Jun 10, 2011

perlu ke? :)



wewitt~ eyka menulis balik ni..suke tak? hehe:) 
dah lama gilak eyka tak menulis..rindu dekat semua...:) 
banyak gak eyka dengar cerita tak besh selama eyka offline blog ini...

paling latest tentang seorang budak yang inform dekat public dia "tak ada dara ini"
..
perghh~ statement agak berani bagi budak 14 tahun macam dia..yang eyka tak paham...
asal nak mention sangat dia tak ada dara ini? 
eyka pelik tentang itu..mak eyka kata mungkin dia dah tak de rasa malu kot..
korang rasa manusia boleh jadi manusia ke kalau takde perasaan malu? :) 
kalau eyka jadi dia..eyka berdoa agar eyka cepat MATI..
bukan eyka nak cakap apa..
macam dia tak hargai hidup dia..buka aib sendiri..jaja cerita macam macam tentang diri sendiri..
tak sayang diri sendiri...tunjuk semua itu dapat apa? apa guna hidup lagi kalau macam itu? 

ini mesti suka semua sumpah ranah rata rata sebab mulut sendiri...suka semua puji sebab keberanian yang tak kira tempat itu..for reason ape yang syok sangat itu? :)

nak tunjuk kau hot sangat dekat public..fine. memang dah hot sangat dah pon..tapi sampai bila..esok esok mati juga..hot itu sampat takat mana pon... tak masuk kubur pon kan? :)
eyka rasa macam eyka ada dekat amerika..hebadd gilakk budak sekarang...hebaddd!=.="

kalau duduk amerika nak cakap public macam ini..eyka tak kisah sangat...tapi ini MALAYSIA..masyarakat majoriti ISLAM...tak boleh la sedap sedap mulut je keluar statement macam itu..jaga sensitiviti masyarakat sikit.. show respect dekat ISLAM itu sikit walaupun korang ISLAM ATAS NAMA JE..
kalau bukan islam tertengok benda ini..apa diorang rasa tentang islam yang indah ini? 
semua telagah pasal isu tak penting ini...pasal apa?
apa dapat kalau telagah sesama ISLAM? dapat ape? korang tak rasa ke? :)

eyka tak kisah dia punya hidup pon..eyka pernah jumpa yang lagi amerika dari dia..eyka tak terkezut sangat pasal isu itu...bersepah sepah sekarang ini isu itu 
tapi eyka jadi panas dan 
 eyka tak boleh blah lagi bila budak itu sentuh isu bertudung konon dah berubah sangat la sangat..
tapi perlu ke kalau nak heboh satu dunia..

gua hebaddd..gua sudah berubah..
ini yang korang nak kan? gua dah bertaubat laaa....gua pakai tudung dah ini:)

kalau nak berubah betul..eyka sokong 100 %..eyka tak bangkang sikit pon..
tapi bila guna medium tudung itu untuk show korang dah berubah...mintak maaf....
eyka memang berdoa 
korang cepat matiii! waterpish...
kalau korang jadi eyka mesti korang buat hal yang sama kan? :) 

lagi yang tak tahan bila nak bertaubat tapi cakap dekat public pasal nak berubah ini...asal?
 eyka tak paham..

korang ini nak bertaubat sebab manusia ke atau sebab ALLAH S.W.T..?? (cuba renung balik niat korang itu...sumpah eyka tak paham motif itu..)


eyka memang tak suka bila benda ini keluar..eyka tak suka tegur sebab eyka manusia juga...manusia tak lari dari buat salah silap...tapi korang rasa perlu ke kalau nak berubah nak mention sangat dah berubah..??
 perlu ke korang? :)  

eyka pon tak cakap eyka ini baik sangat..eyka ini manusia..manusia mana ada sempurna..so tak salah kan kalau korang cuba baiki diri untuk jadi sempurna..tak sempurna macam nabi pon tak pe..asal sempurna jadi manusia yang punya otak dan akal..korang tak rasa ke? :)


bila la dunia ini nak aman..
agaknya bila dunia ini kiamat baru lah benda ini nak setel kan..
mesti nanti dah tak de dah perkara ini sebab semua hancur kan nanti?
nanti eyka rasa mesti korang puas kan? :) 

kalau la macam itu eyka berdoa supaya hari kiamat itu cepat datang...korang pon mesti rasa yang sama macam eyka kan?..jom la doa sama sama..orang kata kalau doa hari jumaat..senang makbul..:)

for true reason eyka tak menulis sebab eyka sedih...eyka nak berhenti dulu menulis sampai eyka dapat feel tulis balik...eyka bosannn semua benda macam itu..semua sebuk dengan dunia..sampai bila nak berenti kejar dunia pon eyka tak tahu...eyka bencii..eyka out dulu..bye. 

26 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kalu nk doa makbul pd hari jumaat.. sekitar pukul 5-5.30pm..insya allah (hadis)

Yang best tentang Julai 2011

Simpleblanklife said...

:)

KuNanGKuNanG said...

slamy kembali menulis...:)

fyy mokhtar said...

pasal budak tu lagi ke?? dia bebudak kot. mungkin tak matang lagi . wkakakakaa

Syat0za Zai said...

xnak ambik tau dah..lalala~ :P

RedVixen said...

kerna malu itu perisai orang beriman (lirik lagu) keskeskes

alyaclumsy said...

dunia akhir zaman :(

Aimi dan Pakcik Hashim said...

itu permulaan tu
nampaknya masyarakat kita makin open
yg masalahnya bila lama2 org lali... org dah x kesah

Imran nyambek said...

amiinn.

Aku said...

ank muda dah rosak, abes la mse dpn negare..

Muhd Fadil said...

wwuuu.. domo nak stop. penyu sngt sedih. sedihnyaaa~~

Hati Batu said...

bila kita sedar org buat salah itu bermaksud kita tahu apa yg kita buat, bila kita tegur org buat salah itu bermaksud kita tegur diri kita yang salah.... :)

Eyka said...

anies: hee:) mecasih ^^

Cikya said...

eyka,

entah memang ada kelab aku tiada dara..
macam dalam cerita aku masih dara?
nauzubillah..
eyka tak sound ker sedass dua kat budak tak cukup umur tu?

Eyka said...

eh..eh...si cun..haha:) nak smile gak ahh :)

Eyka said...

kunang-kunang: eh..eh..eyka tak hbis menulis lagi la..cme cuti je..lalaallalaaa..haha:P

Eyka said...

fyy mokhtar: maybe kot..hehe:)

Eyka said...

adekk syatoza zai: eh..eh..kne ambik tau laa! haha:P

Eyka said...

redvixen: eh..eh...keskeskes gak ahh! hahaha:P sdap la..nak mintk lagu lagi boleh? ehem..:P

Eyka said...

alyaclumsy: ye kot! hehe:)

Eyka said...

aimi n pakcik hashim: eyka dri dulu tertnye2 masuk nickname awk ni..unik sgat laa..nak pnggil ape? aimi ke pkcik? hee:)

Eyka said...

imran nyambek: eh..eh..terkezut jap..mecasih..hehe:P

Eyka said...

aku: betul..eyka sokong..huhu..=.='

Eyka said...

penyu: eh..eh..jgn sedihh la pnyu..meh sni domo tolng lap air mte 2..hee:P

Eyka said...

hati batu: betul..eyka setuju ayat 2..sebab eyka pon tak perfect..huhu..=.="

Eyka said...

cikya: eh..eh..eyka mlas nak tgur dah..bosn nak ckp bnyk kli..dy dah besa pndai la pikir..:)