May 2, 2011

kesengalan eyka..adess..:)




ehem..ehem...lama kan eyka tak update blog?? haha:) eyka "terinduu" blog ini banyak hari ini..
(lagi kukuh alasan..eyka punya blog tak ada sapa pon singgah..it mean
  eyka ini tak disayangi ramai 
 kan..kan?? kejap nak lap air mata kejap..sob..sob..T.T)
*sumbat chipmore 5 keping dalam mulut*

sory sangat sangat sangat sebab  blog terabai disebabkan tuan dia busy merempit lately ini..macam macam tempat dia merendek..hari jumaat keluar... hari sabtu keluar.... hari ini pon dia haruss gak keluar..esok maybe keluar lagi...=.=" cam mana la blog ini tak terabai sangat kan..dah tuan nya pemalas plus penat merendek..
*obvious la sebab dah balik penat-penat haruss la capai bantal dan terus wet dreamm...haha;D*

tadi eyka baru habis merendek dekat tesco dengan giant manjung..perghh~ terhebadd ! :)
*nah ambik kau nak jalan sangat..penat gila redah dua tempat ini..haha*


 nah la ambik gambar google ini...eyka tak sempat ambik gambar tadi..
*eyka ini jenis pakai tibai je keluar tadi so haruusss la tak tangkap gambar..takott korang pengsan lepas tengok dengan muntah hijau..kang tak pasal pasal kena masuk ICU kejap lagii... muhahahahaa..*

yang tak belah lagi tadi eyka tak sempat jumpa jantung kesayangan si penyu...perghh sedihhh kejap...huhuhu...:(
*gedik la kau eyka...muhahaha*
(macam hampas je...eyka janji nak jumpa penyu kalau tertiba kaki merendek dekat manjung...sob..sob...T.T)

ini perbualan pendek text mesej tadi...
eyka : currently in manjung..haha;D
penyu: owh...jum ah lepak tescooo...orang nak gi sane jap lagiii..
eyka: eh..eh...eyka kena pergi giant la...member sebuk nak pergi pasar malam dekat situ...alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...T.T
penyu: ala...suruh la member eyka drop eyka dekat sana...penyu dekat food court tescoo ini..
eyka: tengok la macam mana 


eyka pon try la tanya member eyka dalam kereta itu..
*kena paham eyka bukan datang sorang mana boleh sekati je ikut kepala nak pergi mana pon..kan??:)*


eyka: wey...jom pergi tesco jom...nak pi jumpa scandal aku jap ni..
haha;D
(kompem lepas ini mati eyka kena kejarrr dengan fan dia ini haaa...dah la dia hott gilakk! hahaha:)) psttt..psttt...cik ikan soryyy..haha:D
member eyka: eh..eh...tapi kata nak pegi pasar malam wey..pehal plak nak jumpa scandal kau plak der~
eyka : okei..:) *muka berubah*


kereta pon berdesup laju masuk giant...
eh..eh..dekat rupanya giant dengan tesco manjung ini...dem...

*eyka ini satu tebiat kalau masuk kereta mesti terlelap..ofkos la kalau sampai mana pon tak sedar...yang bangunan sebelah sebelah dan dekat dekat  macam ini pon tak tahu..padahal banyak kali dah pergi...dem..=.="*

eyka pon muka memang masam gila..mana tak nye kalau tahu tadi suruh je drop kereta kejap dekat tesco tadi..=.="

last-last merendek masuk pasar malam..penat usha makanan harusss laaa karaoke time plakkk..
*member eyka ini kalau keluar jangan harap la tak ada karaoke..haruss ada dalam list wajib singgah tau..tau..hahaa:D eyka macam biasa la..kaki lihat dan tengok...kalau nyanyi tak pasal pasal je member eyka muntah muntah hijau dalam bilik karaoke itu nanti haaa...muhahahahaa*


habis karaoke dalam pukul berapa ntah...memang pening lepas keluar bilik itu..dah la sorang sorang nyanyi lagu ntah pape ntah...eyka nasib la tak dengar sangat sebab eyka jadi 'polar bear' dalam bilik itu...tidoo nyenyak gila..lagi lagi aircond free...perghh~ ;D

dalam kereta member eyka tanya:

member eyka: wey eyka...ko nak tak jumpa scandal kau ni ha??
eyka: wey tak tahu laaa....
*dalam hati nak..malu tapi mahu..muhahaha*

member eyka no dua: wey jom la pergi tesco kejap..cadang nak keluar duit..dekat sana kan ada mesin kan?? jom la pergi naik jap cucuk duit...
eyka: a'a la wey..jom laaaa....
*muka bersinar sinar balik...haha*
member eyka: blah la kau eykaaaa!!! tadi kata tak nak pergi..ni nak pergi plak..ntah pape pape ntah...cakap la nak pergi tadi kan senang...hahaha:)
*sekor sekor senyum kambing nak kena lempang*


semua dalam kereta itu main gelak gelak eyka...
cehh!! vavi...celaka serius gua terkena...dem..=.="

last last eyka mesej penyu lagi sekali..

eyka: penyu dah balik ke?? :)
penyu: dah balik rumah dah pon..
eyka : tak pe laaaa...
*muka berubah balik*

masuk masuk dalam tesco itu eyka pon cari la kedai faveret jual patung eyka si domo ini haaa...

jumpa..yang tak boleh blah tadi..banyak gilak sepah sepah dalam kedai itu...kakak kedai itu kata stok baru sampai... perghh~ sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:)

eyka rembat la keychain untuk pendrive...eyka yang tak ada itu je laaa..sebab patung patung eyka dah banyak ada dah...teheeeee  :)

moral cerita ini : jangan nak gedik tido dalam kereta waktu apa sekali pon...haruss la lembap tak reti pikir bila sesat tak tahu hala jalan bila reti bawak kereta satu hari nanti..sekian:)

mesti korang blur kan eyka cerita apa?? hahaha:)

dah la eyka pon blur dan mestii tidoo sekarang ini...ok bai ;D

12 comments:

Simpleblanklife said...

dah pancing2 member nak ke tesco, rupa2nya dah balik dah. Gila kecewa. ahahhaha :D

Eyka said...

tau xpee! sedihh tau cun!! hahaXD

weyy gudluck tau exam lu..buat baik2~ :)

msredcheesecake said...

cik eyka,
msred pon kalu masuk kete je otomatik lelap...keeheee...

Eyka said...

msred:haha..same la kite~ ntah pape kan?? haha:)

ikan kering said...

pulau duyung or pulau dugong?? kompius

Eyka said...

ikan kering: ape kena mgena dgn eyka pnye entri?? lagi eyka kopius..adess~ hahaha:)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..agak blur lah..tapi itu la,.macam budak2 naik keter pastu tdo..aish.. heee

Eyka said...

igbal hakimi: hahaha..jeleesss la tewww xleh jadi mcm eykaa~ haha:)

Nurul Afifah said...

patot la gambar giant tu mcm kenal..penyu dok manjung ke? akupon.!

>.<



Jemput join segmen nih.!

Segmen AKU mengenali blogger/kawan.. :)

Eyka said...

nurul afifah: haha..dy duduk sitiawan la awak!! hehe:) tapi kalau area manjung boleh kot dy redah lagi! hehe:)

nti eyka ade mase eyka merempit pergi join tau!! mecasih:)

Penyu said...

penyu kat sitiawan. sape nak dating dgn penyu? jumm

Eyka said...

penyu: elehh! juall markett plak kat sini!! wekk! haha..eyka mauuuuuuuuuu~ :D