. You know I think that is the best way. Kalau ade orang terdesak sangat nak traffic, they have to leave a comment under kita punya post. Sometime yang BW dekat blog kita ni, got same phrase je. Means, copy and paste ape yg diorang cakap.

Mesti you pernah dapat kan?

UNA budak BAEQ said...

arghh walaopon aku tak berapa nak aktip tapi aku salu tao perkembangan dunia blog nih . mmg dh cm sampah. aargh malas ah nak ckap lg, apa yang aku nk ckap semua eyka dah cakap . btw dah jom beli domo buat peluk2 . hikhik

D i n said...

kita semua kawan :D follower = kawan
tak boleh gadoh2 mesti baik2 >:D

akri zary said...

aku start berblogging masa dunia blog ni dah tak aman rupenye...baru tau dulu lagi aman daripada yang sekarang...haha

bantalbucuk said...

nice entry..! :)

syuwai said...

dnt giv up.. pedulikan bl0gger spesis cam tu x__x

kepup bl0gging dear ;)

misz fae said...

btul3..byk yg bermasam muke je skg..huhu

sharing info :

http://fzhjmldn.blogspot.com/2011/04/kepercayaan-karut-ketika-haid.html

azharr said...

kalau dulu blogger cuma pikir cammana nak hasilkan penulisan yg baik,nak tingkatkan traffic, nak naik ranking blog,nak tambah income tp mungkin sesetengah berpikir shortcut utk semua diatas adalah dgn jadi popular, aku lebih respek blogger yg tak kacau org cam borak kosong dan byk lg lah...

Opah Kentang said...
This comment has been removed by the author.
Opah Kentang said...

hm,,ape2 pun selagi ada karya untuk menulis.
Menulis lah eyka :)

Kalau kita ikhlas.
InsyaAllah.

Biarkan aje mereka berkata :)

! Nurida Ardy said...

yo chill dan teruskan menulis..:)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

tulis jelah apa² eyka..kita blogging sbb kita suka..yg x suka kita tak payah baca..org nk pemes nk popular biarkanlah..bukan best pon jd org popular nih..asalkan penulisan kita disukai dah cukup..itu pon x paksa utk org suka..

Izamir Ridzwan said...

biasalah dunia skrg.. msing2 nk tunjjuk kehebatan diri sendiri.. hurmm ni mesti kes smlm kn

FasiHaH SupiaN said...

xtahulah dunia blog sekarang macammana..apapun eyka, teruskan berblog, biarkan yang sibuk2 nak hentam2 tu, biarkan depa dengan depa, kita tak yah kacau...kita buat kerja kita sudah :)

Corat-coret said...

biase laa tue eyka...lg rmai kite kenal orang,lg mcm2 kerenah kite tgok...jz sabar jek.. =p

Pendekar Berkuda said...

salam eyka...

mekasih atas teguran ni...satu teguran yang berguna untuk kita semua... PB rasa memang betul kata eyka tu...tak perlu labelkan orang yang follower blog kita sebagai follower...

yang pentingnya keikhlasan kita... sejak dari dulu lagi follower kat blog PB tu PB panggil sahabat Seperguruan... tak pernah panggil follower pun..sebab PB bukan orang yang sempurna...

apa-apapun... memang pandangan orang lain-lain... ada benda kita setuju...ada benda kita tak setuju....

terima kasih untuk entry ini ya eyka... (^_^)

diana said...

nak buat cemana..
semua orang ada hak nak bersuara..
lagi2 benda yang kecik2 gini..
tapi blogger2 ni bila bergaduh tak lama pun..
sekejap je..
tetap bw kat blog2 yang
depa pernah bergaduh tu..

Cik Azizah said...

eyka jijah setuju sgt!
tak tahu nak ckp pe..sebab sume eyka da cakap :)

y u y u Z u l a i k h a said...

terima kasih sayang.. sebenar nya, apa yang eyka fikir, same dengan yuyu fikir. yuyu pun fikir yang sama.. yuyu mula berbelog dengan hobi kemudian mula nak serius berbelog tapi masih sebab hobi.cuti semester kan..

dulu yuyu happy sangat. sekarang? dah tak lagi.. sebab macam macam jenis cara orang nak jatuhkan sesama blogger.

:(

Penyu said...

nak komen gak la.. eh? dah komen. okbaiiii ~~ hahaha

-atiQah- said...

eyka, sama mcm apa yg tqah rasa. sbb tu tqah rasa bosan sgt nak menulis blog skarang ni. dah la blog tqah xbrape best, tp sekarang ni jd semakin xbest...

nub said...

aku x amek port. harhar.

cuma aku dah xdak geng nak melawak2..

tu rasa x syok dah..post aku pon makin lama makin cam haram. haha

Wanzi said...

tak tahu la apa sudah jadi sekarang... tapi masih still gaya lama....

IFA Athirah said...

perang entry yg sgt x bley blah

fArAh!! said...

betol 2 yunk, serius i sokong sangat2..sekarang dunia blogger dah makin busuk..tak seaman mcm dulu..pulangkan lah kedamaian dalam dunia blogger..

Anitafasha said...

Mungkin pe yg Eyka ckp tu masih baru bagi sy. Sbb sy baru lagi dlm dunia blogging ni. Mungkin sbb tu saya masih tak nmpak perang2 tu sume bagai.. Pape pon jgn give up k?

yana halim said...

errr...akak baru lg saje2 tulis blog. sape gaduh? sape? huhu....tak dpt dikesan sbb akak tak suke baca entry emo. jenis pantang kena tegur sikit, mula la buat satu entry x puas hati kat si polan. Pastu ada pulak tukang kipas/sokong. Contoh yerr...penah t'baca 1 kes tu. Sejak tu, malas dah baca entry emo. Ingat dh dpt beribu follower dah boleh buat suke hati konon penunjuk trend t'kini gamaknya...huhu. Sori...t'panjang pulak komen. Eyka chill ekk? Jgn boring2... :)

Syat0za Zai said...

ye, den rasa pun macam dah tak best je..rasa jelah, tapi ade gak faktor2 sibuk sebb SPM?! ahaha :D

psst! button like ade satu je ke? :(

nur amalina athman said...

