Mar 26, 2011

motif fail doh~ :)

tadi selepas penat menghabiskan suara ala-ala emas dan menyajikan 245000 trillion lagu terbaik dari ladang  kepada gegedang telinga seluruh rumah flat cap condo itu... eyka telah dikejutkan dengan bunyi siren suara budak rumah sebelah punye...kuat gila dia memekak..gugur sudah jantung eyka lepas memerah keringat karok berseorangan tadi..hahaha:)

member eyka: eyka...eyka..eyka!!*menjerit-jerit ala-ala tarzan dekat hutan..*

eyka: apa..apa??*muke terpinga-pinga nak mintak berdas-das penampar*

member eyka: oit..awat tak siap lagi semalam kan dah janji nak pergi joging sesama...lambat ko tinggal tau gila~:)
*senyum-senyum*

eyka: hampas la ko..aku lupa la wey...penat doh karok sesorang bagai tadi..itu yang otak ini jem sat..hahaha
*alasan semata-mata*

member eyka: ko nak ikut tak?? cepat la siap jangan la blur je depan lappy ko tu ha! iskh~ :)
*geleng-geleng kepale..perasan yang eyka  bagi alasan gedik! hahaha*

eyka: yela-yela..aku silap la gila..tunggu la tau!:)
*dengan sepantas kilat menyarung t-shirt hitam corak kartun, seluar trak hitam cap chettah dan tudung purple cap rembat terus dari rumah sebelah..dan sepantas kilat menyarung terus kasut kesayangan eyka yang lapuk kena telan hujan dan panas itu hingga ke buku lali..setel la pakaian eyka..tengok-tengok cermin..fuh! segak gila! hahaha:)*


terus la merendek disekitar kawasan seri iskandar sana..hebadd woo~ sampai ke pekan eyka dengan member eyka merendek..mula-mula eyka pakai ikot la diorang sebab eyka pon nak bagi slim lagi bontot yang kian membesar dengan hebadd ye ni..tup-tup diorang nak lepak kedai cari kertas nak buat kad kahwin..eyka lupa plak member eyka ada buat bisnes sambilan buat kad kahwin..hebadd woo dia sekarang..expert gilo~ macam itu dia kaya dulu la dari eyka la camni...jeles~ huhu..T.T

selepas penat berjimba-jimba dekat pekan yang senyap itu, muncul la idea yang menyebabkan motif untuk mengecilkan bontot eyka fail..aduss....perut telah menyanyi lagu lady gaga dengan hebaddnya..maksudnya time to plus back my lemak di bontot..~
  oh tidakkkk!!! huhu..T.T

eyka dengan member eyka cari la port nak menternak lemak macm cik epal cakap itu..eyka pilih la kedai mamak yang di tepi jalan disebabkan nak save budjet sangat..student kan..mane ade duit banyak sangat doh! kan..kan...kan?? haha:)

eyka pon order la roti tisu dengan air tea ais..yang member-member lain ikot kepala diorang la nak order apa..eyka tak pikir sangat sebab perut ini lagi penting! hahaha:)
*eyka yang ajak diorang pergi kedai mamak itu sebab eyka kepingin makan cik tisu itu..ari itu ajak ayah kesayangan pergi melantak benda alah itu..tapi si ayah terlupa membawa anak kesayangan yang kurang kasih sayang ini pergi makan..itu yang  tadi memenuhi kehendak perut yang mengidam ini tadi..:)*

sedap-sedap mengunyah santapan petang eyka..tetiba..member eyka bising-bising dekat tepi telinga eyka yang tengah bersungguh-sungguh menghabiskan roti tisu yang sama besar dengan kuali rumah eyka dekat rumah..bingit betul..

