Nov 16, 2010

suke soalan-soalan n so eyka jawab..hee:)


"cik nadia say :ni persoalan yang selalu bermain kat pale otak aku...so aku cam nk taw pandangan n jawapan dari korang laa...so aku nak tag orang untuk menjawab soalan soalan ni....pas 2 korang pun tag la sape2 yang korang nak yee...."



macam 2 la kisah ye..eyka xkesah jawab-jawab n sebab dulu cita-cita nak jadi kounselar ..tapi xjadi so sekarang bole kot tunjuk skill..nak ikot cara eyka ikot la..xnak sudah..tutup telinga..tekan butang x so korunk aman dari carutan eyka kat cini.. mudah bukan?hehe:)

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 selalu xpaham bahasa..

 sound direct! *cara n lagi berkesan taw korunk..hahaha:) 
oittt! tlong la pham nak aq cakap gn selipar depan kaw 2 kew??hoho:)


apa yang patut kite buat?
bile orang 2 asyik nak call kite...

 oit senget kaw call aq n pehal! xde minah lain ag kew nak ganggu..atau ko da xhot 2 yang menempel macam talam dua muke kat aq n!hehe:)


apa yang patut kite buat?
bile orang 2 asyik sakitkan ati kite...

 direct trus la seng..pale xpusing..haha^^..kaw sakitkan ati aq sebab nak ngorat aq an?? g taw la awal2 xyah gatal-gatal nak kacau da..sebab aq xsuke muke macam kaw pon..so xyah la susah-susah ag nak ngorat  n kacau2 n..hati aq xlut la kat kaw..:) tulus ikhlas dari hati..no cop sirim..hehe:)

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 asyik nak kaco kite je..

la..xde keja len kew nak wat kaw n?? asyik menempel jex depan aq..kaw xrase kaw semak kew?? bukan mate jex pedih..isi perut pon nak terkeluar da n..:)

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 ske desak desak kite...

kaw nak g..pergi jex la..aq xnak..xpaham bahase kew?? ke kaw n alien kot..bahase manusia pon da xpaham..cian an kaw!hee:)

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 asyik menuduh kite jee...

mecasih la jadi peminat aq..rase hot stuff plak,,so tuduh la lagi..sampai hati kaw 2 puas..setidak-tidaknye..bole rase jadi hot stuff lagi..lagi..and lagi..hee:) *penting kena senyum baru la bole lawan si kuang ajar 2..hee..^^

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 cakap bukan2 pasal kite..

wah2~ mulut cantik la..pakai gincu pew ari n??
sampai dekat cini terase-rase panasnye neraka..
kaw rase panas x?? aq bole tolong pasangkan aircond kat cini..mau x??hee:)

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 asyik merunsingkan kite jee..

hekleh! kaw ingat kaw jex ad masalah..pernah pikir x masalah aq..xpernah an?? so kenape plak la aq nak pikir sangat masalah dunia kaw 2?..semua dunia la..hadapi dengan senyuman sudeh~~ pikir mati ag bgus la syg:)

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 xjujur ngn kite...

cakap jex kalu nak tipu..nape nak sorok and terus bohong lagi dan lagi..xpenat kew?? penat la aq dengar taw! hee..k kaw dapat hadiah free kalau terus macam 2?? kalu dapat nak join sekali la..mane taw dapat hadiah banglo sebijik kew! untung jugak 2..hee:)


apa yang patut kite buat?
bile orang 2 suke kite tp kite x suka die...

la kaw suke aq kew?? nape xcakap awal-awal..
aq da taken sudah..lambat sangat la nak takel! kawan-kawan da la..jiwang nape?? geli doh!hee:)
bukan nak sakitkan hati kaw..tapi pikir mane selalu kekal..couple kew kawan??:) so kawan lagi better..kalu ad jodoh aq dengan kaw ade la..jangan la mengharap sangat..t kaw mati, aq gak yang susah^^.


apa yang patut kite buat?
bile orang yang kite slalu dimaki maki...

 nak maki-maki nape?? ko hot sangat kew sampai nak maki-maki bagai..
xrase hot kew kat sebelah telinga 2..2 la nak maki-maki ag..g la minum air..reda sikit panas dalam 2..xbaik la  macam n nanti xdapat masuk syurga baru taw!:)

apa yang patut kite buat?
bile orang yang kite sayang curang...

 cakap la kat dy :aq  da xnak nak kutip balik wat pe..barang terbuang ..secondhand bagai..
nak balik bape jex bole sale.. xyah la pikir kaw ag bagus rase..kaw macam bontot ayam ja..jilat bontot ayam balik..kaw xrase geli kew~ sumpah GELI!:) so bubye la..ingat kaw jex laki hot kat dunia n..jangan perasan bole??hee:)


apa yang patut kite buat?
bile orang 2 ske tipu kite...

kaw nak tipu..tipu la..n dunia jex n..akhirat tanggung la..xyah cakap banyak
da nak tipu,,tipu la..dunia n luas..kaw tipuu bukan selamanya nanti kaw kat atas nanti! jatuh jugak..tunggu jex la..hoho^^

apa yang patut kite buat?
bile orang 2 akn cari kite bile die dalam kesusahan jee..
la susah da la n..nape waktu syok-syok bagai lupe aq..da kena macam-macam baru cari aq..ingat aq batu keranda..mase gembire buang..mase sedih ambik..wah~ kalu macam 2 baik aq jadi kayu..tetap macam 2 jex tegak..so g la cari orang lain yang hot macam kaw..aq xlayak kot..aq bukan hot stuff macam kaw!hoho:)








pssst..pssst..pssst..kanak-kanak ribena dilarang bace entri 18 sx n taw!hee:) tang tag 2 xyah la kot..cian korunk pening pikir-pikir n..*sejak bila ntah kaw baik n eyka??haha:)  tapi sape yang tengok ni sila la bagi komen..nak wat entri macam eyka n pon bole..:)

7 comments:

ayu said...

wahh..garang jgk cik eyka kte nie

Eyka said...

ayu: kadng2 perlu jugk garng 2..hehe:)

Fello Ariza said...

pehh...

eykadomolion...

kejam smcm je arinih..

hoho..

awein said...

hahah setujuuu dgn ke'garang'an eyka!

DuniakuAbstrak said...

ada bakat jadi cikgu disiplin garang, sambil jalan hayun rotan besar

azaliahjsalleh said...

ahahahaaaa chumel omel je entry nie

Eyka said...

fello ariza: sje nak test grang..bukan seng nak wat entri grang n taw..sbar sangt~hohoho..=)

awein: hahaha..da la pnat grng da..hee:)

dunia abstrak:xnak la..sian t ank murid eyka..haha:)

azaliah: cumel mcam awk..hohoho^^



semua..thnx sudi jenguk eyka..hehe^^