Jul 31, 2011

DILEMA



eyka tak tahu la dosa eyka ape..tapi eyka sangat sangat sangat sedih sekarang..serius..:(

korang bayangkan la..macam mana korang as eyka nak decide kalau korang mempunyai tiga pilihan..dan yang paling teruk nya korang tak tahu korang suka yang mana satu antara diorang..sangat susah gila...
serius..
tertekannn!!huhu=.="


calon pertama eyka sorang yang sangat happening..tapi eyka kenal dia pon sebab dia ex eyka punya kawan..yang paling tak bole blah nya kitorang declare jadi kapel waktu belum jumpa betul betul..korang bayangkan ucap cinta sebelum kenal betul betul budak itu..korang rasa eyka suka dia betul betul ke tipu? huhu=.=" yang paling sedih sampai sekarang eyka tak tahu eyka rasa ape dengan dia..:(

calon kedua..eyka dah kenal dia..baru je jumpa dan agak serasi tapi eyka tak tahu eyka suka dia sebab eyka cinta dia atau sebab eyka suka kawan dengan dia..
aduss..eyka tak tahu laaa....:( 
eyka tak nak permainkan cinta orang nanti eyka kena label jahat..
tak nak laaa! huhu =.="

calon ketiga...eyka dah lama kenal dia as a kawan baik..tetiba dia ucap tetibe kata cinta dekat eyka..siap create blog lagi dekat eyka..eyka baca and memang agak kaget dan tersentap dengan luahan rasa dia..sebab dah lama dah dia suka eyka tau..yang ini pon eyka tak tahu sama ada eyka suka dia ke tak..atau eyka anggap dia as kawan eyka je..
eyka tak tahuuuu..huhu :(


okei korang boleh cakap eyka ni player tapi eyka bukan nak mainkan hati orang tapi eyka just rasa sangat sunyi dan suka berkawan..dan atas sebab eyka suka kawan laaa..eyka terperangkap dengan namanya cinta...


serius sampai sekarang eyka tak tahu cinta itu ape...huhuhu :(


#baik eyka foreveralone je kan..tak susahkan mana mana pihak dan diri eyka pon tak bermasalah kan kan korang?...huhu :(

20 comments:

cik ungu said...

jangan beratkan diri dengan masalah kecil,eyka.

semuanya sebenarnya dah siap tersedia untuk eyka. Mungkin salah satu betul, mungkin tiga-tiga tu bukan untuk eyka.
Kalau dah Allah kata jadi jalan putih, eyka tetap akan lalu jalan putih. Kalau Allah dah tulis eyka akan lalu jalan biru, eyka akan lalu jalan biru.

Kalau eyka silap pilih, juga sebab Allah dah cakap macamtu. Maknanya ada yang eyka akan belajar dr silap tu. ..Tidaklah Allah jadikan sesuatu itu semua sia2.."..kan?

Atau eyka patut biarkan saje perkara remeh macamni. jangan sampai kusutkan otak. Benda ni tak sepatutnya mampu kusutkan otak untuk awek cun yang muda macam eyka, ok?

Cuba try feel.
Allah dah siapkan jalan.
Eyka just perlu lalu aja!~

Ihya' Ramadhan, Eyka !
Moga kita sama-sama jadi hamba yang lebih baik sebulan dari sekarang ~

;)

Eyka said...

cik ungu: betul jgk ckap awak..okei eyka akn cube lupe..tapi klu jadi mkin besa cmne msalh ni? huhu :(


#selamat berpuasa juga :)

fiqaliqa said...

wau. susahnya macam ni, memang dilema, eyka cuba la solat istiharakh, mane tahu dpt petunjuk, jodoh ni kita pun tak tahu dgn siapa dan bila :)

jgn sedih-sedih eyka :)

Eyka said...

fiqaliqa: buntu kan? eyka tak thu laa nk ckp cmne..huhu=.="

eyka cube senyum..

^_______________^"

#okei tak? haha;D

-Faridz- said...

=) org kate 80% dr hidup kita ialah membuat keputusan..

-Faridz- said...

#baik eyka foreveralone je kan..tak susahkan mana mana pihak dan diri eyka pon tak bermasalah kan kan korang?...huhu :( <-- lari dr masalah xkn mnyelesaikan nye.. =) hehe lbh baik kte berdepan ngn masalah tu.

Eyka said...

faridz: bukn lari dri mslh tapi eyka nak berdepan dgn maslh tapi eyka takot dgn namanya perpisahan..eyka mintk maaf pasl entri ni ..:(

-Faridz- said...

xpe je. =) hhuhu

yana halim said...

kecik je tu eyka. buat masa sekarang, beri ruang untuk diri eyka sendiri. tarik nafas...lepasss. anggap je 3 mereka tu hanya kawan biasa. layan mcm kawan biasa. buat masa sekarang la. tak payah decide sekarang. nanti eyka kan sedar sendiri bila cinta itu datang... :)

Anonymous said...

teruskan berkawan~ xpayah kapel ngan sapa pun~ biar rasa cinta tu datang sendiri ~ Cintailah yang 1 Allah SWT MrN

Hati Batu said...

cinta tu akan dtg sndiri...tak payah susah2 nak fikir..hehe

Eyka said...

yana halim: tapi klu dyorg nk jwapn dalm wktu yg singkat cmne? patot ke eyka broke dgn tiga2 skli ni..buntuu laaa~ wuuuu...T.T

-Faridz- said...

ilang la nt kalo diorg x dpt trime =)

Eyka said...

anonymous: eh..eh..awk lgi..Mr N..misyu ahh! hahaa:P

#asal jdi anonymous..? xleh nk main kenal2 cmni..huhu..=.="

yg pasal
"Cintailah yang 1 Allah SWT'
#double like ayt 2..mecasih awak :)

Eyka said...

hati batu: hehe..tapi kena pikir jgk ni..huhu=.="

Eyka said...

faridz: haha..ade lgi dy ni..hehe:P

#klu awk..awk mesti trus tinggl eyka kan? huhu=.="

-Faridz- said...

kalo sy? sy cube bncg dlu r. tp yg pntingnye xbes dipermain2 kn cmtu.. sbb dak laki pn ad prasaan. =(

Eyka said...

faridz: okei...eyka mintk maaf...huhu=.="

-Faridz- said...

xpe je.

Eyka said...

faridz: :)