Jul 13, 2011

ada beza ke aku dengan engkau?

hari ini gua makan nasi bujang je..
gua takde duit..esok kompem gua terlentang habis bayar semua buku..
gua jeles bila orang beli semua barang ada duit
tapi gua lagi kesah kalau adek gua lagi senang dari gua.
nak bagi tau mak gua nanti dia marah.
nak buat camne gua memang anak yang suka mengikis
sampai gred pon bodoh jatuh gila

gua jatuh cinta hari ini tapi gua tak bagi tau sape sape gua malu
muka gua hitam je bukan cantik mana pon.
gambar semua edit memang la orang nak main cair cair.
gua penipu macam orang lain yang jelas penipu
gua tak suke orang hipokrit tapi gua pon hipokrit
gua tipu orang hari ini sebab orang itu tipu gua dulu.
gua pembelit sebab gua memang kaki belit..
gua nak tipu tapi tak de modal nak tipu hari ini..

gua sakit hati tapi kalau cakap pon kompem lu cakap gua gedik
yang kenyataan memang gua gedik
ala kalau gua gedik pon lu bukan kesah pon..
so hari hari gua gedik

gua kena usha jadi model tapi gua tak nak
sebab gua ini pemalu tahap mental
nanti tak pasal jatuh pengsan kena photo dengan lu orang
kalau gua masuk hospital hari ini
kim salam lapan juta kali dekat mak gua
sebab gua lupa tulis surat wasiat tadi

hari ini gua jatuh katil
mimpi sharukhan makan satu meja dengan nora elena
gua ingat dia tak curang dengan seth tan rupa nya gua yang bayang lebih.
gua tak suka mencarut tapi dah 76 kali mencarut sebab tak suke hari ini
gua tertido dalam kelas tadi sebab subjek tak best dan kepala dah tingtong
kalau tak tido gua kompem merapu sampai tadi kena tegur asal mereng sangat hari ini

gua orang miskin pergi kolej pon jalan kaki
kalau jatuh pon kompem lu tak nampak sebab gua low profile sampai
pak guard pon tegur asal muka happy even kena panas terik jalan kaki
gua senyum sampai telinga

gua nak maki orang tapi gua segan
takot semua kerabat dia maki gua balik
gua nak lempang orang sebab gua bosan hari ini
tapi gua tak jadi lempang sebab tangan gatal gatal
nak dapat duit gamak nya
lepas ini gua nak sakan belanja
gua kan budak pengikis..
gua kesian tapi gua bodoh masih gila domo

gua main suka suka dengan orang tapi gua nak main main je
lu kata gua tipu..tapi hakikat ye memang gua penipu
asal gua nak tipu orang sedang kan gua pon penipu habis
gua yang salah sebab bagi lu cair dengan ayat rempitan gua..
gua nak kawan dengan lu asal lu nak kapel dengan gua
gua dah la nak cakap pon malu even
kalau kena bentang pape macam lembu bodoh je depan kelas
lu asal suke gua yang bodoh sengal macam lembu ini
gua nak suruh lu usha awek sebelah gua muka macam amoi lu tak nak
cakap gua everthing dekat lu
tapi gua tak layan lu
asal tak berambus je
kalau lu ngorat amoi itu kompem
senang hidup lu senang juga hidup gua

gua tengok otomen hari ini
main terbang terbang tinggi tinggi
gua tarik selimut nak mimpi jadi otomen juga
tapi gua terlelap mimpi sailormoon
gua rasa lebih kacak gua mimpi sailormoon dari otomen
kalau gua mimpi otomen nanti masuk plak muka raksasa..
gua hati ganas tapi gua tak suka raksasa
serius macam shit
sebab raksasa lagi jahat dari sailormoon

gua nak lepak lepak dengan kawan kawan tapi gua ini bukan reti
gua pemalu tahap cipan
itu yang lepak facebook je
sampai lewat malam sebab gua ini bodoh tak reti cari kawan
nak kawan dengan yang hot hot je
sebab gua kan memang  hot
sampai ada yang usha gua jadi model
gua bangga jadi model even cuma jadi watak pembantu belakang model je
itu pon sebab gua ada di tempat kejadian

kalau gua jumpa orang dalam facebook simple kerja gua
tak yah nak belanja orang makan dan
gua pon tak yah nak jumpa jumpa bagai
duit gua save dekat situ
lu pon tak yah susah habis duit sebab nak belanja gua macam macam
ingat gua kan kaki kikis
kenyataan yang ini gua suka

gua bosan dan gua nak sambung tido sampai esok
sebab gua benci hidup dalam bosan dan
hidup kejar duit je
penat gua lagi penat lu yang kerja
gua paham dan gua bersumpah gua nak keja bagus bagus dan
gua nak bela anak ramai ramai sampai rumah gua pon dah macam kenduri hari hari
gua harap gua dapat orang sekepala senang nak main catur catur anak nanti
nak jaga diorang waktu gua nak blah pergi kerja pon senang

#panjang gila karangan gua hari ini..macam tak percaya je...fuhh~ hahaaa:P

10 comments:

CIK FERRA AWW said...

MENARIK MENARIK. PANDAI U BKATA-KATA. WLUPON JUST GUNE SIMPLE2 WORD. AWW SUKA LAH

Eyka said...

cik ferra : mecasih :)

i'm ezza haniza said...

wooo...mimpi shah rukh khan dengan nora elena ?hahaa

Eyka said...

i'm ezza hanisa : haha..besh kan mimpi diorang! haha:P

A.s.t.i.n.a said...

adekah ini Gua Niah.. atau Gua Emas?


yank, bak emel adress, sis mo invite ke blog..

dygastina@gmail.com

Eyka said...

astina: erk..hehe:P lame dah tak nmpk dia..gi mane je? hee :)

ni email eyka..
miyakikun@yahoo.com :)

nub said...

gua bangga gua abes baca. =)

Eyka said...

nub: hahaa..best kan? hahaaha:P

♥ eyka elisha ♥ said...

kih3.nice entry XD
(ni luahan perasaan ke twinny? ^^)

Eyka said...

twinny: haha..lebih kurng kot..pnjng tak membebel ni? haha:P