Mar 23, 2011

sakit kan??huhu:(


sampai sekarang eyka tak berjaya lelapkan mata eyka ini..bila duduk sorang-sorang ini terimbau la balik kenangan eyka dengan ex eyka..cik bam yang selalu eyka mention dalam blog buruk eyka ni...akhirnya eyka dengan dia out dan putus!! T.T

so eyka single kembali:)
*mata eyka dah puas menangis sebab dia..so eyka tak nak bazir lagi air mata sekarang ingat pasal dia..:)*

banyak la jugak kawan eyka tanya apahal la boleh putus..sedangkan sangat bahagia-bahagia bagai angin tepi laut yang nyaman dan nyaman sangat itu..tup-tup boleh putus...
eyka ingat boleh la kekal dengan mamat ini..
tak boleh jugak la nampaknya..
sedihh wooo~

eyka kena dump hari itu waktu eyka sakit nazak yang tenat sebab eyka kena demam panas yang sangat teruk hari itu...sampai pengsan-pengsan bagai...
bila je dapat mesej...

"awak..kita putus la..saya keliru dengan hidup saya sekarang...awak mesti boleh dapat better dari saya..maafkan saya..kita jadi kawan je la ek awak??:)"

bila eyka kena macam itu..seluruh anggota badan eyka terus jem mati dekat katil eyka baring itu...selama korunk tengok eyka tak update blog selama itu la eyka dalam mood yang sangat down dan nazak yang sangat senak akibat demam yang melampaui batas itu...

semua eyka malas buat..eyka asyik kurung dalam bilik je..
macam-macam eyka tanya..
apa salah eyka kena macam itu?? eyka ni bosan sangat ke sampai kena tinggal macam itu..
lagi satu eyka bukan pompuan macam sekarang ini tak nak terus je reject sesuka hati..
eyka tak suka reject orang...tak kesah la eyka minat dekat dia atau tak..eyka biar je..sebab eyka ini jenis setia sikit punya olang walaupun eyka main bagai sayang-sayang dekat wall orang lain..hati eyka tetap dekat balak eyka..(tang ni kena cari lain la pasni) so sebab eyka susah nak tinggal orang la..
eyka putus cinta dekat tiga orang dah ini..
sedihhh sangat-sangat...
T.T

tapi bila eyka pikir balik..watpe la nak sedih sebab orang yang tinggalkan kita..baik kita cari je laki lain dalam dunia ni..dunia ni luas...
hidup ini indah..kenapa nak pikir complicated...life go on sudah:) 
 kalau macam ini macam mana nak rancang masa depan..laki masa depan pon tak ada..dah la kiamat nak dekat ini..macam mane ni?? huhuhu...eyka nak ada keluarga dulu!! huhuhu..T.T ada sapa-sapa boleh tolong??:)

35 comments:

DiNa RiaNa said...

rasa sakit hati sangat-sangat bila kita kene dump...lagi2 bila kita tak tau apa salah...kita dah cuba yang terbaik untuk jadi yang terbaik depan dia...tapi malangnya...mungkin jodoh tak kekal..dina pernah rasa semua nie setahun lepas....& semua nie masih terasa lagi smpai sekarang walaupun dah setahun berlalu...kalau ikutkan hati memang dina rasa down sangat...tapi dina naseb baek...dina ada famili dina...dina ada kawan-kawan dina...dorg banyak bagi support kat dina....masa dina rasa down sangat-sangat dorang betul2 maenkan peranan...ada orang kate kita takkan boleh hidup tanpa cinta....tapi sebenarnya semua tuh salah....hidup tanpa cinta takpe....jangan hidup tanpa kasih sayang...cinta boleh menyesatkan kita....cinta boleh merosakkan kita...cinta boleh melalaikan kita...tapi kasih sayang boleh bimbing kita...boleh bawa kita ke jalan yang betul...eyka...walaupun sekarang eyka kehilangan cinta...tapi eyka tak kehilangan kasih sayang...percaya laa...ramai lagi yang lebih sayangkan eyka...eyka hilang bf eyka..tapi percayalaa...Tuhan tahu tentang ciptaanNYA...mungkin skrg eyka sedih sebab bf eyka tinggalkan eyka...tapi mane tau...mungkin suatu hari nanti eyka akan dapat yang lebih baek dari bf eyka sekarang.....insyaallah kesedihan eyka sekarang bakal diganti dengan kebahagiaan yang berlipat kali ganda...siapa tahu kan...semua nie ditangan Tuhan...kita cuma boleh berdoa agar kita dapat kebahagiaan yang kita inginkan.... =)

