Feb 28, 2012

Why does love have to hurt so much?

"WHY DOES THE LOVE TO HURT SO MUCH "


mesti korang pernah lalui benda ini bila korang putus cinta kan? 
"cinta ini sakit! aku benci cinta ini! kenapa aku boleh jatuh cinta! aku tak suka cinta kenapa datang! pergi laa cinta! aku tak nak kau kacau hidup aku lagi! dan bla bla bla.."
tapi pernah ke korang anggap cinta itu anugerah? 
bersyukur laa korang ada cinta dari tak ada cinta kan? heee 
at least korang tak ada laa jadi foreveralone sampai andartu 
*sinis*

kadang kadang cinta itu datang sebab allah masih ingat akan kita..
sebab cinta itu semua dari allah..
dia yang maha penyayang sebab itu korang ada rasa cinta itu..
memang tak dinafikan cinta itu sakit bila dikhianati
tapi cinta itu la buat kita ada pengalaman 
dan secara otomatik korang akan rasa dhargai even satu ketika dulu je kenangan..

kadang kadang kita dapat cinta tapi dari orang yang salah
sebab allah turunkan ujian itu supaya kita bersabar dan ingat pada dia..
*yela selalu kalau sedih baru korang ingat allah kan? pasal itu laa sebab dia *
lepas ujian allah still sayang korang lagi sebab dia turunkan orang lain even lambat sekali pon 
tanda korang di sayangi sebenarnya..

yang masih merungut cinta tak adil laa bla bla bla..
mengarut! korang asyik merungut je..macammana cinta nak datang? 
*rolling eyes*


tapi narrow down punya mind yang tak cakap macam ni selalu..
korang kan? :P




akhir kata maju la cinta untuk negara...puiiiiiii...hahahaha ;D 



eh? :D 

6 comments:

Dak Fisha said...

pernah jugak. hem. mg really susah sgt nk lupe kan someone tuh. but alhamdulillah. skg dah ok. weee. nice entry. jemput ke blog fisha yer.
http://coretandakfisha.blogspot.com/

Dak Fisha said...

n follow sini jugak :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Cinta sakit, sebab orang tak reti nak hargai cinta bila dapat. Lepas tu tak reti nak terima qada dan qadar cinta tu bukan milik kita.

Hihi ;)

najwa nano said...

terbaik...sokong dengan entri eyka.tuhan berikan orang yang salah supaya kita ada pengalaman.baiki diri menjadi baik untuk dapat yang terbaik.i once that girl yang believe cinta itu sangat kejam.sekarang i do realise kalau cinta tu tak datang mungkin aku masih aku yang dulu..islam tapi tak pernah nak amalkan islam.lepas hilang him jumpa HIM.semua benda yang berlaku ada hikmah.janji Allah pasti,lelaki baik untuk perempuan yang baik and vice versa.

cinta itu anugerah paling indah.diharap eyka pon bertemu dengan cinta yang sebenarnya cinta :)

r-5 said...

setuju sangat ngan gegurl! gegurl sayang kitew x? hahaha. Tu la gegurl asik sayang orang len je..

Fyi, cinta itu sangat indah. tanpa cinta dan sayang manusia takkan dapat hidup dan kehidupan itu juga merupakan cinta. :) rinduuuu~ :P

Namee Roslan said...

hey eyka, cinta tu memang menyakitkan. ayah saya selalu takut anak2 bercinta sbb dia taknak anak dia sakit bercinta. hehe. hmm, tp sy percaya satu benda lah....pengalaman pahit tu yg buat kita lebih matang dan bersedia. kalau eyka pernah sakit bercinta, eyka jangan putus asa ok. plus bg saya...kita tak perlu cari cinta. cinta akan datang. its not cinta je, jodoh terus.. :)