Nov 29, 2010

mecasih jawab~:)

hari 2 eyka ada mintak pandangan korunk tentang setuju kew x korunk dengan statement
"lelaki baik untuk pompuan baik..lelaki jahat untuk pompuan jahat"
ramai jugak yang bagi respon yang memang besh..
sampai eyka insaf sekejap dengan benda n..hehee^^

okei ..firstly, eyka bukan xpercaya sangat la tentang statement atas 2..
tapi eyka muskil laa..hari 2..
sebabnye,
member eyka punye la baik..memang dy budak alim la antara kawan eyka banyak-banyak n..tup-tup dy kawen dengan laki yang memang eyka taw kaki betina..
gila betul..iskh!=.="
eyka tanye dy.."btul kew da pikir masak-masak n..?? menyesal nanti eyka xtaw!hu"

dia jawab sudah! :) *sambil senyum lagi..
eyka gelabah..dia boleh buat derk ja! aish!
tapi lepas eyka tanye korunk hari 2..eyka terpikir maybe..dia kawen sebab nak bimbing laki 2 jadi laki baik kot..xpon dia xsanggup tengok orang yang dia sayang musnah macam 2 jex..
wah2~ so romantik gituu~

sebab ade orang kate..
"xsemua yang jahat 2 akan kekal jahat kalau dia ada insentif nak berubah..dia bole jugak jadi baik nanti kalau ada usaha"
so eyka terima jodoh kawan eyka dengan dia..


banyak jugak komen yang membina dan buat eyka fikir sejenak betapa allah 2 maha adil..
selalu menguji dengan memberi cabaran kepada hambanya supaya berani dan tabah hidup dekat dunia n..
melalui cabaran 2 la kite akan kenal hidup ini lebih bererti atau x kan korunk??hee~
eyka belajar sesuatu hari n..
hee:)


antara komen-komen dan respon yang besh macam n:
(click gambar kalau nak tengok lagi jelas^^)












 ni antara yang bagi komen dekat eyka tentang pndangan mereka..
sangat2 membina otak eyka untuk berfungsi..
ur rock macam batu geliga!=)

eyka sekadar nak share untuk renungan eyka dengan orang lain..
eyka suke pandangan cik ungu dengan cik saiazuan
besh komen mereka n..tapi bukan eyka nak cakap komen korunk xbesh tapi eyka lebih suke jawapan diorang..:)
*sebab ayat panjang kot eyka suke!hehe:)

sebab macam xokei ja..

laki jahat dengn pompn jhat sebab bila la laki 2 nak berubah kalau dua2 da jahat..
2 sebab kadang-kadang kite dengar banyak kes dera isteri sebab laki.. iskh!~
laki  2 patot bersyukur la sebab dipertemukan dengan pompuan yang baik untuk bimbing dia 2..bukan mendera..
xsuke! xsuke! 

kire eyka tabik spring la dengan pompuan baik yang boleh time laki jahat jadi pasangan hidup diorang..
u'all memang tabah! siyes !
*kalau eyka..maybe xboleh kot sebab eyka paling pantang laki yang kejam dengan pompuan..sangat pantang macam baru bersalin taw~^^"


psst..psst..sory kalau eyka tanye banyak sangat dekat sini..da macam formspring plak eyka buat blog n~hehe:) so korunk sila la pilih jalan hidup korunk ek!^^..sukati la nak pilih yang macam mane pon..harap korunk bahagia selalu~ 
*peh~ nages jap dekat cini..ayat terharu..huhu..=.="

14 comments:

hanna iymeera :) said...

geng2 yg sokong cik unggu taknak mention ke? hehe, joke syg. :)

Eyka said...

hanna iymeera: hehe:) t eyka gtaw taw awk..hahaha:) mecasih jenguk eyka n domo comot n taw awk..hee:)

saiazuan said...

hahaa bnyk gk respon.. penat nk baca...

Eyka said...

saiazuan: taw xpew~hahaha:)

Syatoza said...

eh, sape yg komen baik dibalas baik tu? hhahaha :D

Eyka said...

syatoza: poyo jex adekk n~hee:)
anyway adek mecasih komen!^^

YUL said...

hoho,. memang terbaek kot jawapan dieorg tu,

Eyka said...

Yul: taw xpew~hehe:) wat eyka insaf jap..hee..=.="

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

dari mata turun ke hati~~~

hakhakhakhak...

x kisah la di tu baik ke jahat..bila hati dh suka..dia dh x pkir sgt psl tu..bila dia dpt pakwe or makwe jahat
dia akan cari alternatif lain utk membaikan org yg dia syg tu..hohohoo

Eyka said...

owh..mcam 2 ek nakl?? owh..hahahha:)

alexa yussida said...

1 more thing syg..wlpon skrg kta rasa kita ni baik..bila2 masa je kita bole berubah jadi tak baik kan..smuanya bergantung pada iman kita..jadi kita takde hak nak judge budak yg jahat tu akan kekal jahat sbaliknya doakanlah mereka spaya berubah ke arah baik^^

Eyka said...

alexa:btul awk..:) eyka sokong!^^

cik ungu said...

thanx cik eyka coz terima pendapat saye!~

hanna iymeera : oloh2..saye de mention name awk tauu...haaa..taknak blanje donat ke?miahaha..~

Eyka said...

cik ungu: mecasih taw..comment awk besh walaupun panjang..hehe:)