<--- kurang nak masuk blog tue kalau dia post sal be atau nuffnang..:)

first time dtg sini...salam kenal..
follower 2222..:)

Faizul Taffy Gan said...

syok la luahan ati awk tu... =) tulis blog ikut mood~ that a good one~ keep it up~

dhilla nazli said...

btol2.. blogging skrg da cm ta best... =(

Faiz Tapit said...

yup, aku pun rase dah makin bosan

JUNKO-EL-HIDA said...

Relaks la eyka..Kita kan geng..Ko ngan katak pun nak bpoikot jugak ker?..wahahaha..

Depa yang mcm tue memang budak2..Apa boleh buat lain orang lain ragam..Aku pun sokong kenyataan eyka walau aku setahun jagung baru..Benda nie macam ibadah..kita berkata benda yang baik-baik..kalau tak puas hati dok diam-diam..Blog bukan tempat untuk kita hentam menghentam..Nak hentam pun ada caranya..Gunakan cara yang penuh berhemah..Lembut tapi sinis..But better peace no war jer kan?..hahaha..Try to be kind with everyone..So kita takkan ada musuh atau org yang tak sukakan kita..Cayalah eyka!

ghost writer said...

hakikat yang perlu kita hadapi sekarang dan akan datang..

bermula dengan langkah di laluan sendiri,bertemu persimpangan dan membuat pilihan,berakhir di laluan yang salah pilihan...

kesederhanaan penulisan yang memberi kepuasan...

nurul cHempaka said...

betol tuh!agree!

JD Jen said...

daripada labelkan kawan sebagai follower, baik kite label mereka sebagai flower! sedap sket bunyik dia kan? :p

KHRLHSYM said...

saya blogger picisan, tiada nama tiada juga orang baca blog. sedih.

Senduduk Kuning said...

setuju dengan apa eyka cakap tu...sepatutnya kita sama2 bersatu dalam satu komuniti..saling hormat menghormati antara bloger2 yang lain..bila semua amalkan sikap macam ni,insyallah keamanan akan dapat dicapai...bersatu kita teguh,sesungguhnya amatlah rugi kalau kita saling bertelagah sesama sendiri...~

K2r~90 said...

dulu len yea.. saye br berblog so x pasti ape beza dulu n skung hehehe

najihah sahami said...

waaa..hot entry eyka yg ni...mish xtau la plak pasal gaduh2 ni..sebab lama xonline kot..paper pun, mintak jauh la perkara2 macam ni....macam budak kecik lak...hurmm..blogging for fun~~

Qaseh dalia adelia said...

betul .... setuju with u domo .. sometimes lari dari entry2 yang panas malas nak amek tahu .. yang tahu juz tulis apa yang terbuku bagi kesedaran kat org .. n jelajah2 blog2 org lain bukannya amek kesempatan untuk menuding jari or menghentam .. come on lah

emieysandra said...

sabo je la..cari sudut yg fun buat kamoo sndiri ;)

senyumSOYA said...

blog masing2..masing2 punya stail..
jangan cari gaduh ja..

hidup aman2..
budi bahasa budaya kita..peace!! ^^~

Amirah Su'aidah said...

betul 2..

blog saya followers bukanlah beribu raban tapi ada yang nak menjatuhkan saya. Saya tak ada lah popular mana. Mungkin orang tak kenal, tapi telah ditindas apabila masih lagi bertatih dan meningkat naik..

Alin said...

slm, sy sgt setuju dgn statemen ini wlwpun sy masuh baru lagi dlm dunia blog. :')

✿manis cili✿ said...

huhu..tak tau cam mna kadaan blog dulu2x..
tapi byk gak blog2x yg best sekarang including this blog ^^

jgn kembang idung eyka..heheh

A T I K A H L A T I F F said...

gua blogger yang tak kejar apa2.


#gua berblogging nak luah pendapat, nak kongsi pandangan dan kadang-kadang nak all out perasaan.

percayalahh. heee
eyka domo ailebiyuuu

Nur Intan Syafinaz said...

TERBAIK DI SITU!!YEah..suka entry ni..:)

YUL said...

woah, ramai yg komen kat entri nie, huhu, yul pon tk kejar ape2,

Pendamba Mawar said...

like this entri.. kadang2 mereka cuba perli apa yang blogger tu buat..xsuka macam tu..

Kucing Serius. said...

AGREE. Sangat sangat agree.

Ramai blogger sekarang ni lari dari tujuan asal. Semua gara gara kepentingan sendiri,gara gara ego sendiri,niat salah,etc etc. Dah muncul banyak golongan macam tu dalam dunia blogging sekarang.

Yang berpengaruh pun dok harvest lagi blogger blogger muda yang teruk. Bukan nak bimbing. Ada yang sedar cuba nak membantu yang muda,tapi kena hentam jugak.

Hasil,tu yang huru hara macam sekarang ni. Haish. Entah la.

Tapi,kalau tak ada semua tu kira tak challenge jugak blogging ni. Think about it on the bright side. Bosan jugak kalau tak ada apa apa blogging ni,macam biasa jeee kan? ;)

Wanz Mejuez said...

Boleh tujukkan lagu ?? ahaha

blogger yang suka menjahanamkan blogger lain adalah blogger celaka.. noktah

Elyana Ahmad ツ said...

setuju setuju.