Apr 27, 2012

trauma budak lahir lambat

Happy birthday to you!
happy birthday to you!
happy birthday to you!
Happy birthday to you!
happy birthday to you!
happy birthday to you!

Happy birthday to you!
happy birthday to you!
happy birthday to you!
Happy birthday to you!
happy birthday to you!
happy birthday to you!




pernah dengarkan lagu ini..pernah kan? aku baru je selesai sambut besday budak budak rumah aku..boleh tahan ohsem la juga..seronok semua ada..dua kali berturut-turut sebab diorang lahir dekat dekat..sorang semalam..hari ini lagi sorang..dan akan menyusul lagi sorang punya besday ahad ini plak..celah mana nak sumbat kek pon aku tak tahu..-.- aku full giler hari ini..nasi tak makan pon dah kenyang melantak kek.. rumah aku ni peti ais stok letak kek je..kalau tak habis ini harus la perut jiran jiran di bagi sorang sedikit..sedekah nama dia..


seronok kan lahir bulan dekat dekat dan tarikh lahir kita tak sambut masa orang syok holiday..aku tak pernah merasa benda ini semua

bila besday je semua orang yang besday itu update:

"wahhh terima kasih baling tepung..sayang korang ;D"
" hari ini mandi telur..busuk gilaa..thanx korang :D"
"hari ini sambut besday kitew dekat alamanda..heavennyer kitee ;D"
" besday kitew harew niew.,nak sambut kat mne ek dgn mak kitew nantie? :D"
" tadi sambut besday dengan balak kitew..sonok sanat sanat ;D"

upload gambar besday segala..buat video besday..semua orang wish dalam video itu..syok laa..aku tak pernah merasa kena sambut dengan member member..kena baling telur apa ntah lagi...tepung jangan cakap la..sekali pon tak pernah masa besday..lagi lagi aku kolej je..asal bulan 12 je semua seronok cuti..takkan punya member member teringat aku punya besday masa bulan 12 itu...kalau ada pon wish je laa..itu pon nak kata semua wish tak jugak...itu pon sebab nampak besday aku dekat notification diorang yang dekat belah kiri facebook diorang je...kalau universiti mesti boleh sambut itu pon sebab tak cuti masa bulan 12..kalau tak mesti takkan ingat punya besday budak budak bulan 12 ini kan?

aku pernah rasa tak adil sangat sebab aku lahir bulan 12 yang melambangkan bulan cuti seluruh dunia..pernah salah kan takdir kenapa mesti aku?

yang betul betul prihatin dengan besday aku family aku je..sedih kan? 
tapi itulah kenyataannya sekarang..bukan tak nak ajak member karib sambut tapi asal bulan 12 je semua sebuk nak bercuti sini bercuti sana..mood cuti la kata kan..yang boleh diorang buat penuhkan wall aku dengan wish dari diorang...tapi itu tak seronok..

itu sebab kalau besday aku..aku rasa sedih sangat sebab aku rasa macam ini..itu sebab aku tak suka tangkap gambar masa besday...ada pon depan kek je sebab nak hargai family aku susah susah beli kek sambut dengan aku..terharu sebab diorang still sambut besday aku walaupun lambat sangat aku lahir

itu sebab la aku trauma kalau membabitkan besday..air mata macam nak tumpah je..sekarang pon sama

macam loser tapi ini la kenyataan bagi budak budak lahir lambat especially bulan disember macam aku...

7 comments:

ezyra daniel said...

ala jgn la ckp cmtu,tkpe t celebrate gn bf k..sure tkde cuti2 hehe

Eyka said...

bf pon busy..-.-

saharinasaharudin said...

nyummmy la cake.nakk ckitt :D

Eyka said...

hahaha...meh laa ambikkk ;D

ஜ miss klanika ஜ said...

tp kat u tak cuti dh kn bulan 12 .

Puan Besar Shag Yahaya said...

Ouch. Terasa Shag sebab my greatest friend tu birth date dia 26 Dec. Shag selalu call tak pun wish dia je. Celebration tangguh sebab nak kumpul semua geng agak payah. Semua study kat tempat lain2, cuti pun tak sama. Huhu.

Tapi, Shag yg bulan 9 pun mana ada orang ingat~

lilix said...

okeh,besday kita same! slalu hari jumaat, xpon sabtu je 24 dec nih..ciss.haha.tp aku suka je waktu tu cuti .mmg la xde celebr8 ngan kawan sgt.. ak slalu balik umah,celebr8 ngan family.mmg mcm family occasion,asal besday sesape je,balik..makan kek sesame ngan family members.huhu.
Jangan sedih2,ak rse bdak yg lahir 24 Disember 1990 ni special orgnya..haha ;)