oit..pe benda ye bising-bising ini?? aduss...*angkat-angkat muke yang khusyuk tadi pegi usha muka kawan eyka itu*

ada lipasss la gila dalam piring kari ini..spoil la nak makan macam ini..nasib baik la dah habis makan..sial betul! *menyumpah-nyumpah member eyka petang tak dingin itu*

mane?? mane?? *eyka pi usha piring ada lipas itu*..
memang la wey..kepala lipas bodoh..habislah sat gi ko bertukar jadi bodoh! hahaha:) *penat eyka tengok muka dia yang bengang nak mati itu..haha*

senyap la gila! kuang ajar betul!! huhu.. T.T *menjerit-jerit sambil sepak-sepak kaki eyka*

dah-dah jangan nangis sangat la benda nak terjadi la wey..benda itu pon dah jadi darah daging ko tau..senyap je la~ hehe:) dah2 kita panggil mamak itu tengok lipas dia ini..
*sambil tangan lambai-lambai mamak dekat kedai itu*

mamak itu cek-cek dengan muka tak bersalah gila..lepas itu dia belah sambil cakap dengan big bos dia..terus dia ganti kuah baru ..*ceh! nak rasuah la itu tutup mulut..nasib baik eyka tak kena..kalau tak memang kena la mamak itu petang itu..memang ku bako tau kedai itu..hahaha..(acah je) sebab eyka makan roti tisu..roti tisu mane ade kuah kuah kari ini..ade susu jex~ hee:)*

ada la sorang member eyka itu menyampuk..tadi ada kepala lipas je badan ye mesti dah terkaco dalam kuah kari itu..perghhh~ memang sedap la kite telan! huhu...T.T
*muke sorang-sorang tak leh blah...muke pakat-pakat loya *

eyka sampuk la..tak pe la wey..mane tau korang makan lipas itu korang tetiba jadi kuat dalam segala segi..kan hebadd itu?? hahaha:)

diam la ko gila!!!!

eyka bantai la gelak..padan muke!! nasib baik eyka tak order macam diorang..kalau tak mau muntah hijau dekat meja itu juga...hahaha:)

sampai sekarang eyka tak leh lupa muka sorang-sorang macam pape jex! ~ hahaha:)

memang pasni jangan harap la kitorang pergi lagi kedai itu..

time for boikoting!! bubye mamak!! haha:)

korang pernah tak kena benda alah ini ??..mesti korang muntah hijau kan pastu?? hahaha:) kesian..^^"..anyway eyka maybe lambat sikit nak update entri baru sebab eyka punya lappy dia gila dari petang tadi..screen depan lappy eyka bergoyang dari petang tadi..ni mesti bahana eyka bantai gelak member eyka tadi..kan dah kena sumpah..sob..sob...huhu...T.T..P/S: sory eyka tak bawa kamera untuk cecite lagi besh..kamera rosak la hari ini..harap-harap faham la ek..hehe:) eyka nak out pergi study dulu..adiosrosak..mecasih sudi baca:)

18 comments:

cemomoi said...

asik kari ayam, dal, daging... sesekali pkenan la kari lipasss pulak

Eyka said...

cemomoi: haha..tau xpe! hahahaXD

kay_are said...

x pernah kne lagi so masih belum kuar muntah hijau =P

Eyka said...

kay-are: haha..same la kite..memng lucky kan kite~ hahahaXD

Black_roses92 said...

tak ada rezeki kot nak makan.. sebab tu lipas jadikan temapat dia.. hehe

Eyka said...

black roses92: ye la kot! hahaha:) tapi sian mbr eyka 2 tau..muke loya2 je pas2~:)

Farhan Zulhusmi said...

ala...sianya........ada selera terus hilang erk.......
isy-isy...lipas tu hensem x??hahaha

Cik Ezy said...

ayarkk.. ade lipas..

krole said...

wuahhh lipas..!!!lari...!!!

cik kia said...

takutnyeee ade lipass .eeeyuwweewww ;)

Eyka said...

farhan:boleh la..ade ciri2 laki2 idaman..hahahaXD

Eyka said...

cik ezy: tau xpe~ hahaahaXD

Eyka said...

krole: jgn larikkk!!! kejar dy cik lipass!! hahahahaXD

Eyka said...

cik kia: tau xpe~ huhu..T.T

bunga said...

lipas leh g..tikus..ohh tidak..

Eyka said...

bunga: owh..2 lagi nak munth ijau bunga..hahahaXD

Azroy Bin Kassim said...

sedap woo lipas... rasa belalang kunyit..

Eyka said...

azroy: coit!! hahahaXD sdapp jadh..skit keronkong tgok bnde 2 smlm aww..loya! hahaXD