Eyka said...

mecasih awak..eyka suke komen awk ni..eyka masih ade kasih syg..eyka akan ingt ayt awk ni...mecasih naik kan semngat eyka..:) eyka doakan yang same jgk untuk awak..smoga awak dapat ape yg awk nak tau dina..amin:)

neslO_ais said...

be cool gal...
life must go on..

chill :D

DiNa RiaNa said...

sama-sama eyka...hope eyka tak sedey2 lagi tau....kite pompuan kene kuat...takmo nampak lemah depan lelaki......lagipun eyka masih muda...banyak lagi masa untuk eyka.....so better eyka enjoy dlu....eyka buat apa yang eyka nak buat skrg....capai impian eyka dlu...buat sumthing yang boleh majukan hidup eyka...bila eyka dah berjaya nanti tak perlu laa eyka susah2 carik lelaki...sebab lelaki sendiri akan carik eyka....dan dina harap lelaki itu adalah lelaki yang terbaik dalam dunia nie.....chayok3!!!! =)

DiNa RiaNa said...
This comment has been removed by the author.
SiLabiLabi said...

chill dear..

life must go on..

smile always oke..

IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

LabiLabi da follow kamu

IJAT360 said...

eyka...sedih buat ape..ntah si ex x teringat pon kat eyka..tp tak pe..domo kan ade..boleh gak temankan eyka..hihi ^_^

Eyka said...

neslo ais: betul la 2..hidup ni simple jex an~ hehe:)

Eyka said...

dina riana:tau2..eyka akn ingt nasiht awk dina..mecasih sb sedarkn eyka dri trus hnyut sebab laki..iskh..eyka pon tak paham la nape nak jiwng2 lagi sedg umo muda lagi ni..hehe:) eyka doakan yg terbaik jgk utk awak! amin:)

Eyka said...

si labi-labi:okei! dua2 blog awak nice..entry pon best tadi eyka baca..tgok la klu caption blog eyka ada kt follower awk..2 kire eyka dah on jadi silent reader awk la labi~ hehee:)

Eyka said...

ijat:tau xpe! baik terus je hidup..xde semak pale kan??hehe:) hidup eyka!!

tapi awak curi domo eyka..macm mane nak ade teman ni..sob..sob..T.T

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

alahai...
janganlah sedih2 ye...
orang yang diberi pengalaman tu, orang yang paling beruntung...
think positif ye dear....
life must go on...

Adii NakHeran said...

mmg sakit ikha,,
sekali kita mencuba,, kita tetap mencuba,, adi pnh di tinggalkan,,
smpai masuk wad selama 3hari,, demam mengejut terok sangat,, sampai masuk air,, amik darah,, masa tu mmg down gila,, rasanya mmg kejam!! tp still lagi admire kat beliau,, apa ada kat beliau pn ta taw la,, =,="

Azroy Bin Kassim said...

sabar~ sabar~ Roy kan ade...

dLa said...

sabar. ingat dkt Allah byk2 okay. :)

Cik Ezy said...

sabar ye eyka..
die xyakin dg diri die kot..
nk ptos pon cam xde alasan kukuh nk bg..
xsuke laki macamni..
saye pon prnh kene..
hurmm..

