Mar 20, 2012

situasi senyum palsu really work :P

korang pernah dengar senyum palsu?
alaa tak kan tak pernah dengar...
korang pon kadang-kadang buat tapi tak sedar...kan? ;p

 
ciplak dari blog mysuarablog :P

contoh 
situasi pertama :

situasi masa korang tengah cakap cakap dengan member..
tetiba ada member yang jenis suke show offf..
tunjuk barang makeup baru dia..
cakap beli dari london la bla bla bla
padahal bukan kaya mana pon..
situasi ini la yang memainkan peranan senyuman palsu amat laa penting..
ye dak?
haha:P

situasi kedua:

situasi bila korang mengalami down yang tinggi sampai rasa nak terjun bangunan...
tapi korang still sabar..sambil kata 
" aku okey je laa...lekla "
lepas itu senyum palsu..
seee..
pentingnyer senyuman palsu itu bagi tutup kesedihan..
;D

situasi ketiga:

bila mana korang hari jadi..
orang bagi korang lilin sebatang je...
masa ini korang nak sangat hadiah besh..
tetiba dapat hadiah macam hampagas camtu..
boleh bayang hancur perasaan camne?
macam berkaca kaca wooo
haha
:P
tapi kite still senyum konon- konon suka..
padahal dalam hati sumpah seranah..
tengok senyuman palsu la paling penting untuk bagi hati orang lain gembira..
bravo betei! haha:D

situasi keempat: 

masa nak skype skype dengan member yang agak boring..
yang paling penting senyum palsu..
maksud tersirat boring
see senyum palsu pon bole menyatakan hati..
perghh hebadd kan?
hahaha
:P

situasi kelima :

masa korang jalan jalan dekat mall
tetiba korang kena terjah dengan kaki ikut aka pekerja kedai yang annoying 
korang perasaan tak muka diorang kalau nak offer barang senyum-senyum?
itu laa maksud marketing..
sell barang mana boleh masam..
pelanggan lari woo
kan berguna senyum fake ini..
seeeeeeeeeeee
;D
senyuman palsu melayan kehendak pelanggan amat la penting..kan? :P

situasi keenam : 

bila mana korang baca sampai habis dan terasa kena dengan batang hidung sendiri
kan dah senyum palsu itu..
terkena letttew~
hahahahaa
:P


kbai ;D


"Terkadang, senyuman palsu terukir apabila hipokrit menguasai diri untuk menjaga perasaan sekeliling makhluk serta senyuman palsu terukir tatkala terpaksa menutupi sebuah penderitaan agar tidak diketahui.."
 *eh...budak atas yg cakap bukan eyka..haha:P



6 comments:

miya said...

senyum. tak perlu kata apa2~

cIk JanNah said...

kalau kene situasi menyampah mmg terpaksa senyum tak ikhlas. senyum paksa :)

Boni JLL3 said...

hahahahaha..selalu jadi macam ni sebenarnya..hehehe

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
haikal blank said...

woitt!!

ehem, walau palsu pun, tetap lagi ok dari buat muka jelik. :D

Namee Roslan said...

kalau dah tahap menyampah, takleh dah nak buat2 senyum ikhlas..haha. jadi fake betul. :O