Dec 3, 2010

perlu kew??

 ehem..ehem..semekom..hehe:)

lama da eyka xbebel lama-lama dekat sini..rinduu plak.dekat blog eyka ni..
hari ini eyka banyak blogwalking taw..bangun tido blogwalking sampai lah petang macam 2..
rata-rata yang eyka pergi jenguk semua tampal-tampal muke diorang dekat blog diorang..perlu kew benda-benda alah 2 nak publish-publish bagai  (gambar diri sendiri awak..) eyka terfikir..perlu kew nak tayang-tayang muke dekat blog bagi blog ramai follower?? sebab majoriti eyka pergi yang suke tayang-tayang muke semua follower banyak bagai..pelik an?? dia nak share cerita kew nak cari publisiti murahan n?? hmm..
eyka xkesah kalau entri 2 ada gambar sendiri bagi tunjuk situasi jalan cerita korunk hari tuu..

tapi pernah terfikir x..kalau kite tunjuk-tunjuk muke kite dekat blog ni macam nak cari publisiti murahan..korunk xrase kew macam eyka rase n ha?? hmm..(mood: thinking)

sory kalau eyka over plak cerita ini ha..tapi eyka rase betul la orang kate..kalau penulis blog dia cantik..lawa..bergaya..mesti blog dia laris an?? betul kew ape eyka cakap ni awak??
tapi macam mane penulis yang xlawa macam eyka ni nak lariskan blog dia?? mesti penat usaha an..syukur la kalau muke lawa banyak yang suke..tapi jangan la korunk nilai sesuatu blog 2 sebabkan tuan dia..nilai la sebuah cerita atas sebab cerita tersebut bukan tuan dia..
eyka taw lumrah..semua orang nak cantik tapi eyka macam xsuke la..kalau orang suke banding-banding yang xlawa dengan lawa..
still thinking..

"kena cantik kew baru boleh tarik perhatin orang lain?? dem..dem.."


tapi bagi eyka la..eyka suke blog seseorang 2 sebab cerita dia bukan sebab dia ada follower ramai tapi sombunk..
okei..eyka paham..kadang-kadang blogger yang famous ini xada masa nak balas semua kunjungan..at least..kalau sibuk pon jenguk la blog 2..cakap hye pon jadi la..mesti budak-budak yang baru naik macam eyka ini xputus-putus senyum sampai malam..:)

blogger yang sudah hot dekat luar sane 2..xyah nak bangga-bangga suruh orang undi blog korunk dalam pertandingan blogger-blogger pilihan malaysia 2 ha! memang la patut raih undi sebab sudah terpilih tapi korunk pernah ingat x waktu korunk mula tulis blog..korunk sebenarnye nak tulis sebab pew?? sebab nak raih publisiti murahan kew??@ sebab nak share ilmu dengan pengalaman?? kalau sebab nak raih publisti..sila-sila..korunk boleh teruskan dengan niat korunk tapi ingat mesti nanti otak korunk jem nak cari idea sebab asyik pikir nak cari publisiti murahan ja dalam menulis entri baru.. so pikir-pikir an dan selamat beramal:)

*mulut eyka kadang-kadang lancang jugak kalau bercakap..tapi eyka pelik itu sebab eyka tulis dan tanya-tanya ni..sory..=.="

43 comments:

nurhafieza said...

salam , heyy iqa . betul juga apa yang iqa cakap tu . fieza pun ada juga terpikir . kenapa yang owner blog cantik je . mesti ada ramai yg nak comment bagai nak rak . tapi kdg2 tu . owner cantik cerita pun okkay . so . biar je lah kan . kita tak susah kan org tu kan ? hmm .

Eyka said...

nurhafieza: 2 la eyka pon terpikir..so xpe an saje nak share pendpt..xsalh an??hee:)

Syat0za said...

wohohohohoo,, kak eyka marah woo.. :P

Eyka said...

syatoza: mane mrah la adek..tulis jex la~hee:)

nurhafieza said...

hehe , ye . tidak salah . :)

Eyka said...

fieza: bgus deh~hahaha:)

Kedai Buku said...

salam, saya tertarik dengan u punye entri ni. memang benar kata u, blog yg ada muka tuan yg 'cute' mmg diminati ramai. malahan, senang dpt follower yg ramai. bukan senang nak dpt ramai followers. apa-apapun, kita perlu terus hidupkan blog dgn entri yg bermanfaat. :)

Eyka said...

kedai buku: btul awak..2 sebab eyka still thinking smpai sekrg..anyway..thanx taw dtg jenguk umah eyka n domo comot n..thanx jugk sudi drop komen taw awak..hee:)

Zaer!! said...

salam eyka.zaer sombong ngn eyka ke? hurmm..cam terasa lak dalam entry ni.Tapi takpe,yang BPM baru ni ramai yang tercalon,bukan zaer kan.halamak! hehe.sori link.i bz buat buku log.dah terpapar dalam blog,zaer bz dengan buku log.tak salah kan kalau kita bgtahu kite ade keje yang perlu diselesaikan?hehehe.just my opinion link!

