Sep 30, 2011

time to leave :)

sometime we have to look back for a while to make the future grow well with happiness :)


bila eyka pikir dan kaji balik sejarah yang lepas..
masalah semua berpunca dari eyka kot..
tapi kenapa eyka kena dendam bagai sedangkan hati juga yang sakit last last itu -.-
bila eyka pandang dan tengok hubungan ikhlas diorang..
*my ex and it's partner*
eyka terfikir sekejap
buat apa eyka nak masuk sekali dalam life diorang sedangkan eyka have a lot of people that sayang eyka more dari dia..
*macam kejadian eyka jatuh terduduk semalam..
sangat sakit tapi eyka lagi sakit + terharu sebab ramai yang sudi tolong eyka sakit semalam...
even eyka boleh jalan lagi
tapi diorang still papah eyka dengan dukung sampai bawah flat rumah eyka ini...
bayangkan laa rumah flat 4 tingkat..
sanggup ke korang nak turun dan angkat orang sebabkan  seorang budak yang sakit ini?
even budak itu korang tak kenal sangat ?*

sambung balik 
lagi satu kenapa eyka nak dendam balik sedangkan hidup eyka dah banyak orang corakkan dan banyak yang melt dengan eyka...kenapa ntah? 


 *mungkin salah satu reason eyka terlebih bagi hati dulu dekat dia sampai setiap kawan eyka tahu tentang love kitorang ini...sebab itu laa kot eyka dendam..macam ayat atas ini..some reason eyka malu kot bila dia yang dulu tinggalkan eyka-.-



JUST BECAUSE SOMEONE HURT YOU 
DOESN'T MEANS YOU SHOULD HURT THEM BACK :)
eyka belajar untuk maafkan orang sebab eyka rasa tak masuk akal kalau eyka terus menerus salahkan dia dan terbelenggu dengan kisah eyka yang dah lama dan ntah pape itu..annoying kalau orang buka blog eyka still baca yang sama berulang ulang kali..memang macam shit -.-

selalu kalau dah kena tinggal disebabkan reason ntah pape mesti korang rasa macam agak sad and tikam dalam sikit dalam hati korang itu..
sebab korang asyik tertanya tanya je silap korang dan cuba untuk berubah dan dapatkan cinta korang yang dah hilang itu 
tapi bila eyka pikir balik masalah cuba berubah dari apa yang ada kat kita sekarang termasuk perangai dan cuba jadi orang yang lain...
it sound stupid because it's isn't love but annoying part -.-

dan dunia ini macam pentas drama dan dia salah satu dari watak yang harus dikeluarkan dari scene part dari pentas hidup eyka untuk bagi corak yang lagi baik untuk masa depan :)




heart : bila kita terkena musibah..kita lebih menghargai orang sekeliling dan akan selalu ingin untuk memaafkan orang lain sebelum kita betul betul tutup mata kita untuk kali terakhir dan itu la cara eyka sekarang..untuk maafkan semua orang dan eyka tak nak ada dendam sebab benda itu akan hancurkan eyka one day :)


for them: aku harap korang akan bahagia sampai ke anak cucu dan untuk kau wahai my ex, aku harap kau jaga la awek itu baik baik dan jangan pernah sakitkan hati dia macam yang kau buat kat aku dulu..itu amaran! so beware :)


thank for read..
gudnite peeps :)


last entri pasal cerita lama..tutup terus buku lama dan terus buka buku baru :)

11 comments:

shahril anuar b ahamad said...

mcmnie la bby.....maafkan orang nie mcm susah...tp senng jer kan........huhuhu.........smpai bila nk demdam ngn orang 2 bby...orang 2 bkn bley jadi perpun...just doa kebahgian diorang....ngn bby...huhu ^_^

Eyka said...

tahu..forgive dapt tenangkn bby skrg ;)

Izzul Amir said...

jyeah. just be yourself ;)

Eyka said...

izzul amir: tahuu xpee...nice to be a forgiven :)

AinsHa=( said...

huhu, sedih...kisah kita sma la akak.. T_T

junko-el-hida said...

wow!..perkembangan sihat cik domo kte nie skrg..entri dah bercintan cintun yer?..hikhikhik..lucu bila bandingkan dgn entri ko yg ganaz dgn yg mcm nie..hihihi..by the way,just be ur self..u must to be patient and forgiveness..that's the best way to let it go..

AHMAD LA said...

nice stoy..

Eyka said...

ainsha: tahu xpee..tapi dah tak sedih dah..sebab ada org dah jge eyka :)

Eyka said...

junko el-hida: hahaha..kantoi plak dgn katak! grrrrr..haha:P

gua ganass laa sengall! grr..hahaha:P

tahuu..mecasih :)

Eyka said...

mamat: thanx :)

ASMA said...

best !:)