May 15, 2011

ehem :)

continue chapter~ haha ;D

perghh~ dah lame tau tinggal zaman kecik! sumpah rinduuuuuuuu..=.="
kenapa kan kalau pompuan hilang dara ..laki mesti gila kesah..kalau laki hilang teruna pompuan ade kesah tak?..macam tak ada kan?? kenapa ek ??

okei sangat hot rasanya tajuk eyka ini...tapi eyka nak tulis based on pengalaman eyka la..pengalaman ini eyka kutip dari mata eyka ini...so kira original drop down from heart gituuu! hahahhaa..tak boleh blah!! =.="
kalau salah sory la ek..ini blog eyka so haruss la luahan based eyka gak kan?? hee:)

ada ke tak pompuan kt dunia ini kesah tentang balak atau lelaki dia punya teruna?? ada tak?? opkos tak ada kan?? muhahahaa..:) 

sebab paling rare jawapan sebab :

"derrr! teruna mana nampak derrr~ camne nak tengokk! dara itu bolehhhh laaaaaaaaaaaa~:) "

fine. memang tak leh nampak tapi kire tak rare laa kalau laki je boleh komplen kan?? cehh! untunggg la lakii kalau  macam ituuuuuuuu kan?? boleh blame pihak pompuan je kan?? pompuan plak haruss dapat laki tak teruna kan..kan??:) 
*yelaa..dahh tak nampak kan?? muhahahha..=.="*

satu situasi eyka bagi:

contoh:

abang macho (bukan nama sebenar): sayang..abang nak tanya ini..sayang ini ada dara tak??
awek sopan santun: erkk~ kalau sayang cakap tak ada ..abang percaya tak?
abang macho (bukan nama sebenar): ntah..kalau sayang tak ada tak pe laa..:)
(dalam hati esok memang kau kena clashh rrr...tak nak aku pompuan sial macam ini..puiiii!! )
awek sopan santun (bukan nama sebenar): erkk~ sayang dah tak ada dah laa..dah bagi dekat ex sayang..T.T
abang macho ( bukan nama sebenar) : owhh..macam itu boleh laa abang try masuk gakkk:)

seee...laki kesah kalau pompuan itu ada dara sebab nak ajak lagi perkara cam haremm atas itu...perghh~ =.="

 pompuan itu ade tanya pasal teruna jantan itu?? tak ada kan? sebab ape? tengok pon tahu laki itu dah sangap tido dengan banyak betina kan?..bukti tak yah laa..dah terang terang dah itu haaa....so tak peee laaa teruna tak nampak kan?:)


satu lagi situasi: 

minah: hello abang ada dekat mana ini?? 
mamat: erkk~ abang ade kat luar ini dengan member :)
(padahal dalam bilik dengan awek baru..=.=")
minah : owhhh~ tak pee laa..nanti kite mesej balik..bye sayang :)
(muka percaya gilakk! dem..=.=")

sian kan pompuan baik dan innocent itu dapat laki yang tak teruna lagi...kesiannn gilakkk! yelaaa laki kan tak boleh nampak teruna dia..jadi mesti tak kena tinggal macam kebanyakkan pompuan kan?? :)
nak kaver ego punya pasal...tapi diri sendiri pon same je...:)


tapi hak individu sukahati laaa...tapi eyka tak suka la laki yang judge pompuan tapi diri sendiri sama je..nak pompuan yang perfect macam malaikat tapi perangai kalah syaitan...korang yang jadi laki itu elok ke jadi macam jantan dekat atas ini? :)
*lupe..teruna mana boleh nampak kan ? ops! :)*


eyka rasa pompuan pon nak yang sama untuk diorang..tak betul eyka cakap ini? :)

yang laki nak pompuan yang dara..

pompuan pon haruss laaa nak laki yang teruna juga..:)

so lengkap melengkapi satu sama lain itu kan penting...tak rasa ke ? :)


korang yang pompuan jangan lupe tanya tau korangnya balak dengan laki..kalau tak ada "teruna" reject je laaa dari listt! haha...pompuan pon ego gakk! ingat laki je ade egooo! kite pon ade hak...muahahahaa...:) 
gudluckk girlss!! ^^


psst..pssst..kalau eyka...eyka nak yang teruna lagi...aminn:)  
(caption kecik bagi orang tak perasan..haha:))

ok bai! ^^

62 comments:

UNA budak BAEQ said...

kesian kan kan . laki konon yang nak perfect tapi dorang sendiri cacat segala. pftt simbah asid gak kang .

Corat-coret said...

betol3...!