Eyka said...

zaer: bukan awk la link..n just opinion eyka jugk la link..tapi rinduu link taw!huhu..:( *bling2 kasut..haha:)

Zaer!! said...

hahahaha.ingatkan i tadi.*malu bersama kitkat*.huhu.ok la link.walaupon i xbw,i tetap jgk jenguk blog2 kawan.masok jadik silent reader pon i sanggup taw.hahaha.ok la.i nk pi sambung bt keje yea.Appy blogging!

Eyka said...

zaer: okei link..bubye~ syg awak..haha:)

ohujan said...

tak payah cantik pon... cuma kemas dan tak selekeh

Eyka said...

ohujan: betul2~ sokong!:)

YUL said...

hohho, siapakah yg cik eyka maksudkan itu? malang sungguh die tu, ekekeke,
tp ape yg eyka ckp betul juga tu kan?

apih el nino said...

Naseb baek blog aku tu tak nampak muka. Nampak badan je.

fara said...

Hye Eyka!
Sume tu atas penilaian masing2.
Fara pon jarang letak gambar sendri kat blog. segan sbnrnye! hehe
bg fara, blogging satu passion.
dan utk cari ramai kwn.
bkn utk dpt publisiti :)

♥ eyka elisha ♥ said...

setuju pe twinny ckp tuh..
kdg cite dorg xdela besh mne pon..
tp yg cmmnt bkn maen bkoyan2..
iskh...abes org2 yg xcun cm sy ni cmne?
pntla wt entry tp xde org cmmnt
[haha.wt ayt touchg jp :P]
hehehe.pe pon juz be ourselves kn..
tulis blog ni ikot hati ^^

amy azuha said...

stuju sme eyka ckp..
mmg susah kekadang tue
blogger pemes nak blas knjungan kte..tpi yg pnting kte sme2 nj0y dlm berblogging ney :D ami pn still baru lagi dlm ney :))

cik ungu said...

hambek kauu sedass kene batang hidung sendirik!muhaha~

blog saye tu ha terpampang gedabak muke saye sebijik. adakah cik eyka memaksudkan diri saya? owh takpe sy x mara~ huhu..

nak kate lawa tu jauh punggung dr api laaa!! tp rs cm unik sbb org laen x ramai buat mcmtu. tapi mmg agak mencapap la jugakk! tapi tahan je la orang nak kutuk.ngeehhh!~

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Mula mula memang termakan dalam kot statement Eyka. Sebab, Shag ada tampal muka Shag kat semua gambar :P

Tapi, bila baca sampai habis. Baru paham maksud Eyka yang sebenar!

Pasal BPM tu, bloggers lain kena pandai pilih pemenang lah kan. Shag undi bloggers yang tak sombong! :D

Eyka said...

yul: sape2 la awak..nak bg iktibar jex..awk terase ek?? nak tuju dkat awak la 2~hahaaha..*kejam x??hee:)

apih: ah! ah! xde! xde! same jex!hehe:)

fara: hehe..stiap org pandangn lain-lain..Tapi kadng2 elok kn sedar kn orang n??hee:)


twinny:haha..btol2 twinny..sokong! :)
tapi suke ayat twinny 2..berblog ikut hati bukan publisiti!hee:)

amy:mecasih=) same la kite..eyka pon baru jugak n~hee:)

cik ungu:mane ade la cik ungu..eyka xcakap awak la..eyka cakap orang lain..yang gambar kat entri pasal benda2 2 xkesah sangat tapi pasal blogger sombunk 2 eyka benci la! aduyai..=.=" sebaik awak baik..sayg awak..:)

shag: hehe..sory la..haha:)
bgus2..undi2!hehe.. hidup shag! hidup shag..*tetibe..haha:)

cik ungu said...

cover baaeekk punya cik eykaa! yeay! 10markah untuk awk. sep!sep!

saya tak mau jadi sombong. saya suka jadi poyo! wee..!~

haha! syg kamo jugee..!~

YUL said...

wah! kejamnya, haha, eyka da ckp da tak terasa da. hehe

Eyka said...

cik ungu: hahaha..syg awak ++++ *xleh tiru taw ayt n!hahaha:)

yul: taw la..2 sebab eyka suke cakap dgn awak..hehe^^

yunzz Nieysa said...

tol eyka kiter pown ader terfikir..tapi kan..kite x kesah follower ramai ke tak sbb kiter tulis blog pown sebab hati kite...tp law ader yg baik hati nak follow tu kite lagi suke...:)

Eyka said...

yunnz: btol awk..eyka sokong!^^

Atika Natasha said...

haha..s0k0ng!

