Jan 19, 2011

nak tanye pendapat bole??hee:)

tadi eyka blogwalking kejap..pastu eyka tengok traffic diorang..hulammakk!! giler kentang tinggi..huhu... macam eyka ini biasa jex..dalam 10 20 jarang la dapat..so eyka nak tanye korunk yang banyak traffic ini..macam mane nak lariskan lagi blog eyka n..harus wat promosi beli 1 percuma 1 kew @ beli bundle terus??haha...kalau korunk yang jenis suke nasihat-nasihat ini, eyka nak pandangan korunk tentang blog eyka ini..sukati la korunk nak kritik membabi buta kew..nak maki hamun kew..
contohnye: "oit eyka..blog hang macam taik la! tolong jangan tulis boleh! semak2~ " 
tulis la sekati nenek tiri korunk..ade eyka kesah~hahahha:) ini semua bukan ape saja nak tahu ape komen korunk pasal blog eyka yang xseberapa hidup n..







anyone??

20 comments:

Cik Shag said...

Haip~ Followers ke main ramai tak kan trafik belog selo kot Eyka? Hmph. Satu je lah tip dari Shag. Rajin BW promote entri terbaru. Maksudnya, lepas je buat entri mula BW. Kalau lebih usaha boleh lah capai 500 sehari. InsyaAllah :D

Eyka said...

shag: awk je la yg masok blog eyka n..huhuhu..:D mecasih bagi komen yg bernas~:)

IEKAH MOKRI said...

huhuhhhuhu ok pe blog eyka ni ....cute n kemas per.....kalo iekah rajin2 kan diri g blog2 yg glamor tu pastu tgk2 ah kdg2 dorg ade bg tips2 yg bernas

Shahrin Oppa said...

blogwalking penting untuk promosi blog eyka..
belajar memahirkan diri untuk menghasilkan entri menarik..
belajar teknik-teknik SEO atau main dengan keyword insyaallah akan berjaya..

P/S: Oppa pun masih baru lagi tapi itu yang Oppa belajar daripada yang mahir..

nub said...

bw dulu..cari kawan2 bagi ramai..entry buat yg bagus2..jgn bagi org bosan..

ingat,networking sgt penting...cari seramai boleh kawan..rajin2 layan blog org, n sediakan yg terbaik bagi pihak blog kita..nanti mesti ok punya... heee =)

salam pukoi!! wahahha

E.d.Y said...

tgk follow ramai..xkan la traffic kurang..

mayb xrajin comment kat blog org kot...kene rajin la...if dieorg komen kat blog ni, balas balik...kene cari pembaca setia dulu...

mofaizmz said...

rajin bw.. tp jgn la cuma tinggalkan jejak kat shoutbox je.. rerajin kan la diri tu baca sikit entry dioarg dan komen..

dah tu jgn la tgl jejak sekali je.. msuk la berkali2.. especially blog yg ko dah follow.. check kat dashboard ko setiap entry baru yg masuk

KUREKURE COMEL said...

jadi diri sendiri....mina pun xramai jugak...tp dah minat menaip...hehehe...

fariehan ibrahim said...

kne rajin update blog, rajin bw, peramah, gedik2 mtk penampo sket, haha! ;PP

belog nie da best lol! =)

cik ungu said...

rasenye ikut logik makin ramai followers makin xramai yang singgah page. sebabbbb..

bila followers makin ramai, bermakne makin ramai jugak lah page yang nak kene gi lawat.

bila makin ramai followers, maknenye makin ramai la yang kite tak terlawat.

bila ramai yang kite tak terlawat, makin ramai la yang rase blog kite sekadar hiasan. lame2 dorang stop following.

kene rajin update kot. at least 3hari sekali ade post benda baru. tapi tak semua org ade masa kan.

sebenarnya tak boleh depends kat brape rmai followers yg kite ade, sebab kebanyakannye jenis ..

"saye follow awk,awk follow sy balik".

maksudnya memfollow bukan utk visit blog kite, tp follow sebab nak kite follow die balik (which means dengan niat nak meramaikan followers diorang). kalau mcmni, mmg setahun sekali je blog kite dilawat oleh diorang sebab diorg ade beribu2 lagi blog yg nak dilawat.

paham x? saye pun x paham pe saye tulis. miahahha~

xpelah, biarlah tak ramai org visit hari-hari, tp asalkan tiap kali yang visit tu hepi,dah ok kot? hee!~

Eyka said...

iekah mokri: owh..eyka slalu gak pergi tgok2 blog famous mcm ben ashaari macm 2..huhu..mecasih..:)

shahrin oppa: mecasih oppa!^^

nub: okei2..eyka akan pukoi dyorg bagi ikot ini punye blog!hahaha:)

edy: bise2...awak la org yang setia eyka cari 2...hee:)

mofaiz: mecasih..eyka akan ingt pesanan 2~:)

Eyka said...

kure-kure comel: same la macam eyka..eyka suke menaip jugak~hehee:) walaupon kadng2 xmsok akal.~huhu..^^"

fariehan ibrahim: okei2..mecasih awak..^^

cik ungu: wah2~ memang suke nasihat eyka ni..hee:) panjang sngat komen..ringkas kan boleh??huhuhu..mecasih komen..hee^^

Mr.Adam said...

foolow x ramai xpe asalkan pengunjung ske lawat blog kite..asalkan mendew best berilmu diorg kompom masuk..bg i xper org x lawat pon..asal kan i nyer blog jd note book..contoh 1 hari nnt i g wat keja terlupa bawak note..so i buka i nyer blog n i get the solution follow my blog..that y i xkisah brapa bnyak follow,brapa bnyak komen..hehe asalkan i ske...klu kritikan kuang asam tu i hack jer blog dia..haha
p/s: jhat x i..hahaha tapi i x wat la kat blog org yg x crik pasai ngn i.. anyway blogger nie 1 hobi buat kite sumer..

Eyka said...

mr.adam: btul la awk..blog ni pon hobi eyka gak..hehe:) mecasih bagi komen kat cini..hehe^^

gigiAriEma said...

belog eyka dah cantik.entry pon okeyh pe.
gigi pon baru jew mula berbelog nih.hehe.tatawu byk sgt. 0_o

Eyka said...

gigi: hehe..mecasih taw awak..hee:) tapi eyka jeles dgan gg awk..nak pinjam boleh??hee:)

gigiAriEma said...

bole2..tapi gigi eyka lagi cantek taw sume taring2..ngee.. :p

Eyka said...

gigi: wah2~ mecasih la puji..*blushing..haha*

Anonymous said...

senang jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....~~~~

cube jd lisa surihani..mesti ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..agagagaga

Eyka said...

anonymous: wah2~ gituu..kalau ade power gerenti sekarg eyka tukar!! hahaha:)