Apr 1, 2011

korang rasa ??:)

setelah melahap si maggi kesayangan di bilik eyka dan makan biskut bercicah milo bagai..eyka meneruskan aktiviti mengerepresh balik eyka ye blog...satu..dua...tiga...pusing dengan alunan melodi yang same jex..adus! bosan gila malam ini..sedang eyka mendongak atas siling bilik eyka dengan muka yang serabai gila..eyka terklik si domo eyka yang gerak-gerak bagai itu...
tetibe...keluar ayat ini....terpanah dan terpaku sekejap eyka depan lappy ini..

do you really felt that you are worth for Ahmad La?
*cop..cop...sape punya kerja ini?? baik ngaku ini...dem...dem...dem...sila pergi ek perasaan benci...=.="*
*mood kembali down..*



 berbekalkan lagu ini..eyka nak story dan menaip dengan gagah balik cerita eyka yang dulu itu...seperti yang korang tau..(kalau selalu godek-godek blog eyka tau la cerita basi eyka ini)


eyka kenal dengan dia dalam facebook...eyka kenal kira macam itu je la..eyka pandai-pandai add dia melalui sorang budak..si kenek nama dia..
*eyka add dia..sebab eyka ingat dia budak same kolej dengan eyka..tetibe tanya punya tanya..ceh! bukan rupanya..hahaha*
last-last dia sent dekat mesej facebook eyka..nak mintak no eyka la..mula-mula keras hati tak nak kasi..lepas itu kesian plak..kasi je la..:)
 *eyka ini suka kesian orang..tak tahu la nape! iskh..~=.="*

chatting punya chatting dekat facebook dengan YM..so eyka decided dengan dia nak jadi COUPLE..:)
kitorang start couple baru lagi dalam bulan 4 tahun lepas...kira tak masuk setahun pon lagi...so eyka tak regret sangat la kena down ini..nak nangis pon macam tak rare sangat..ye la eyka tak selama awak yang couple 2..eyka tahuuu...:)

first date eyka..waktu itu bulan puasa..
.*gila meroyan pergi date bulan puasa...gila maksiat! hahaha^^*
eyka ingat lagi...eyka date dengan dia dekat PARADE:) 
first date malu-malu kucing gila..kucing pon boleh kalah dengan eyka tau! haha:)

seronok juga la date first itu...sebab eyka dapat cik domo yang first...ni dia....:)

*sweet kan domo eyka yang itu??:)*

*ini gambar eyka dengan dia..serabai gila kan?? eyka malas nak siap waktu ini...so eyka pakai tibai je keluar! haha:)*

dan kitorang pernah kuar dua kali je...kira sebab itu kot kitorang break..sebab jarak yang pisahkan kami...
*so korang yang ada cinta itu...jangan la jadi macam eyka..okei??:)*

yela..mesti la dia jeles..budak-budak lain sentiasa ada awek berdamping dengan mereka...tentang ini eyka boleh accept perpisahan kami....so eyka doa dia bahagia dengan perempuan yang dia suke dekat sana..amin..:)

blog ini pon eyka buat lepas eyka kenal dia...kira blog ini lagi baru dari dia..eyka namakan bubu sebab dia yang panggil eyka nama itu..sebab itu nama bubu..:)

blog ini eyka memang nak tulis kenangan eyka dengan dia...tapi nak buat camna jodoh semua tangan tuhan..kira untung bukan pada pihak eyka la...itu la sebab nya bila eyka buka blog ini eyka akan teringat dia dan akan sedih bila pandang domo dalam blog  ini..eyka still hope eyka bermimpi sekarang ini...tapi lumrah..
cinta tak semua boleh dimiliki..:)
*eyka pernah nak tukar URL blog ini tapi nanti korang tak nak kawan eyka dah..nanti semua tinggal eyka...semua mesti tak leh datang sini kalau eyka tukar URL...eyka tak nak dah kena tinggal...T.T*


semua dalam ini semua kenangan eyka dengan dia..eyka nak simpan semua dalam ini dan jadikan sejarah....eyka tak nak cerita sedih dah...nanti eyka jadi orang lain...pasal dia worth ke tak kat eyka...eyka tak nak komen apa-apa...sebab eyka dah janji dengan diri eyka..eyka nak belajar...eyka tak nak dah kejar cinta ini...eyka harap eyka boleh berubah...doakan eyka ek awak semua...:)

awak si garang...eyka doakan awak bahagia..^_________^


eyka sudah cukup kuat sekarang untuk tinggal semua kenangan itu dan fokus dengan study eyka..eyka nak belajar luar negara..eyka nak ada kerja bagus..gaji bagus..ada duit..penuhi hajat mak dengan ayah eyka nak pergi haji..eyka tak boleh lalai lagi..eyka sayang mereka..:)


*mujur la mereka ada untuk menaikkan semangat dan belajar dengan tekun..:)*




*mereka juga yang banyak ada waktu eyka sedih dan duka cita...sayang korang ketat-ketat..:)*


eyka nak fokus pandang ke depan..dan kejar cita-cita eyka...eyka nak gembirakan orang yang eyka sayang dulu baru eyka gembirakan diri sendiri...doakan eyka baik-baik ye awak..^^