Eyka said...

una panic: haha..tau xpee! haha :)

Eyka said...

corat -coret: haha..sokong anda gakk~ ewahh! hahaa ;D

Ros Anisza said...

kena tanye kat ehem-ehem nanti...Abg, u ada teruna tak????hahhahahahha

padle said...

hamboih..panas tol entri ko ni..hehe

Eyka said...

ros anisza: haha..tanya2~ haha ;D

Eyka said...

padle: haha..hot kan?? sentap bang? haha ;D

padle said...

sentap tu tidak la..xcely byk sbb tok ppuan tu ilang dare kan..bukan sbb tang tu je...so,no offence!

Cik Ezy said...

sgt setuju ngn eyka..
kalo laki nk pompuan perfek, die kene perfek kn diri die dlu..
haha

Eyka said...

padle: okei...no offence..haha ;D

eyka kasi conth sikit je..mals bebel pnjg2 laa~ haha ^^"

Eyka said...

cik ezy: haha..betul kan awak?? hehe :)

rinduu awakk!!

<3 hug :)

schaze zainn said...

biasala mcm tu.
laki mcm tu sepatutnya kena blasah je..hikhik

ahmadbaihaqie abdrazak said...

kita nak salahkan siapa dalam hal ni? bila iman dah tak kuat dan ilmu agama tak ckup..tskk

tieha ismail said...

bapak sedih kalo dapat balak cmni....huh...

Farah Shamsudin said...

memang itulah lumrah hidup eyka..
kaum adam memang nak yang erfect tapi mereka juga takdelah bagus mana.. tapi jangan takutlah..
wanita yang baik hanya akan dapat memiliki lelaki yang baik juga begitu jua sebaliknya..:)

eyka said...

schaze zainn : betul 2 awkk! hehe:)

eyka said...

ahmadbaihaqie abdrazak: ntah laa awkk! eyka tak nak komen tentg 2~ huhuhu..=.="

syikin zainal said...
This comment has been removed by the author.
eyka said...

tieha ismail : tahu tak peee!! namooo! huhuhu..:(

eyka said...

Farah Shamsudin: eyka sokong awakk! :)

wanita yang baik hanya akan dapat memiliki lelaki yang baik juga begitu jua sebaliknya..:) *ini nicee:)*

miss.Addin said...

hehe sometimes benda benda ni pun boleh jadi hal dalam relationship kan :)

miss.Addin said...

hehe sometimes benda benda ni pun boleh jadi hal dalam relationship kan :)

Wanie said...

eyqa, kalau laki 2 jujur mesti die gtau kite die ad teruna ke tak lagi kan..hahaha

DuniakuAbstrak said...

kalau hilang teruna dengan bantal peluk kira jugak ke? hahahaha

Penyu said...

lalalalalala ~~~ lalalalalla ~~~~

syikin zainal said...
This comment has been removed by the author.
eyka said...

miss.Addin : betull2..eyka sokongg!^^

eyka said...

Wanie: hahaa...eyka domo like this! haha^^

eyka said...

DuniakuAbstrak: kalau awk rasa aci..so kiraa laa! haha ;D

eyka said...

Penyu: lalalalaalalalaa~ haha;D kantoi laa tewww~ hahaha ;D

Naddia said...

adeh..memang sian kat pompuan..kite tak tau pon kalo die da xde teruna kn..cis~

syikin zainal said...
This comment has been removed by the author.
eyka said...

naddia: eh..eh..san goku ade ke tak?? hahaa ;D

Sasa Al-Sharif said...

ekceli dari segi fizikal pempuan akan kekurangan sesuatu, lelaki pulak tak kurang apa pun. malah menajamkan skill kelelakian.

sbb tu jgn layan bf yg nak try masuk sblm kawin. bf yg awal2 mintak mcm tu antara bf yg berisiko. bagitau, tunggu dah kawin dpt jgk. kalo tak nak tunggu, dah sah tujuannya hanya satu

syikin zainal said...
This comment has been removed by the author.
eyka said...

sasa : 2 la sebab eyka cair dgn awakk! ehem2... :) *melting2..hahaa;D *

Yang Cair said...

haha best tengok gambar..meh komen post sy..=)

Fahmi Mahat said...

takyah tanya, tengokje . laki pun byk gak tandanya~

JUNKO-EL-HIDA said...

