Aug 4, 2011

erk..korang rasa camne? :)





erk...korang rasa camne? hahaha:P
#yang ini eyka nak buat wordless sebenarnya..
tapi macam tak besh je..
so eyka hentam la buat entri baru..
kire okei gak la kan kan? hahaha;D

#yang paling eyka muskil pasal kartun atas itu...
asal kalau kawan lain lain jantina mesti cepat jatuh cinta kan? 
contoh : si jantina laki dgn si jantina pompuan kawan je biasa biasa and be the best friend laa
 tapi 
in the end they end up the relationship with the title couple for them..
asal jadi camtu plak wey?
kenapa tak terus jadi kawan baik je ek? :)
asal ntah wey ? :)
atau 
memang susah sangat ke nak kekalkan title "kawan baik" itu wey? =.="


korang rasa camne? :)


............................................................................................................


#mood rindu :tadi baru lepas talking moking with my adek yg comel yang nun di sarawak atas tuntutan belajar...
i miss the little girl really really much..
serious..=.=


okbai :)

33 comments:

Etong said...

true indeed :)

Eyka said...

etong:hehe..yeke? asal ntah? hehe:P

Eyka said...
This comment has been removed by the author.
y u y u Z u l a i k h a said...

suka sukaaaaaaa ^^

YUL said...

hahaha, mmg ditakdirkan camtu, dari mata turun ke hati, dari situlah turunnya cinta, susa la nak jmpe laki ngn pompuan yg tul2 mmg berkawan baik , huhu

Eyka said...

yuyu zulaikha: sukee ke? gi la double like cepat! haha:P

Eyka said...

yul: eh yeke? sush kan nak cri kwn yg betul2 kwn kan kan? huhu=.="

Maicher said...

as for me,
once kita dah kawan baik dengan one guy tuh, better stay friend je.
paling paling pon besfren la.

cos bila kita rapat, kita hanya sesuai rapat as friend je.

sebab kalau lover, dah lain. takkan sama macam kita friend2 dulu.

heee~

Nur Intan Syafinaz said...

Intan ada je kawan baik lelaki..and we did not end up to be a couple..but still i got girls best friend:)

takutake said...

Actually saya rasa orang kita je yang jenis suka menukarkan title 'kawan baik' kepada couple. Kita ni macam tak boleh nak rapat sikit antara laki dengan perempuan. Nanti, mesti nak couple-couple.

Ni fact. Laki memang senang suka perempuan. Dan senang jugak bosan dengan perempuan.

Kalau saya tengok, kaum-kaum lain, diorang more kepada friends daripada mengadakan hubungan taw. Cuma, orang kita yakni Melayu je yang, kawan rapat sikit, terus nak couple. Pelik jugak. Lumrah kot.

Pendapat~

Eyka said...

maicher: sokong..tapi sush jugk kalau kawan tapi kena anggp lain..:)

#conth sblah pihk anggp kawn je..yg sblah pihak lagi nak kapel..sush gak 2 kan?=.="

betul..lover dgn kawan memng lain..:)

Eyka said...

nur intan syafinaz: untggg laa ade kwn baik laki..mesti rapt sgt kan?

#ini eyka nak tnye..awk ade balak tak? mesti dy jeles kalau tau awk ade bestfriend laki kan kan? ;D

#eyka ade kwn laki tapi ramai2 punye kwn ..tak specific sgt..tkot kena jerat cinta..hahaha:P

Eyka said...

takutake: betul..eyka sokong awk ckap..sebab eyka pernah berdepan dgn situasi ni..sush gila klu kite nak kawn je tapi yg sblh lagi pikir lain..bala bala..haha;D

#nak marh pon xleh sebab kwn kite punye hati kena la jge..atleast sikit pon kan? =.="

haikalblank said...

haha nafsu ada kan..,dah kawan baik, selalu jumpa, selalu ketawa sesama, hepi sesama, sedih pun sesama...

logik kan kalau jatuh hati?

err...tapi bila lepas ada title kapel, mulalah bergaduh dan berselisih. yang itu sangat2 aku tak faham

Nur syuhada asyiqin said...

slalu jadi macam tu..
tak perempuan, lelaki pasti ada feeling.
boys n girl x bole rapat sgt, salah sorang pasti ada feeling kot.

pendapat jek :)

Kapten Atok said...

lelaki dan perempuan x blh jd bff
sebab dah kawen masing2 ada pasangan yg kena jaga hati n perasaan diorang

aiEz said...

mcm trkena dri sndri,hehe..ssh klu laki n prempuan mst ad prasaan..dan lumrah juga mnusia hdup berpasangan..

tp aie ad kwn rpt dgn prmpuan,dlu2 jer ad prasaan..skrg cme kwn rpt,klu ad pape jz bncng sma2..sbb rsa slesa kot..

ILA HonEyBuNNy said...

itu yang susah tu...

bila dah jadi kawan baik mesti ada feeling2 lak..hurm...

terkenang kisah sndri dulu2 kala..ehhe

Muhd Fadil said...

sebab nya ialah..... laki dan perempuan haruslah berkapel. boleh ke jawapan ni?

gigiAriEma said...

kbykn nye mcm tuh kan eyka.. huhu

tapi kwn rapat selamanya lagi best.. :)

Eyka said...

haikalblank: wey..logik2..hahaha:P

#mesti la gduh..bru hrmorni la gegurl~ hahaha:P

#cun ko mesti ade pngalaman ni jgk kan kan? citee ahh~ hee:P

Eyka said...

nur syuhada asyiqin: betul..sebab itu la kalu laki dgn pompn eyka tak label lebih2 kwn baik sebab kompem dalm hati ade juga feel suke..tak kire dri pihak laki gn pompn..same je kan kan? haha:P

Eyka said...

kapten atok: eyka kate seblum kawen laa..klu lepas kwen tukr je la no phone kompem tak berhubng dah dgn mbr laki 2 kan awk kan? haha:P

Eyka said...

aiez: serius sushkan jadi kwn ni? mesti ade feel suke pnye..tak byk sikit kan awak? hee:)

#klu pasl kes awk jgn jadi bini awk sudah la kwn baik awk 2 tau! hahaha:P

Eyka said...

ila honeybunny: betul..2 sebab la laki dgn pompn sush nak label atas nama kawan baik je...kompem nti tak kekal lame pnye label 2 kan awk? hee:)

#cmne kesah awk? cecitee! haha:P

Eyka said...

muhd fadil: haha...memang laa...lumrah 2 pnyu..ciskek! haha:P

#yg x lumrh bila si pompn suke si laki..erk~ okbai! hahaha:P

Eyka said...

si gigi yg cun: betul..fenomena ni wey..haha:P

#serius kwan baik porever memang besh! :)

shahril said...

nk kentut tolong nk kentut

Imran nyambek said...

laki ngan pompuan memang tak boleh berkawan baik sahaja

Eyka said...

shahril: haha..salh tmpat ni..tempat awm ni..tettt! haha:P

Eyka said...

imran nyambek: habis 2 kena kapel jgk la kan ni? haha:P

giler meroyan said...

byknye komen..nak komen jugak.hehehe

Eyka said...

giler meroyan: hahaha..komen jee laaa...haha:P