Jan 17, 2011

susah kew jadi gemuk?? hmm..

entri kali ini eyka nak cerita pasal benda sensitif sikit n...hmm.. tadi eyka baring-baring pastu eyka terpikir satu benda..terus eyka direct tulis dalam blog ini..eyka nak tanye korunk la an..menyusahkan orang ke kalau kite sendiri ini gemuk?? hmm.. bagi yang xpernah rase jadi gemuk mesti akan cakap menyusahkan betul la..sebab budak-budak gemuk ini bukan menyenangkan hidup orang tapi menyusahkan lagi ade la..bak kate orang mengabiskan beras! hu. eyka paling xsetuju mulut cam cibai macam 2.. diorang yang macam 2 xpernah pikir kot yang budak-budak yang diorang mengata gemuk 2 bukan nak fizikal macam 2..da takdir macam 2...so diorang kena terima la..xkan boleh majic pulak.. 
"hari ini xnak la badan macam n..tukar2!!" 
*kalau ade macam 2 , eyka nak la tukar jadi avril lavigne pasni...hehee* 
ada yang selalu anggap badan kurus 2 perfect..hmm...korunk rase ye kew?? bagi eyka la... 

"cantik tapi kurus macam batang lidi @ tiang lampu..."
yang 2 cantik kew?? 
ade ke yang cakap cantik?? maybe ade kot tapi 2 laku kat pasaran model jex la.. yang nak hidup biasa-biasa cukup la kalau badan ala-ala biasa dan sihat..xgituu??hehe:) 


tengok macam gambar atas n..dia relex ja makan banyak xbising pon cakap 
"saya akan mati..mati...ohhh tidakkk!!"
 so eyka rase xsalah kalau kite gemuk dan jangan sekali menyerah untuk mendapatkan bentuk ideal korunk! eyka selalu support korunk sebab eyka pernah rase macam mane jadi gemuk n...xperlu la kite rase rendah diri sangat..macam adek eyka selalu cakap..
"kita dimata tuhan ini same jex.."

you are want u are now..be urself and you will be happy!!^^

perlu kew dengar cakap orang yang mulut macam cipan dekat luar sane 2?? kalau nak dengar jugak korunk memang looser la...eyka harap korunk yang "sihat" kat luar sane, jangan terus maki eyka ke ape ke..bace dulu entri n...eyka pernah ade pengalaman..so jangan takot untuk melangkah dengan yakin walaupun korunk berbadan XXXL sekalipun.. 

pernah dengar x..orang yang gemuk pon laku taw dekat pasaran luar..ade je orang nak jadikan dyorang isteri..kalau buat survey pon..mesti  ade yang angkat tangan nak korunk.. betul x kaum2 adam?? :)


eyka tulis ini bukan nak kutuk k ape k, tapi eyka xnak orang yang gemuk dekat  luar sane 2..merendah diri dan menyorok sebalik bayang-bayang dan xnak tonjol diri.. 2 useless name ye taw x! hu.

P/s: pecaye pada diri..u can do it guys~ wish u luck ^^

16 comments:

-iEkA DaRLink- said...

haha. ika pon penah gemok after kene demam denggi. serius tembam sangat. form 3 berat ika turun mendadak tak naik naik sampai la sekarang. tapi kan. ika ade ramai kawan yang gemuk. dan mulut dorang menyakitkan hati sangat. lagi teruk dari budak kurus.

Eyka said...

ieka darlink: maybe 2 depend kot awk..hehe:) 2 bdak gemuk celopar la 2! hu.

m!sZ zAL!nA said...

diTEKANKAN di sini..ADA APA PADA RUPA BENTUK LUARAN, KTA TETAP SAMA DISISINYA MELAINKAN AMAL DAN TAQWA... .................end.................
tol x cik eyka :)

ainna said...

btol tue kaka eyka , kekadang kt skola , klau sesetengah bdk2 kurus msti bajet hott and diorang pker diorang kurus cm tiang lmpu tue bodyshape dorang cm model ! yg 'sihat' tue kekadang lg cumell dri diorang ... btol x ??? =)

Eyka said...

misz zalina: btul2..sokong!! hehe^^

ainna: btol2..hee:)

aLya said...

mak sedare alya cakap, kaum adam cari yg chubby nak wat wife..hahaha..
makna tersirat tu..ngeee
papepon saiz badan, juz be urself n yakin ngan diri sdiri. xpandang rendah kat orang. 2 yg penting :)

Eyka said...

alya: yargh!! sokong!! trbaik..hehe^^

Nieza Micha said...

nieza terase tau psl kurus2 tu... org yg badan kurus pun bukan nak dorg kurus macam lidi... tp memang jenis susah nk naik... serius, kalau boleh nieza memang nak badan chubby... tp dah badan memang tak leh nak naik... kurus jek macam batang lidi nak wat camne... sori... kalau salah ckp... peace no war...^_^

nanad said...

yeah!~betul tuh. kadang-kadang orang berbadan besar ni ada confident level yang lagi tinggi daripada orang yang macam lidi. be proud of yourself! ;D

sab said...

betul2!!

am4peace... said...

cam knai ja ieka ni..budak kpm ka>????

Eyka said...

nieza: eyka xsalah kn orang kurus la~ eyka cakp je la..xsalhkn bg pendapt..hehe^^

nanad: yeah! like ~ hehe^^

sat: hehe:)

am4peace: knal kot..tapi eyka xkenal awk la~ hehe^^

Eyka said...
This comment has been removed by the author.
PinQib said...

i would want a body of song hye kyo
ehhe

sbb pendek macam sy
nak mintak tinggi tu, em x logik la

PS|Seriously, I want to…|

Eyka said...

btul2..hehe:) xpe la awk..smua ade klebihn taw! xleh menyerah! hu.

nurul azfiza said...

gemuk cute what ! :)