Lawak pnyer isu tp best tuk berckp..Sbnrnya yang akan tahu mengenai teruna tue sendiri ialah lelaki tue sendiri..Kehidupan dan perhubungan bukan hanya berlandaskan atas faktor seks sahaja..Tetapi satu ikatan suci ke pintu syurga..Lagipun dara bukan satu soal lagi bagi aku sekarang nie..Dara nie boleh pecah bila2 sebab girl skrg main futsal,rock climbing,wall climbing dan semuanya ganas mcm lelaki..hahaha..So boleh pecah bila2..Dara bukan satu perkara penting ok..Cub abayang satu perkara..Time malam pertama mak andam or mertua bagi kain putih tuk sebagai bukti..kalau x keluar darah maknanya tak dara la?..mcm tue?..hihihi..Dara hanya satu method org zaman dahulu kala..Yg penting kesucian dara atau teruna itu sendiri..Allah ada menjanjikan yg perempuan baik hanya untuk lelaki yg baik..Bagaimana diri kamu,begitulah diri pasangan kamu..Itu janji Allah..ok x eyka?..Hahaha..Ada mcm entri tak komen aku?..wahahahaha

cemomoi said...

panas pulak pagi ni bila baca hal dara...

bunga said...

hahahhaa..bunga nak yang teruna..hahaha..

ghost writer said...

kadang-kadang kita kena melihat diri kita sebelum meletakkan harga yang tinggi untuk pilihan kita..

-li.zue- said...

perempuan yg baik untuk lelaki yang baik. :)


baik = sama-sama jaga teruna dan dara diorg. heheh

Heidi Shafiq said...

aku x kesah ttg dara tu.. yg penting cinta tu ikhlas.. :)

HEROICzero said...

aku rasa, kamu menulis dalam penulisan gadis, tapi dengan cara yang matang.

=)

bagaimana lelaki mahukan yang dara, begitu juga mungkin, gadis mahukan yang teruna.

cuma, semua tu bukan d tangan kita.

takdir.

sehingga kamu jumpa si dia, teruna atau tidak, itu takdir kamu.

balas atau tidak, adil atau tidak.

dan seperti nya, kita doakan yang baik2 saja untuk kita.

Ameen.

=)

*Aku suka penulisan yang ini. terima kasih.

HonEyBuNNy said...

huhu..

ada kisah kawan ila....dia pernah terlanjur dengan xbf dia...top2 sekarang xbf bf dia kawin dengan ustazah...

mmg kesian gila la kt ustazah tu...xtahau bakal suami macam %^7*^ tu nya perangai...

apa pun..mansuia boleh berubah kan...

ila pun mahukan lelaki yg masih teruna..huuhu

Penyu said...

mane ade kantoiii... eeeuuuwww

Eyka said...

Yang Cair : eh..eh..nanti eyka terjah sane tauu! hehe:)

Eyka said...

Fahmi Mahat: betul 2 awakk! sokong! hehe:)

eh eh awak! nanti eyka kirim duit header..eyka lupe laa~ huhuhu..=.="
duit takde sekrg ni..demm! ^^"

Eyka said...

JUNKO-EL-HIDA (si katak comey):eh..eh..panjang ye komen dy~ hahaha..tapi best dgr..macam dkat astro aruna..haha;D

"Yg penting kesucian dara atau teruna itu sendiri..Allah ada menjanjikan yg perempuan baik hanya untuk lelaki yg baik..Bagaimana diri kamu,begitulah diri pasangan kamu..Itu janji Allah"
(sukeee yg part ni! hahaha;D)

agak bolehh tahan la katakk! sila buat entri kalau macm ni! hahaha;D (pesanan penaja! kikikiki..XD)

Eyka said...

cemomoi: eh..eh..awak nak kipas ke?? haha;D eyka ade ni! ehem..ehem..haha;D

Eyka said...

bunga: eh..eh..same la macam eykaaa! hehe;D

Eyka said...

ghost writer: betul...eyka sokong awakk! :)

Eyka said...

-li.zue-: that right! (erk..erkk terckp omputih plak! hahaha;D )

awak mecasih dtg cni! hee:)

<3 hug

Eyka said...

Heidi Shafiq : owh yeke?? baguss laaa~ hee:) untung awek awak 2~ ^^

Eyka said...

HEROICzero: mecasih awk sudi drop sini..hee:)

nanti kalau senang datang lagi komen entri eyka..:)

mecasihh!! ^^ *terharu..sebab eyka big fan awakk!:) *

Eyka said...

HonEyBuNNy: astaqfiruallahalazim.. saboo jeee laaa...ksian pompuan ustzah itu..huhuhu..=.="

tapi nak buat cmne jodoh..huhu..anyone boleh berubah kalau dy nak..saboo je laaa~ adehhh..^^'

Eyka said...

Penyu: eleehhhhhhhhhh..tauuu penyu sentapp! hahaha;D (offline..kakaka;D)

Eyka said...

terima kasih semua sebab sudi drop komen dekat sini! i love you alll! muahhhhh! <3 hug

msredcheesecake said...

cik eyka,

ada org bagitau msred camne nak tengok laki ade teruna ke tak.susah sket sebab laki nye kene bugel....

heheee...malu lak nak tulih kat sini...

eyka domo said...
This comment has been removed by the author.