Mar 25, 2011

kejam gila manusia!:)

..kali ini mood turn kemain menjadi seolah-olah patung lilin yang tak bernyawa yang tunggu untuk rebah ke bumi bila keadaan  menjadi celaru macam ikan cecaru di air..sory ayat nak mencarut sebenarnya dekat sini tapi eyka tahan hati untuk cuba behave eyka punye self agar tak terkeluar caci maki cacingan di halaman muka rumah eyka yang suci dari noda dan dosa ini..eyka tak tahu la manusia jenis apa la eyka kenal selamanya ini..nak kata manusia yang pentingkan orang lain tak juga..macam eyka berhadapan dengan orang yang kurang bijak dalam buat keputusan sendiri..macam talam muka plastik pon ada..konon nak ambik berat sangat la sangat tentang seseorang tapi sebenarnya benda itu la menyebabkan manusia sebelah lagi tertunduk kecewa dengan kelalaian sendiri..


yang pernah terluka macam eyka pasti paham maksud belitan eyka dekat atas tadi..eyka cuba untuk selami luahan eyka guna ayat yang tak menyentuh hati manusia yang lain..eyka not perfect la..somebody masih ada yang mengaku  perfect dan bahagia..sebenarnya diorang selindung dengan bayangan hati sendiri dengan muka yang innocent menunjukkan hati kemain gembira..eyka tak nak mengungkit sangat tapi semua manusia akan menjadi matang atas kesalahan yang dia buat sendiri dan akan menyesal atas perbuatan dia yang sebelum ni..believe me...


manusia boleh jadi kejam disebabkan banyak perkara termasuk juga hati..mereka selalu fikir tak nak mengecewakan hati sape-sape tapi pernah tak berfikir yang kau telah kecewakan hati yang kau katakan benda alah itu secara tak sengaja..pernah pikir tak segala macam yang kau keluar tentang tak nak sakitkan hati sapa-sapa itu boleh mengakibatkan seseorang itu terperangkap dalam masalah dirinya seumur hidup..mungkin sepanjang hidupnya sampai dia temui  ajalnya keesokkan harinya..


manusia juga selalu nampak ape yang didambakan didepan mata dan selalu lupa menghargai apa yang mereka inginkan..apabila ape yang didambakan hilang..baru la menyesal meninggalkan apa yang dia inginkan..sedangkan benda yang di inginkan tak kan pernah datang buat kali kedua:)



kdg2 kite terlupa kite pernah gembire bersama dia, kadang2 kite terleka dia yang slalu buat kite tertawa, kadang2 kite tersenyum kerana dia pernah buat kite bahagia..adakala kite menangis krna telatah nye membuat kita merinduinya..(mood: sangat letih ditipu terus menerus..)

8 comments:

- koroe - said...

eyka kena tipu ?



abaikan saja kewujudan penipu tu. ada banyak lagi benda lain yang lagi best untuk dibuat

Eyka said...

koroe: memang tgh proses abaikan ni koroe~ hahahaXD

YUL said...

yul setuju dgn eyka, suke dgn entri nie, byk isi tersurat dan tersirat. huhu

Eyka said...

Yul: mecasih..:) thanz selalu singh cni..^^

misz fae said...

saba ye eyka..
fae fhm ape yg eyka rase c0z fae p0n pena rase..abaikan c penipu e2 oke!
;)

Eyka said...

mizs fae: saba la ni..okei..mecasih sudi singh sini..mecasih nsiht ni..(:

Adii NakHeran said...

dia menipu mgkn ada sebab yang relaven,,
harap sabar,,,

Eyka said...

adii nakheran: maybe la kot~:)