GO ON WITH YOU'RE LIFE AND STILL BELIEVE THERE WAS MANY HOPE IN THIS WORLD:)


sudah-sudah melalut dah ini...eyka out dulu...mahu tido..ubat untuk tenang...moga esok ceria balik..adiosrosak...dan terima kasih sudi baca:)

26 comments:

Chegu Zubir said...

jodoh datang dan pergi...kita manusia mencari cinta namun cinta yang abadi datang dari Dia yang Satu....

jom singgah blog saya yang xseberapa nih:

tajuk post

Chegu Zubir said...

jodoh datang dan pergi...kita manusia mencari cinta namun cinta yang abadi datang dari Dia yang Satu....

jom singgah blog saya yang xseberapa nih:

Patut ke sambut April Fool

Bro Azqar said...

ewmm... ewmm kisah silam sentiasa menghantui diri.
Biar yg dulu pergi. dan bubu baru ini menjadi penyeri. :) sapa tahu jodoh dimana2..

Kerjar cita2 bagi berjaya dulu. buktikan yg terrrbaik! :D

Anonymous said...

Anonymous berkata~wahai sahabat,tabahkanlah hati anda,dan terima segala ujian dariNya dengan tabah~jodoh di tangan tuhan~teruskan hidup anda~ikhlas dari Anonymous

Nur Athirah Zafirah said...

saba yunk. jodoh tu tak tahu dengan siapa. maybe die pergi, lepas nimaybe jugak die jodoh kita. tapi lepas ni, if ada sumone yang sayang kite,kite time die.

suke kata-kata kamoo, cinta ta smeestinya memiliki. :)

apik pehe said...

uihhh..bukan setakat diorang jer yg eyka ader..apik ni sentiasa jer ader ngan eyka..hehe..

fendy said...

hidup mesti ada ujian.tanpa semua ini,tiada lah pengalaman. :)
ingat,selalu senyum ok. :)

Eyka said...

chegu zubir:betul..eyka sokong awk!! heheXD

t eyka jenguk awak!! yeyeyeXD

Eyka said...

bro azqar: hahaha..mesti pnye..buat yg terbaik dulu..eyka nak kejr cita2 eyka dulu..lalai sgt bercinta ni..kan..kan..kan??hehe:)

Eyka said...

anonymous yg eyka syg:hahaha...komen jgk..mecasih tau awak...syg awak ketat2! hee..^___________^

Eyka said...

athirah: hehee..mecasih bg pendorong dkat eyka..memng eyka dah terima someone..tapi eyka still blom nak bercinta sgt...nti kecewa lagi..so xmahu la..fokus eyka skrg study..eyka nak bahagiakn hidup eyka dulu..cinta boleh dtg suka hati dia jex..so eyka tak mengharap sgt benda ni dtg! hehe:)

cinta juga permusnah..ingt 2! hee^^

Eyka said...

apik pehe: wah2~ ;D eyka rinduuuu awakkk aww!! hehe:)
mecasih ada selalu waktu eyka sedih..nak syg byk2 la mcm ni! teheee...^_______________^

Eyka said...

fendy: ade awak kat cni..wah2~;D..rinduu wooo~ lame dah eyka tak nmpak awak..pergi mana jex??huhu..:(

eyka ingt pesan awak itu..mecasih!^^

senyum...^_________________^

Cik Ezy said...

kapel pon xbest..
rase nk single cam eyka je..
sobss

Eyka said...

cik ezy: hehe..jom2 kite single!! hehe:)

cik ungu said...

err...cik eyka. laki tu nama dia ape?

Eyka said...

cik ungu: knpe?? knal ke? nama dy ahmad la..name btul farez aka sungkai..search facebook kire knl la nti! hehe:)

Syazwana said...

be strong
:)

Eyka said...

syazwana: mecasih syg..^___________^

Opah Kentang said...

cinta datang dan pergi ika.

anyway.. Opah suke dengar lagu nie..lagu ape ye?? hihihi

ape2 pun ika kne chill oke! :)

everythings goings to be fun soon :)

Nur Syafiqah Yunus said...

soo sweett..comey jak that lil kartun..hihih..domo domo


Latest entry:
http://puteridaman.blogspot.com/2011/04/xhabis2-nk-kritik-yuna.html

Eyka said...

opah kentang:mecasih sebab sudi komen awk..sokong!! hehee:)

ni lagu music box..tapi dah lupe dah tajuk ape~ huhuhuhu..T.T

okei..:)

insyallah..awak jgk opah..^____^

Eyka said...

syafiqah yunus: hehee..memng comel pon! macm eyka an?? an?? hehe:)

nti eyka dtg terjah sane! wait tau!! hehe:)

aNiS aNiSa said...

sedeynya...tapi kiter pn pnah rasa cmni..

smoga awak terus kuat dan kuat melawan perasaan sdey tu..chill k =)

latest entry : Best View~

Eyka said...

anis anisa: moga2 awk pon tabah..chill jgk tau awk! hehee..^___________^

mecasih..:)

cik ungu said...

ok. muke iras member. tp name member tuh muiz, kompem salah org.huhuhu