Mar 1, 2012

jangan buat orang nanti orang buat kita balik..so kamu harus pergi wahai scandal :)

wahai scandal yang aku anggap kawan yang paling setia, 



kau harus tahu akan tiba saatnya, 
di mana kau harus BERHENTI MENCINTAI SESEORANG seperti aku
bukan kerana kau PUTUS ASA untuk mencintainya
tetapi kerana MENYEDARI bahawa ada insan lain yang lebih mencintainya 
dan merasakan bahawa insan yang dicintai itu akan LEBIH BAHAGIA apabila MELEPASKANNYA
so LEPASKANLAH dia supaya dia bebas memilih hatinya.



Andai suatu saat aku hilang daripada pandanganmu, 
usah kau cari aku kerana aku tidak pernah meninggalkanmu. 
Andai suatu saat aku berhenti menghubungi dirimu, 
usah kau gusar kerana aku juga ingin waktu untuk diriku. 
Andai suatu saat aku mengalirkan airmataku, 
usah kau usap kerana aku ingin membasuh kekecewaan hatiku.

Namun andai suatu saat engkau hilang daripada pandanganku,
aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaan dirimu.
Andai suatu saat engkau berhenti menjawab panggilanku,
ingatlah aku sentiasa ada saat-saat kau memerlukan diriku.
Andai suatu saat kau tersenyum bahagia,
aku juga akan tersenyum gembira melihat dirimu bahagia.

Cuma pesanku,
andai suatu saat engkau memerlukan aku
dan aku tiada untuk membantumu
usahlah kau rayu aku
Bukan kerana aku membenci dirimu
tapi kerana aku takut aku akan menyakiti hatimu lagi dan lagi 
dan kamu harus aku biarkan pergi...:)


kadang kadang kita tak sedar yang kita telah menjangkaui batasan berkawan bila mana kita cuba satu hubungan persahabatan yang melibatkan perasaan didalamnya..
dan please don't do this to your life because kelak kau akan hilang sahabat yang baik itu sampai bila bila..
dan rugi masa korang kenal dia dalam masa yang panjang itu..
seriusly you broken more than broken putus cinta..
#ini tak tipu

reason eyka scandal sebab eyka takot kecewa dalam cinta berulang kali..dan eyka takot patah hati..dan fobia cinta itu ada sampai sekarang...
#macam penakut kan?
tapi itu la eyka..
that why don't be like me..
okey ? :)
mecasih sudi ada masa eyka perlukan sebagai teman dan sebagai kekasih sementara..
terima kasih :)

4 comments:

r-5 said...

pergh gegurl da tanak scandal ngan kitew lagi? cdeyh2.. :'( xpe yang penting gegurl still kawan ngn kitew kan2.. ;)

Jangan takut bercinta jika mahu, jangan takut makan cili jika mahu menikmati kepedasannya.. hihi. :)

anif abdullah| AA said...

doakan yg terbaik jika kita tidak memilik seseorang itu..

Namee Roslan said...

eyka, jangan sedih ok eka. dan kalau kita berscandal pun kita tak dapat settle down juga.malah hati kita takkan tenang. eyka sabar ok. jodoh tu di tangan tuhan. namee smpai skang takut dengan lelaki dan tak couple sbb takut.

shahril anuar b ahamad said...

untung lahh ada skandal....kihkih...
untung lahh ada owg syg...kahkah....
untung lahhhhhhhhhhh