~faty~ said...

betul3..setuju tu.
hee~

GorengPisang said...

Ke'laku'an sesebuah blog slalunye bergantung kepada goreng pisang panasnya. Namun, kadang2 ubi pun jadi laris kan. Jadi, ubi sebagai sampingan. Goreng pisang tu yang penting.hehehe...Walaubagaimanapun,jgnla panas saje, mesti la sedap seumpama sy.haha

GorengPisang said...

Ke'laku'an sesebuah blog slalunye bergantung kepada goreng pisang panasnya. Namun, kadang2 ubi pun jadi laris kan. Jadi, ubi sebagai sampingan. Goreng pisang tu yang penting.hehehe...Walaubagaimanapun,jgnla panas saje, mesti la sedap seumpama sy.haha

GorengPisang said...

Ke'laku'an sesebuah blog slalunye bergantung kepada goreng pisang panasnya. Namun, kadang2 ubi pun jadi laris kan. Jadi, ubi sebagai sampingan. Goreng pisang tu yang penting.hehehe...Walaubagaimanapun,jgnla panas saje, mesti la sedap seumpama sy.haha

apih el nino said...

kalau takde goreng pisang panas, keropok goreng pun jadi. Haha...

Eyka said...

atika: sokong jgk!haha:) *ttibe^^

faty: eyka pon setuju..mecasih~ ngee *senyum rabbit..haha:)

goreng pisang: stament awak mendalam..eyka suke gler~ nice!hahaha^^ awk sedap kew?? wah2~ nak makn awk bole??hee:)

apih: bole la asal ade mulut nak suap..*tetibe..haha:)

GorengPisang said...

mintak maaf lah. sedap seumpama sy ni xde jual dipasaran. nanti mak sy marah haaa..haaha..die yg hasilkan yg sedap seumpama ni dan die xnak jual.haha..tp blog ni mcm laku. mesti jual air tebu skali kan. ;p

Eyka said...

hahaha..semua ad taw awk.. goreng pisang spesel lagi..jelly pon ade jual..mau x??hohoho:)

GorengPisang said...

xnak..nak pau kacang je. haha

LittleGurl said...

hi dear eyka.

Bagi LG sume tpulang pd individu sdiri. LG pom ade jgk letak pix sdiri kdg2 walaupom muke bkn cantek@lawa pom banding bloggers laen. hohoho. sume ikot niat n ati masing2. yg pentim, kite bwat blog ne tok bekongsi pglaman,crite n kenal rmai ag blogger2 laen yg ske berblogging mcm kite sume. sebab stiap tulisan kite adalah luahan ati kite. bkn nak promot diri sdiri kn kn kn. kite jadi diri sdiri, itu yg lebey baek. ;) tamo sombonk2 ngan bloggers laen and maybe anon juge. kite musti bsangka baek ngn sume owg lam dunia blog ini.. kite sma2 blaja n timba ilmu okeyh. muah!~

salam syg:LG

zuhanismohamed said...

mungkin ada yang suka tayang sebab dah diorang cantik mesti lah tayang sure org suka tengok kan..hehe

tapi sy memilih untuk xsuka menempek gambar di blog sy..xtahu kenapa..

ordinary89art said...

i follow blog depend pada entry,..huhu...lau cantik pun...bukannye kekal..huhu

Meymin Faizah said...

eyka saya suka post awk ni, mmg btul apa yg eyka ckp 2..kdang2 org baru xd layan pun..sedih~~~

Namie Amir said...

sokong eyka (^_^) ala..sebenarnya eyka pun boleh buat gambar bagi cantik, make up tebal2 then edit guna adobe bagi gebu..hehehe..k namie tak suka publish muka sendiri..malu2..lebih suka publish blog kucing.blog peribadi just utk simpan kenangan2 sahaja (diari). :-)

cHempaka dewi said...

agree that!!!!!!!!!!!!!!!huhu!blogger yg takde rupe teros ketinggalan!