Eyka said...

orkid: nice name la awk..suke:) eyka tak nak sedih dah..buang karan je~hehe:)

Eyka said...

adii nakheran: awk jgn la mengharp pada yg sudi lagi..try test market awk..awk hot tau..mesti bnyk peminat woo~ :) tapi sedih jugk cecite awk..nages eyka bace tadi...huhu..T.T

Eyka said...

azroy: ceh! awk nak eyka kew?? wah2~ da pikir pnjng da ke??hahhahaXD *blushing*

Eyka said...

dLa: jgn risau..sekarng cinta eyka pada ilahi je dla..hee:)

Eyka said...

cik ezy: yeke?? same la kite..kadng2 eyka pon tak paham laki2 ni cmne..huhuhu..:( tapi now hidup eyka dah tenang tanpa dia..:)

amier azrul alias said...

ishh xpernah pulak eyka yg sy knal down?
hoho!
eyka dgr cni org nk advice.

maybe there's a reason behind that.
Allah mungkin merancang yg lebih baek utk eyka..

who know, soon @ later, eyka jmpe laki yg lebey baek utk eyka..
cari psgn hidup bkn perkare men2.
kite kan nk hidup dgn die nnti pas kahwen..
byk tggungjawab dan amanah..

so, fokus dkt pelajaran dlu.
kdg2 cnta tu dtg tnpa diundang.
cewwah!
hehe..
selamat beramal ^^

Eyka said...

amier: ceh~ rase macm dgr astro aruna plak sekrg! hahhahaaXD
tgah fokus la ni scandal..bila nak ngorat eyka ni..penat dah tunggu aww~ sob..sob..hahahaXD

tggu eyka grad nti lamar eyka okei??? yeyeyeye! hahhahaXD

Qaseh dalia adelia said...

panjang2 nye komen diorang hehe... putus cinta 3 kali ?eyka tahu tak qaseh dah bape kali ?6 kali ..tapi yg siyes sorg jerk..hehe papepun biar masa merawat ... hari ni eyka sakit hari esok eyka boleh bangung.. i know eyka ada semangat yg kuat tuk lawan .. so lawan ! sakit mmg sakit .. tapi jgn biarkan diri tu derita ! bangunnn girl !

Eyka said...

qaseh: owh..mecasih tau pocoyo~ sedih jgk tapi eyka akan bangkit!! yeyyeee! heheXD

Halimatun Sa'adiah said...

hakikat mmg sdih..
tp kite kne kuat,kalo jodoh tak lme tu kte pon x leh nk slh kn sape2..
da takdir..

Eyka said...

halimatun sa'adiah: eyka dah pahm sdah..eyka dah tenang leps dy tak de dah..mecasih sudi drop komen kat cni tau awk! syggg awkk:)

kay_are said...

akhirnye putus?? aku agak bersimpati tapi cane pun hidup kne terus gak kan so chill ok ^_^

Eyka said...

kay_are: agak je la?? ceh! hmaps~ wekk! hahahaXD

takpe2..eyka sudah happy skrg tanpa dy~hehe:)

AHMAD LA said...

penuh dgan emosi.... huhuhuh xda rezki... waktu muda untk bersama mungkin ada jodoh nant... ok....)... u tetap my bubu.

Eyka said...

mane ade emosi sgt..cume nak try cakp je kat cni..mane emosi lorh~ hahahaXD..mungkin la..tapi tak tahu la..janji kwan..:)

AiMaN said...

hihihi...

Eyka said...

aiman: hihihihi jgk! hahahaXD

burhana said...

cinta xbermkne kte akn memliki die....awk kire bruntung sbb ramai org sygkn awk...nk jer rse brkgsi cite ng awk...dlu..satu ketika dulu...(hahaha)...sy pts ng ex sy sbb die curg ng kwn baik sy....lg mnyakitkn....alhadulillah..smpai ke saat ini, sy amt brsykr..krne tlh d prtemukn dgn org y lg baik dri die....so, eyka kne hdpi sume ni dgn lbh tabh...awk brhak utk mmiliki kbhgiaan...bukn krna hlg die seorg, awk xmmpu nk trskn idup ini...igt la..die hnye singgh sje dlm hdp awk..hnye sketika..hnye utk mguji...

Eyka said...

yana: eh..eh..ade! wah2~ terharu! T.T..yana mecasih tau bgi aku sedr tntng hidup..(waterpark betul si betina itu! huhu) knpe tak cite kat aq pon! huhu..touching..sob...sob..T.T..


mecasih sebab sudi dgar cecite aq tau yana..hargai sgt2 nasiht ko..doakan aku berubh;)